bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1846/3453)

Kruche rogaliki z musem z pigwy 156

proszku 2 łyżeczki cukru waniliowego Szczypta soli Opcjonalnie marmolada lub krem czekoladowy. U mnie domowy mus z pigwy Przygotowanie: Mąkę wsypać do miski wraz z cukrami i proszkiem do pieczenia , wymieszać łyżką. Do produktów suchych dodać schłodzone, starte na jarzynowych oczkach  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name(...)góra/dół, bez termoobiegu. Przygotowane ciasto wyłożyć na podsypaną mąką stolnicę, rozwałkować w kształcie koła około 40cm i podzielić na 16 równych części/trójkątów. Każdy trójkąt u podstawy lekko naciąć, nałożyć po łyżeczce nadzienia. Zaczynać zwijanie rogalika od lekkiego rozchylenia końców trójkąta, zwijając uformować kształt rogalika. Rogaliki układać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, piec

W garach u Gosi
Kruche rogaliki z musem z pigwy 171

proszku 2 łyżeczki cukru waniliowego Szczypta soli Opcjonalnie marmolada lub krem czekoladowy. U mnie domowy mus z pigwy Przygotowanie: Mąkę wsypać do miski wraz z cukrami i proszkiem do pieczenia , wymieszać łyżką. Do produktów suchych dodać schłodzone, starte na jarzynowych oczkach  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name(...)góra/dół, bez termoobiegu. Przygotowane ciasto wyłożyć na podsypaną mąką stolnicę, rozwałkować w kształcie koła około 40cm i podzielić na 16 równych części/trójkątów. Każdy trójkąt u podstawy lekko naciąć, nałożyć po łyżeczce nadzienia. Zaczynać zwijanie rogalika od lekkiego rozchylenia końców trójkąta, zwijając uformować kształt rogalika. Rogaliki układać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, piec

W garach u Gosi
Dietetyczne ciasto bez cukru 141

Dietetyczne ciasto bez cukru z dużą ilością bakalii oraz orzechów. Bardzo smaczne i zdrowe ciasto! Czas wykonania: 1 h – 1h 15 min Ilość porcji: 16 kawałków (forma 28 cm x 10 cm) Składniki: 2 banany 2 jabłka 50 g suszonej żurawiny 50 g suszonych moreli 100 g orzechów 2 jajka 150 g mąki (dowolna) 1 łyżki kakao(...)połączyć z startymi jabłkami oraz zgniecionymi bananami. Przelać mokre produkty do miski z suchymi i połączyć wszystkie składniki. Ciasto przełożyć do formy (forma 28 cm x 10 cm) i piec 45 minut w 180 stopniach. Krok po kroku: 1. Do miski wsypać suche produkty 2. Wymieszać suche produkty 3. Dodać bakalie i orzechy 4. Zmiksować jajka 5. Do jajek dodać

KuchniaWeDwoje.pl
Mąka migdałowa 125

chleba, nadając mu pyszny migdałowy aromat. Często dodawana jest do deserów. A nawet jako panierka lub marynata do mięs. Olej migdałowy choć pysznie pachnie, jednak nie nadaję się do pieczenia. Jednak warto go dodać np. jako dressing do sałatek. Cena i rodzaje mąki migdałowej Warto zwrócić uwagę, że wyróżniamy dwa typy mąki migdałowej. Najczęściej spotkamy w sklepach mąkę(...)przyrządzić w domu. W początkowej fazie musimy zblanszować nasze migdały . Aby to zrobić należy wrzucić je do wrzątku i gotować bez przykrycia przez 1 do 2 minut. Następnie należy je odcedzić, po czym skórka z migdałów schodzi bez większego wysiłku. Osuszone migdały (musimy osuszyć je dokładnie, ponieważ bardzo łatwo jest zrobić masło migdałowe zamiast mąki) należy zmielić

SmartBake.pl
Dietetyczne ciasto bez cukru 289

Dietetyczne ciasto bez cukru z dużą ilością bakalii oraz orzechów. Bardzo smaczne i zdrowe ciasto! Czas wykonania: 1 h – 1h 15 min Ilość porcji: 16 kawałków (forma 28 cm x 10 cm) Składniki: 2 banany 2 jabłka 50 g suszonej żurawiny 50 g suszonych moreli 100 g orzechów 2 jajka 150 g mąki (dowolna(...)zgniecionymi bananami. Przelać mokre produkty do miski z suchymi i połączyć wszystkie składniki. Ciasto przełożyć do formy (forma 28 cm x 10 cm) i piec 45 minut w 180 stopniach. Krok po kroku: 1. Do miski wsypać suche produkty 2. Wymieszać suche produkty 3. Dodać bakalie i orzechy 4. Zmiksować jajka

