bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1825/3453)

Marchewka z chrzanem do obiadu 226

nabiera wyrazistości i wyjątkowego aromatu. Surówka świetnie komponuje się z pieczonym lub duszonym mięsem, rybą i sosami, w tym także grzybowym . Klasyczna, swojska marchewka to nasz ulubiony dodatek do surówek i doskonałe warzywo dla zdrowia. W połączeniu z antynowotworowym działaniem korzenia chrzanu, tworzą wyjątkową mieszankę dla naszej właściwej kondycji. Bez wątpienia to surówka, która jest dobra na wszystko

Kuchnia Na Wypasie
Domowe pieguski 93

kilka dni w zupełności wystarczy. Domowe pieguski możemy bez problemu przechowywać w zamkniętym pojemniku, ale przyznam szczerze, że trudno jest poprzestać na zjedzeniu tylko jednej sztuki… Domowe pieguski – składniki (18 sztuk): 100g masła, 230g mąki orkiszowej jasnej, 50g czekolady 70% kakao, 1 jajko, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1/3 łyżeczki sproszkowanej stewii. Sposób przygotowania Przygotowanie domowych

Natka Pietruszki
CZATNEJ BRZOSKWINIOWO-IMBIROWY Z CURRY 120

brzoskwiń potrzeba około 2,3 kg owoców. Pyszny sos do pieczonego lub duszonego mięsa, burgerów, hot-dogów oraz serów.  Czatnej brzoskwiniowy. Składniki: 2 litry obranych i posiekanych brzoskwiń 4 łyżeczki pasty imbirowej lub startego imbiru 1,5 szklanki posiekanej cebuli 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 papryczka chili, bez nasion, drobno posiekana 1,5 szklanki brązowego cukru

Moja Książka Kucharska
Placuszki z jabłkiem na maślance 238

Placuszki z jabłkiem na maślance Pyszne i proste w przygotowaniu placuszki z dodatkiem startego jabłka. Idealne na śniadanie dla dzieci lub dorosłych. Takie placuszki możecie podać

Słodkie okruszki
Ciasteczka wiatraczki z marmoladą 168

naciąć, uważając na to, aby środek ciasta pozostawić bez nacięcia (spójrz na zdjęcia poniżej). Złożyć ciasteczka.  Uwaga: są dwie możliwości składania wiatraczków: 1) na środek nałożyć marmoladę i podwinąć boki ciasta, 2) podwinąć boki ciasta i nałożyć marmoladę. (wszystko widać na  poniższych zdjęciach) Wiatraczki posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w 180°C, aż do zarumienienia (około

Ugotować
Bułeczki śniadaniowe z kminkiem 120

powinno podwoić objętość. Piekarnik nagrzać do 200 st. C bez termoobiegu. Ciasto odgazować poprzez uderzenie miską z ciastem o blat. Następnie wyjąć ciasto i podzielić na 8 równych części. uformować bułeczki, posmarować je wodą i posypać płatkami. Odstawić do ponownego wyrośnięcia na 30 minut.Piec na wyłożonej papierem do pieczenia blasze 15 minut. Smacznego

Krylowa Kuchnia
Sezamki 166

całość  wylewamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem. -- Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 25-30 min / 180 st.C Zależy od piekarnika... w gazowym na pewno krócej... -- Po upieczeniu studzimy około ~15 min i kroimy "kółkiem do pizzy" na części ...  Smacznego !!!  Dziękuję Ci Jacku za taką fajną fit wersję bez karmelizowanego cukru

chleba naszego
Ciasteczka z oczkiem 164

smaczne i delikatne, że można zajadać się nimi bez opamiętania.  Przepis dostałam od mojej bardzo dobrej znajomej. W jej rodzinie jest bardzo popularny. Wychodzi na to, że w mojej będzie popularny również :) Składniki: * 2 żółtka gotowane * 4 łyżki cukru pudru * 25 dkg masła * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * 2 łyżeczki cukru wanilinowego * 3 szklanki mąki pszennej * marmolada

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto maślane z truskawkami 117

ciasto pachnące słońcem i truskawkami. Można je jeść bez opamiętania. Przepis jest na blachę o wymiarach 28 x 36 cm Co potrzeba: 900 g truskawek średniej wielkości 5 jajek, 200 g miękkiego masła, ¾ szklanki cukru, 1 i ¾ szklanki mąki pszennej tortowej 450, 1 łyżka płaska proszku do pieczenia, 2 łyżeczki płaskie cukru waniliowego, 6 łyżek mleka Wykonanie

Bułka z Chlebem
Roladki z indyka w sosie grzybowym 142

stopni przez około 30-40 minut. Pod koniec pieczenia zdejmujemy przykrycie, w ten sposób mięso się ładnie przyrumieni. W międzyczasie przygotujemy sos. Do garnka wlewamy wywar z gotowanych grzybów, dodajemy śmietanę, cebulę i wrzucamy rozmrożone podgrzybki. Na małym ogniu doprowadzamy do zagotowania i gotujemy przez 20 minut bez przykrycia, raz na jakiś czas mieszając, aby sos się

Kulinarne przygody Gatity
Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem 157

kruche ciasto, śliwki i budyń - tak po prostu, bez udziwnień ale za to pysznie. To ciasto robię także często w wersji z jabłkami, albo rabarbarem, zawsze smakuje wybornie. Ciasto kruche: 3 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 jaja 3 żółtka 200 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche i schładzamy

Cynamonowe szczęście
5 najpopularniejszych rodzajów makaronu 156

bazylia, tymianek, sól, pieprz. Naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć w nim ugotowany makaron. Następnie dodać do niego zeszkloną cebulę z czosnkiem oraz kawałki surowej ryby. Całość zalać śmietaną kremówką z dodatkiem przypraw. Zapiekać w piekarniku przez ok. 20 minut (preferowana temperatura to 180°C). Spaghetti Bez wątpienia najbardziej rozpoznawalna odmiana makaronu. Przeważnie wytwarzana jest

CookMag