bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1755/3453)

Ciasto ucierane z czereśniami 135

trzeba za długo przy nim stać. Składniki: 500 g czereśni (bez pestek) 1,5 szklanki mąki 1 szczypta soli 200 g margaryny Kasia 1 szklanka cukru pudru 4 jajka sok z połowy cytryny 1 cukier waniliowy 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki konfitury morelowej 4 łyżki płatków migdałów  Przygotowanie: Mąkę mieszamy

R'n'G Kitchen
Chleb 213

suszonym zakwasie. Drugi pszenny z amarantusem i nasionami sezamu. Oba pyszne, ładne, bez zakalca i z chrupiącą skórką! Bomba! Moje MUST HAVE na dobry początek: 1) Świeże drożdże i suszony zakwas żytni* 2) Dobrej jakości mąka** 3) Duży garnek żeliwny Sami oceńcie czy ładne. A Wy pieczecie chleb? Skąd czerpiecie inspiracje? Dajcie znać! W kolejnych wpisach wrzucę przepisy

Cookery.pl
Kurczak na butelce (bez piwa) 190

piekarnika. Bardzo prosty do przygotowania, nie ma potrzeby podlewania, pilnowania podczas pieczenia. Zamarynowanego kurczaka nadziewasz na butelkę (wypełnioną wodą, ewentualnie jak lubisz piwem) wstawiasz do piekarnika i za 1,5 godziny uczta gotowa. Kurczak w ten sposób upieczony ma niezwykle soczyste mięso i chrupiącą skórkę, bez grama tłuszczu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wielkanocna baba parzona 252

piekarniku niesamowicie wyrosło, niemalże z górką. Polecam, aby w trakcie pieczenia, przykryć wierzch ciasta papierem. Baby po upieczeniu są leciutkie, puchate, pachnące i niesamowite w smaku! x) Masło klarowane jest niezastąpione dla osób z alergią na białko mleka. W trakcie klarowania, pozostaje czysty tłuszcz bez kazeiny i laktozy. Dodawane do ciast, sprawia, że wypiek dłużej jest świeży

Leśny Zakątek
ULUBIONE ŻEBERKA WĘŻA 191

łycha miodu lub syropu klonowego sól pieprz papryka pimienton pikantna papryka pimienton łagodna ketchup  /  sos barbecue  / tomate frito kilka kropel tabasco majeranek cząber lubczyk w dzień pieczenia: odrobina wina lub wody (miałam akurat muscata) dwie cebule pokrojone niedbale w pół-plastry czasem dodaję do marynaty również: sos czosnkowo-miodowy (wtedy nie dodaję miodu) sambal oelek(...)czasu, jak mi się przypomni, zamieszam pudełkiem. Z reguły następnego dnia piekę żeberka na cebuli (ale niekoniecznie), podlane wodą (te akurat winem, bo miałam resztkę) w brytfannie pod przykryciem około 1 godziny, może chwilę dłużej. Zawsze wychodzą pyszne, niezależnie od składników marynaty. Z cebulka i bez. Ale cebulka się cudownie rozpada i jest rewelacyjna w smaku

Cytryna&Co.
Pasztet z królika 174

Idealny przepis na pasztet z królika pieczony w piekarniku. To super delikatny pasztet, który szykujesz z mięsa z królika oraz warzyw. Gorąco polecam go dla dzieci, ponieważ w składnikach nie ma alkoholu. - sprawdzony i prosty przepis - rewelacyjny pasztet dla dzieci - bez dodatku mięsa wieprzowego

AniaGotuje.pl
Kotlet zbójnicki 158

grzybami czy bigosem) i tłuczonymi ziemniakami z wody, puree lub pieczonymi ziołowymi. Klasycznie wybieram schab z kością, marynuję noc w mleku i krążkach cebuli (słynny sposób M. Gessler), panieruję, smażę na smalcu, wychodzą naprawdę genialne kotlety! Klasyka to klasyka… Zdarza się, że schabowe smażę bez dodatku panierki, duszę je z krążkami cebuli, są mięciutkie, rozpływające się w ustach

Zasmakuj Kuchni
Słodki omlet z kremem czekoladowym 184

stewią i kakao) Przygotowanie: Do miski przełóż mąki, dodaj proszek do pieczenia, cukier kokosowy, mleko, jajko. Dokładnie całość wymieszaj. Masę wylej na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu.  Smaż pod przykryciem, na średnim ogniu przez ok. 3 minuty. Następnie przewróć na drugą stronę i smaż już bez przykrycia przez ok. 2 minuty.  Podawaj z ulubionymi dodatkami

Zdrowie na języku :P
Najlepsze przepisy we wrześniu 190

Ranking wrześniowy przedstawiający TOP 10 najbardziej popularnych przepisów na mojej stronie. Z lekkim opóźnieniem, ale jest. Co miesięczny ranking najchętniej czytanych przepisów na mojej stronie we

Zdrowie i pysznie na talerzu
Pyszny sernik z czekoladową masą budyniową 228

Trudno wyobrazić sobie ważną uroczystość rodzinną czy święta bożonarodzeniowe bez przepysznego sernika na stole. Niezwykle smaczny jest nieco inny od tradycyjnego, sernik z budyniem czekoladowym. sernik z masą budyniową Sernik to smaczne ciasto znane w kuchni od dawnych czasów. Już nasze babcie często piekły przepyszne serniki po wiedeńsku. Prócz tradycyjnych serników, których głównym składnikiem jest zmielony ser z kostki

sierotka maRysia w kuchni
ciasto bananowe z czekoladą 165

ponownie wymieszaj - TM czas 40 s/obr 4-5 dodaj pozostałe składniki bez czekolady i dokładnie wymieszaj - TM czas 40 s/obr 5 czekoladę pokrój lub połam na mniejsze kawałki i dodaj do masy - wymieszaj czas 10 s/ poz łyżka 🥄 masę przelej do formy kwadratowa 25#25 piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st przez ok 45-50 min (do suchego

Gotowanie z pasją
Deser truskawkowo-kokosowy z granolą 220

nakładamy na truskawki. Opcjonalnie można użyć śmietanki bezpośrednio z puszki bez ubijania. Granola: Wszystkie sypkie składniki granoli wymieszać. Miód wymieszać z olejem i cynamonem. Lekko podgrzać do połączenia składników. Składniki płynne połączyć z sypkimi i dokładnie wymieszać. Całość wykładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach C przez około 15 minut mieszając

Pyry na Gaz
#1 Kurczak w szynce szwarcwaldzkiej, ziołowe frytki, puree i sos malinowy 189

pieczenia ok. 20 minut w 200 stopniach (lub w temperaturze pieczenia kurczaka, ok 40 minut). Sos malinowy sok z połowy cytryny 2 łyżki cukru 150g mrożonych malin 150 ml wody Sok z cytryny zagotowujemy z wodą i cukrem. Dodajemy nasze rozmrożone maliny i gotujemy bez przykrycia do czasu zredukowania, dosyć często mieszając. Po wyraźnym zagęszczeniu sosu, przecieramy

Taste of imagination
drożdżówka bez wyrabiania z całymi jabłkami... 180

pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, powkładać obrane i wydrążone jabłka, posypać cynamonem i cukrem w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół piec około 50-60 minut, ciasto wystudzić w formie w kąpieli wodnej roztopić czekoladę gorzką ze śmietaną cały czas mieszając ciasto polać czekoladą i posypać skórką pomarańczy, zostawić do zastygnięcia polewy w chłodnym miejscu - bez

W Mojej Kuchni Lubię