KuchniaWeDwoje.pl
Jeszcze trochę letnia focaccia z jeżynami 199

grubość 1-1,5 cm. Ułożyć ciasto na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto posmarować oliwą, następnie palcem zrobić dość głębokie wgłębienia. Powciskać w nie jeżyny. Ciasto obsypać pozostałymi igiełkami rozmarynu, delikatnie wcisnąć je w ciasto. Piec w 200 st. C. przez 20-25 minut, aż focaccia nabierze złoto-brązowego koloru. Ostudzić(...)środy znów chodzę w sandałach. Szczerze mówiąc, nie myślałam, że tego lata będę mogła sobie jeszcze na to pozwolić. W tej chwili siedzę przed monitorem w letniej, białej spódnicy, bez skarpetek, i nie mogę przestać uśmiechać się do słonka zaglądającego mi przez ramię.  Lato, trwaj

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto czekoladowo – bananowe bez jajek 141

roztopioną margaryną. Całość dokładnie mieszamy i przelewamy do okrągłej foremki o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik ustawiamy na grzanie góra-dół na 170°C. Do rozgrzanego piekarnika wstawiamy foremkę z masą. Pieczemy 50 minut. POLEWA KAKAOWA W czasie pieczenia ciasta możemy przygotować polewę. W małym garnuszku umieszczonym na palniku rozpuszczamy margarynę i cukier puder, często(...)foremk\u0119 z mas\u0105. Pieczemy 50 minut.","text":"Piekarnik ustawiamy na grzanie g\u00f3ra-d\u00f3\u0142 na 170\u00b0C. Do rozgrzanego piekarnika wstawiamy foremk\u0119 z mas\u0105. Pieczemy 50 minut.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/ciasto-czekoladowo-bananowe-bez-jajek\/#wpzoom-rcb-direction-step-61f2fdaf62729","image":""}]},{"@type":"HowToSection","name":"POLEWA KAKAOWA","itemListElement":[{"@type":"HowToStep","name":"W czasie pieczenia ciasta mo\u017cemy przygotowa

ProstePesto.pl
Tartaletki z kremem budyniowym i borówkami 174

pysznej kawy. A jak kawa, to polecam wam moje nowe odkrycie – Caffe Perfetto Kamerun Santa – Blue Mountain . Naturalnie słodka, łagodna i bardzo aromatyczna. Idealna by pić ją bez dodatków, jak i odrobiną mleka. Już podczas mielenia ziaren czuć jej wyjątkowy aromat. Kocham ten moment. Wtedy wiem, że mam do czynienia z dobrej jakości kawą. A dlaczego kawy(...)zbierane i sortowane, wyłącznie od renomowanych dostawców lub bezpośrednio z plantacji. Przed wysyłką paczki do klienta ziarna kawy są świeżo palone metodą rzemieślniczą “slow roast” w tradycyjnym piecu bębnowym przez roast master’ow z dużym doświadczeniem. Ich wiedza i doświadczenie wyczuwalne są w każdej naszej filiżance. Więcej dowiecie się tutaj: Warto też zajrzeć na fanpage https://www.facebook.com

Słodkie okruszki
Zdrowy pudding czekoladowy z musli i owocami lata. Kontynuacja współpracy z Pro-BIO. 307

układamy dowolnie owoce (bez pestek). Na koniec całość posypujemy pokruszonymi płatkami migdałowymi. Podajemy. Zdrowy pudding czekoladowy z musli i owocami lata. Kontynuacja współpracy z Pro-BIO. Smacznego Jeśli skorzystaliście z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: matleen@gazeta.pl lub za pośrednictwem Facebook . Zdjęcia umieszczę w specjalnej galerii na blogu „Czytelnicy pieką/gotują” (z podpisem

Słodkie okruszki
Aksamitny sernik z chałwą 133

chałwą. Kolejny przepis z wykorzystaniem domowej chałwy . Tym razem sernik, aksamitny, przepyszny, mocno kremowy, ze spodem wykonanym z chałwy, lekko słodką warstwą serową i przepyszną serowo chałwową polewą. Bez tej polewy sernik traci cały urok, więc moim zdaniem jest obowiązkowa. Sernik zrobiłam z wykorzystaniem kilku rodzajów serów, aby przekonać się jaka jest różnica, wy jednak możecie wykonać(...)gładką masę, tylko do momentu aż będzie gładka, nie za długo bo się zwarzy, dodać cukier, zmielić, dodać jajka, zmielić, dodać mąkę zmielić. Na spód wylać masę sernikową. Piec 1 godzinę i 10 min w 160 st. Piec w kąpieli wodnej . Po tym czasie piekarnik uchylić lekko i ostudzić całkowicie sernik (można na całą noc zostawić go w piekarniku, żeby

