bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1828/3453)

Kokosowe babeczki a la bounty 162

cukierniczka , który zachwycił moich gości równie mocno jak smak babeczek. Zestaw zdobiony jest motywem kotów i stanowi naprawdę piękną i praktyczną ozdobę stołu. Nie wyobrażam sobie popołudniowej kawy bez tego zestawu. Przyjemnie jest korzystać z czegoś tak pięknego A gdzie można go nabyć? Zachęcam do zapoznania się z ofertą sklepu Dalamand.pl Kokosowe babeczki a la baunty i wspaniały zestaw(...)sztuk) 60 g masła 130 g cukru 1 jajko M 1/2 szklanki wiórków kokosowych 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 ml mleka na wierzch: polewa czekoladowa lub cukier puder Przygotowanie: W misce miksujemy masło z cukrem. Następnie dodajemy jajko, dokładnie miksujemy. Kolejno wsypujemy wiórki, miksujemy do połączenia składników. W osobnej misce

Słodkie okruszki
Pieczeń z selera 205

miksera i starły się same Umyte pieczarki również rozdrobniłam, ale oddzielnie Do garnka wsypałam starty seler i cebulę, zalałam szklanką wody, dołożyłam 2 łyżki masła- gotowałam około 15 min. bez przykrycia do miękkości ( często mieszałam ) Pieczarki i pokrojony drobno czosnek przesmażyłam na maśle, do odparowania soku Do selera dodałam pieczarki, doprawiłam solą, majerankiem, pieprzem, gałką muszkatołową, sosem sojowym, dosypałam(...)Całość wystudziłam Po wystudzeniu dodałam jajka i ponownie dokładnie wymieszałam, jeśli masa byłaby zbyt rzadka dodać kaszy manny Całość przełożyłam do foremki (25 x 11 cm) z folią aluminiową, piekłam około 1 godz w temp. 190 *C Pasztet jest bardzo delikatny i kruchy. Tym którzy nie jadają mięsa na pewno przypadnie do smaku :) Smacznego ! Podczas przygotowywania pasztetu należy kierować się

Proste Potrawy
Ciasto czekoladowe z kremem kajmakowym 101

Ciasto czekoladowe z kajmakiem, to bez wątpienia wypiek, który świetnie się prezentuje na stole i z powodzeniem zastąpi kawałek tortu. To połączenie mocno czekoladowego ciasta ze słodyczą masy krówkowej. Wybornie smakuje. Ciasto mimo dużej zawartości kakao nie jest suche, tylko idealnie wilgotne. Długo pozostaje świeże. SKŁADNIKI Ciasto: 3 jajka szczypta soli 150 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego(...)puszystą piankę. W osobnej misce wymieszać ze sobą mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę. Do masy jajecznej dodać najpierw dżem i zmiksować. Następnie wlać masło, mleko i olej, przesiać składniki sypkie i zmiksować do połączenia składników. Ciasto przelać do formy, włożyć do piekarnika i piec 45 minut. Upieczone delikatnie wyciągnąć z formy i przełożyć na kratkę do ostudzenia

Passions hobbies life
Zapiekanka makaronowa z brokułami i jajkiem 146

jajka oraz makaron penne tworzą idealną kompozycję smaków. Podkreśla ją dodatkowo aromatyczny sos serowy. Jak zrobić zapiekankę z makaronem i brokułami? Nasz przepis krok po kroku pozwoli przygotować ją bez żadnego problemu. Zapiekanka z brokułami i makaronem w sosie serowym to propozycja na pyszne danie bezmięsne. Mimo jego braku, zapiekanka jest jednak bardzo pożywna i sycąca. Zapiekanka makaronowa(...)bez wątpienia ulubiona zapiekanka makaronowa z sosem serowym i jajkami. Zapiekanka makaronowa przepisy, które skutecznie sprawdzają się jako doskonały obiad jednogarnkowy z piekarnika. Zapiekanka z kurczakiem, z mięsem mielonym, z szynką oraz warzywami, to tylko kilka z naszych ulubionych pomysłów. Nasza zapiekanka z brokułami zachęca do degustacji już samym zapachem podczas pieczenia. Po wyjęciu z piekarnika serwuj

Kuchnia Na Wypasie
Bułeczki z budyniem 155

się w końcu za pieczenia świąteczne, już nie mogłam się tego doczekać :). A więc i oto przepis na budyniowe pyszności, dla budyniowych łasuchów (czyli mojej siostry). Składniki: (na ok.10 sztuk) Ciasto: 3 szklanki mąki 40 g drożdży łyżeczka soli 5 łyżek cukru 250 ml ciepłego mleka 4 łyżki oleju Nadzienie: Budyń waniliowy bez cukru (na 500 ml mleka(...)ciasta, aby stworzyć paseczki. Dobrze doklejamy. Znów odstawiamy i nakrywamy. Czekamy, aż podrosną. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni.  Po wyrośnięciu bułeczki smarujemy jajkiem i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok.35 minut. Aż ładnie zbrązowieją. Smacznego

