Jak stworzyć elegancki i wyjątkowy deser lub przygotować wykwintny obiad? Do tego nie zawsze potrzeba niesamowitego talentu czy idealnego przepisu. Wszystko zaczyna się wcześniej. Nie uda
Słodkie okruszkiZ tego przepisu na bułki korzystam bardzo często, nie tylko podczas przygotowywania domowych burgerów. Jest względnie szybki w przygotowaniu, więc idealnie sprawdzi się na poranne pieczenie
Be Fit Be StrongBrakuje mi słów, by opisać smak salsy mango chili. Wybitne połączenie smaków – słodkości, ostrości i kwasowości z nutą świeżości. Takie połączenie idealnie komponuje się do pieczonego
Be Fit Be StrongBardzo lubię jesień za jej bogactwo kolorów. To też dla mnie sezon na wszelkie sałatki, w których dominuje u mnie mizuna lub rukola w towarzystwie pieczonych
Weekendy w domu i ogrodzieCiasteczka daktylowe to moje dzisiejsze odkrycie. Wyszły genialne! Na pewno będę częściej do nich wracać, bo przygotowanie jest banalnie proste, a samo pieczenie trwa tylko
Natka PietruszkiZ tego przepisu na bułki korzystam bardzo często, nie tylko podczas przygotowywania domowych burgerów. Jest względnie szybki w przygotowaniu, więc idealnie sprawdzi się na poranne pieczenie
Be Fit Be StrongChyba każdy zna malinową chmurkę ze strony Moje Wypieki W pewnym sensie to ciasto stało się kultowym i powszechnie znanym. Prawie każdy je piecze! Ja tym
Pieprzyć z FantazjąSkładniki na 8 niedużych bułek: 0,5 szklanki mąki kokosowej, 5 łyżek łupiny babki jajowatej, 4 jajka, niepełna szklanka wrzątku 1,5 łyżeczki proszku do
SaganekBardzo rzadko jadam mięso, ale czasami mi się zdarza – wtedy chętnie łączę je z kwaśno – słodkimi owocami, które podkręcają smak np. takiego naturalnie mdłego
FlymetothespoonSkładniki na 30 porcji: 6 jajek, 60g rozpuszczonego masła lub oleju kokosowego, 20g mąki kokosowej*, 10g mąki z konopi, 20g kakao, 2 łyżeczki proszku do
SaganekBrakuje mi słów, by opisać smak salsy mango chili. Wybitne połączenie smaków – słodkości, ostrości i kwasowości z nutą świeżości. Takie połączenie idealnie komponuje się do
Be Fit Be StrongOstatnio mam dużo wolnego czasu przez wolne na uczelni z powodu koronawirusa. Ogranicza się wyjścia do sklepu, więc ciężej magazynować świeże pieczywo. Robię własny zakwas, ale
W kuchni bez szafekSkładniki: 4 łyżki mąki kokosowej* 3 łyżki mąki konopnej, 7 wiejskich jaj, 1 łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego, 1 łyżka octu jabłkowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
SaganekCrumble z czereśniami to pomysł na bezglutenowy deser, do przygotowania chrupiącej kruszonki użyliśmy bowiem płatków jaglanych oraz mielonych migdałów. Pod koniec pieczenia z przyjemnością obserwowaliśmy
niecodziennikparyChleby na zakwasie , to nasze chleby powszednie..., na takich bazujemy i takie głównie jemy. Ostatnio (po części z braku mąki chlebowej) naszła mnie refleksja
Smaczne Zdrowe