moj przepis na
Aksamitny sernik z chałwą 139

chałwą. Kolejny przepis z wykorzystaniem domowej chałwy . Tym razem sernik, aksamitny, przepyszny, mocno kremowy, ze spodem wykonanym z chałwy, lekko słodką warstwą serową i przepyszną serowo chałwową polewą. Bez tej polewy sernik traci cały urok, więc moim zdaniem jest obowiązkowa. Sernik zrobiłam z wykorzystaniem kilku rodzajów serów, aby przekonać się jaka jest różnica, wy jednak możecie wykonać(...)gładką masę, tylko do momentu aż będzie gładka, nie za długo bo się zwarzy, dodać cukier, zmielić, dodać jajka, zmielić, dodać mąkę zmielić. Na spód wylać masę sernikową. Piec 1 godzinę i 10 min w 160 st. Piec w kąpieli wodnej . Po tym czasie piekarnik uchylić lekko i ostudzić całkowicie sernik (można na całą noc zostawić go w piekarniku, żeby

moj przepis na
Aksamitny sernik z chałwą 165

chałwą. Kolejny przepis z wykorzystaniem domowej chałwy . Tym razem sernik, aksamitny, przepyszny, mocno kremowy, ze spodem wykonanym z chałwy, lekko słodką warstwą serową i przepyszną serowo chałwową polewą. Bez tej polewy sernik traci cały urok, więc moim zdaniem jest obowiązkowa. Sernik zrobiłam z wykorzystaniem kilku rodzajów serów, aby przekonać się jaka jest różnica, wy jednak możecie wykonać(...)gładką masę, tylko do momentu aż będzie gładka, nie za długo bo się zwarzy, dodać cukier, zmielić, dodać jajka, zmielić, dodać mąkę zmielić. Na spód wylać masę sernikową. Piec 1 godzinę i 10 min w 160 st. Piec w kąpieli wodnej . Po tym czasie piekarnik uchylić lekko i ostudzić całkowicie sernik (można na całą noc zostawić go w piekarniku, żeby

moj przepis na
Szybka babka z dodatkiem miodu 288

miód nektarowy wrzosowy Huzar 2 jajka klasy M 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 180 g masła cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Masło rozpuszczamy, odstawiamy do przestudzenia. Do miski wsypujemy oba rodzaje mąki i sodę, mieszamy. Następnie dodajemy cukier, znów mieszamy. Potem dodajemy jajka i ekstrakt waniliowy, mieszamy. Na koniec(...)rozpuszczone masło. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej, dość gęstej masy. Masę przelewamy do dobrze wysmarowanej i obsypanej mąką lub kaszą manną keksówki (keksówkę można też wyłożyć papierem do pieczenia lub użyć jednorazowych, papierowych foremek). U mnie keksówka 25x12x8. Ciasto pieczemy do tzw. suchego patyczka, około 40 minut. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika. Po wystudzeniu

Słodkie okruszki
Tort urodzinowy na 3. urodziny Akademii Kulinarnej Whirlpool 217

gospodarzem. Irmina - Tobie życzę, abyś zawsze z taką samą radością podchodziła do wszystkiego, co robisz. Dlaczego akurat taki prosty torcik? Bo WY jesteście prości w tym najlepszym słowa znaczeniu. Bez zadęcia, przybierania pozy kogoś ważnego i lepszego. Chciałabym, aby świat przynajmniej w części oddał Wam to wszystko, co Wy dajecie światu. Tego życzę Wam z całego serca. Składniki ciasta(...)łyżeczka proszku do pieczenia Żółtka utrzeć z cukrem (można mikserem), dodać mleko i olej - zmiksować. Dodać mąkę przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia - utrzeć. Na końcu dodać orzechy i wymieszać. (Na tym etapie ciasto jest dość gęste.) Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z ciastem. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem

Codzienna kuchnia niecodzienna
PIERŚ KACZKI Z KARMELIZOWANĄ DYNIĄ I JABŁKIEM 187

sosie sojowym, czosnku i imbirze, a także długie i powolne  smażenie od strony ponacinanej "w kratkę" skórki, a następnie krótkie podsmażenie na drugiej stronie. Dzięki temu podczas pieczenia soki nie wydostaną się na zewnątrz i kaczka będzie nieprzesuszona. Zanim pokroicie upieczone w ten sposób piersi, koniecznie dajcie im odpocząć około 5 minut. Karmelizowana dynia i jabłka to idealny(...)ół bez termoobiegu). Piersi wyjmujemy z marynaty(pozostałą marynatę zachowujemy), dokładnie oczyszczamy z czosnku i imbiru. Kładziemy na zimnej patelni z grubym dnem skórką do dołu i podgrzewamy na umiarkowanym ogniu przez około 12 minut, stopniowo wytapiając skórkę. Przewracamy mięso skórką do góry i smażymy 2 minuty. Podsmażone piersi wkładamy do nagrzanego piekarnika (skórką do góry) i pieczemy przez

cool and minty