Moje pyszne gotowanie
Chleb z listkami chrzanu 95

jego mama piekła chleb na liściach chrzanu. I tak mam sentyment do tego zielska – lubię wykorzystywać jego młode listki. Są smaczne, przyjemnie pikantne i aromatyczne. Chętnie dodaję je do surówek i innych dań np risotto . Dzisiaj chciałam zaprosić was do wypróbowania bardzo prostego przepisu na chleb z listkami chrzanu. Taki chleb bez specjalnego zagniatania i cudowania – wymieszany(...)której je mieszaliśmy, dokładnie przykrywamy np talerzem czy folią spożywczą i pozostawiamy na 12 godzin lub do chwili gdy na powierzchni ciasta pojawią się pęcherzyki (jeśli chleb będziemy piekli w dalszej perspektywie np dnia 3 ciasto przykryte wkładamy do lodówki). Po tym czasie rozkładamy ciasto na mocno posypanej mąką stolnicy. Składamy ciasto raz lub dwa. Następne blaszkę keksówkę wykładamy papierem

Dorota Smakuje
Dorsz zapiekany w folii 283

bardzo smaczny piątkowy obiad. Poniższą rybę możecie podać, np. z młodymi ziemniakami i mizerią. Dorsz przygotowany w ten sposób będzie soczysty, maślany i aromatyczny. Składniki: 1 filet z dorsza (bez skóry) cytryna sól, pieprz 1/4 kostki masła świeży koperek folia aluminiowa Filet z dorsza umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze części. Każdy kawałek ryby przyprawić solą i pieprzem(...)żaroodpornego wyłożyć folią aluminiową. Następnie na folii ułożyć kawałki dorsza. Na wierzch ryby położyć kawałki zimnego masła i cząstki cytryny. Całość posypać posiekanym koperkiem. Piec pod przykryciem około 20 minut w 180°C (czas pieczenia zależy od wielkości ryby - im mniejsze kawałki, tym krótszy czas pieczenia

Ugotować
kotlety schabowe faszerowane pieczarkami, pieczone w piekarniku 132

belgijskiego sera. Po obsmażeniu, piekłam je w piekarniku. Mięso wyszło wyjątkowo soczyste. Najwygodniej użyć patelni którą możemy wstawić do piekarnika. Jeżeli takiej nie mamy trzeba kotlety przełożyć do żaroodpornego naczynia, pamiętając aby dokładnie zebrać z patelni wszystkie soki. Schab podałam z surówką z cykorii i z tłuczonymi ziemniakami. Polecam! składniki 2 kotlety schabowe bez kości 2 szalotki 1/2 szklanki(...)wszystkich stron. Dodać pokrojoną w plasterki szalotkę, smażyć jeszcze 2-3 minuty a następnie dolać 1/2 szklanki wina.  Patelnię przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przykryte przez 20- 30 minut. Zdjąć folię i piec jeszcze ok 10 minut.  Smacznego

Stare Gary
Babeczki z kremem rabarbarowym 89

wypełnione kremem o smaku rabarbaru zwieńczone słodka bezą włoską. Przed nami weekendowa rozpusta. ;) BABECZKI Z KREMEM RABARBAROWYM Składniki: babeczki: 300 g mąki 200 g masła 100 g cukru 2 żółtka krem: 3 łodygi rabarbaru (+1 łyża cukru i sok z 1/2 cytryny) 1 jajko 2 żółtka 80 g cukru 30 g masła beza włoska:   2 białka(...)oprószonych bułką tartą, dociskamy do ścianek. Tak przygotowane ciasto przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia, dociskamy dnem drugiej foremki, a potem papier obciążamy kulkami do pieczenia albo fasolką.  Babeczki pieczemy w 180 stopniach przez 10 minut, po tym czasie zdejmujemy obciążenie oraz papier i pieczemy jeszcze przez 5-7 minut do zarumienienia. krem: Rabarbar kroimy  na kawałki

Bon appetit mon amie
Zimowy dorsz Skrei w papilotach 131

pieczenia powoduje, że  jest ona bardzo soczysta i aromatyczna.  Wyczytałam na stronie  From Norway , że dobrze jest dorsza przed obróbką wymoczyć w solance. Przepis który podaję tego nie wymaga, jednak warto moczenie w solance zastosować, zwłaszcza w sytuacji gdy rybę chcemy przygotować dopiero następnego dnia. Przepis na solankę na końcu,  pod zdjęciami. Dodałam cukinię bez(...)czosnku, starte 1 łyżka świeżej bazylii, drobno posiekanej 1 łyżka świeżego szczypiorku, drobno posiekany ok 60 ml (4 łyżki) oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia sól pieprz papier do pieczenia, folia aluminiowa przygotowanie Piekarnik nagrzać do temp. 190 st C Filet opłukać, osuszyć, przekroić w poprzek na dwa kawałki. Szpinak umyć, osączyć i osuszyć. W małej misce wymieszać

Stare Gary
Sticky buns z bananem i masłem orzechowym 169

dużą ilością mieszanki różnych orzechów. Wyszły doskonale, połączenie słonawego masła ze słodkim karmelem jest fenomenalne, a dodatek bananów tylko utwierdza mnie w tym przekonaniu. Zatem zabieramy się do pieczenia! Od razu uprzedzam, że bułeczki mają silne działanie uzależniające :D. Składniki na ciasto drożdżowe: 4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru 30 g świeżych drożdży 3/4 szklanki ciepłego mleka (dałem(...)łyżeczki cynamonu (opcjonalnie, ja przygotowałem wersję bez) Przygotowanie : Ciasto drożdżowe rozwałkować na prostokąt o grubości ok. 8 mm. Posmarować masłem orzechowym, wysypać cukrem wymieszanym z cynamonem i kawałkami bananów. Zwinąć w roladę. A następnie pokroić na 16 kawałków. Powstałe ślimaczki umieścić w formie na glazurze. Pozostawić do wyrośnięcia na 30-60 minut. Piec pod przykryciem z folii aluminiowej przez

Food Square
Pieczeń wieprzowa na kanapki wg Aleex 113

kurczak w miodowej glazurze, i wreszcie pieczeń wieprzowa na kanapki. Pieczeń najbardziej przypadła do gustu Młodemu, który za ciastami nie przepada, a kurczaka nie zdążył zjeść. Pieczeń wieprzowa jest aromatyczna, soczysta i smakuje rewelacyjnie – na ciepło i na zimno. Jeśli lubicie domowe wędliny, gorąco ją polecam. Składniki: • 1 kg mięsa mielonego z szynki(...)cebula • garść natki pietruszki • 1 szklanka mleka 3,2% • 1 łyżka przyprawy uniwersalnej • sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. W malakserze, misie robota lub termomixie zemleć boczek pokrojony w kostkę, bez skóry. 2. Dodać natkę pietruszki, cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. 3. Zmiksować na gładką masę, ale niezbyt długo, bo zrobi się pasztet. 4. Do miski włożyć mięso mielone

W mojej kuchni
Tarta cytrynowa z bezą włoską 239

przepisie były 3 cytryny ale moim zdaniem zbyt kwaśna wychodzi) 1 pomarańcza 3/4 szklanki cukru 3 jajka 2 żółtka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 120g masła na bezę włoską: 2 białka 150g cukru około 1/4 szklanki wody  Do mąki dodać jajko, cukier i posiekane zimne masło. Zacząć wyrabiać ciasto, a kiedy zacznie przypominać kruszonkę dodać wodę. Szybko wyrobić ciasto, owinąć(...)formę o średnicy 26cm, ponakłuwać widelcem w kilku miejscach. Już w formie ponownie schłodzić przez 30 minut w lodówce. Wstawić do nagrzanego do 180 o C piekarnika i piec do zrumienienia, około 16-20 minut. Jeśli na środku powstanie bąbel, otworzyć piekarnik, przekłuć i piec dalej. Wystudzić. Kiedy ciasto stygnie, przygotować krem. Cytrusy wyparzyć a następnie porządnie wytrzeć. Z cytryn

Pudełko rozmaitości
szybki chleb pszenno-żytni z makiem 170

parowy od Electrlouxa . Zaczynałam go testować z przekonaniem, że to pewnie tylko "pic na wodę" ale miło się zaskoczyłam. Rzeczywiście jest różnica między zwykłym pieczeniem a pieczeniem z parą. Bochenki pieczone parowo są lepiej wyrośnięte, pulchniejsze i nie są suche. Skórka chrupiąca a środek wilgotny. Już dwa takie chlebki zjedliśmy na gorąco a o piętki była walka(...)chlebek jest inny, to do tego dodałam czarny sezam do środka i mak na wierzch.  Można go upiec w keksówce, ja mam słabość do bochenków więc utoczyłam go bez foremki.  Składniki: 500 g mąki pszennej 100 g mąki żytniej typ 2200 około 300 ml ciepłej wody 1,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 15 g drożdży łyżka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
POMARAŃCZOWA BABKA DANUSI 179

mąki pszennej krupczatki- nie innej 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie:  Foremkę do babki z kominem dobrze wysmarować tłuszczem i wysypać kaszką manną lub bułką tartą.  Zetrzeć skórkę z jednej sparzonej wcześniej pomarańczy i wycisnąć z niej sok. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Zmiksować jajka z cukrem do rozpuszczenia cukru. Dodać stopione masło(...)180st. Piec ok. 55- 60 minut- do suchego patyczka. Babka po upieczeniu na spodzie jest jasna, nie przypieczona. Ciasto wyjąć z piekarnika i pozostawić w foremce 10- 15 minut. Po tym czasie ciasto odwrócić na paterę i wyjąć foremkę. Jeżeli foremkę posmarowaliśmy niezbyt dokładnie to należy przykryć mokrą , zimną ściereczką i chwilę odczekać. Popukać i ciasto wyjdzie bez problemu

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania