bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1754/3453)

Krajanka piernikowa 135

proszku do pieczenia - 1 łyżeczka cynamonu - 1 opakowanie przyprawy do piernika Dodatkowo: - skórka z 2 pomarańczy - 3 łyżki cukru - 1/2 szklanki wody Oraz: - słoik domowej konfitury lub powideł śliwkowych Lukier: - 1 szklanka cukru pudru - 3 do 5 łyżek nalewki domowej roboty Jak wykonać: 1. Zaczynamy od wyparzenia pomarańczy, a następnie ostrym nożem ścinamy skórkę, bez białej części. Kroimy(...)zagniatamy ciasto, będzie miękkie, elastyczne i ciepłe. Ciasto dzielimy na dwie części i każdą z nich wałkujemy na prostokąt wielkości przygotowanej blachy. 3. Formę wykładamy papierem do pieczenia i przedkładamy pierwszą część ciasta, następnie smarujemy je konfiturą lub powidłami, a wierzch przykrywamy drugą częścią rozwałkowanego ciasta i sklejamy boki. Czas pieczenia 30 minut w piekarniku rozgrzanym

Apetyczna babeczka
KARPATKA 563

godzinach nadaje się do jedzenia.  SKŁADNIKI (CIASTO PARZONE): 1 szklanka wody 125 g masła 1 szklanka mąki pszennej 5 jajek (rozmiar M) 1 łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM: 3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g) 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2,5 łyżki mąki pszennej 4 żółtka 1 jajko 300 g miękkiego(...)masłem i wysyp mąką. Wyłóż 1 połowę ciasta na blachę i za pomocą szpatułki (możesz ją maczać w gorącej wodzie) rozsmaruj równomiernie ciasto. Piecz je przez około 20 -22 minuty na złoty kolor . W trakcie pieczenia nie otwieraj piekarnika , ponieważ ciasto opadnie. Po upieczeniu czynność powtórz z drugą częścią ciasta (pierwszy upieczony placek po kilku minutach zdejmij z blachy

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto owocowe z budyniową pianką 118

łyżeczki proszku do pieczenia 200 g zimnego masła 4 łyżki cukru pudru kilka kropel wanilii 5 żółtek Z podanych składników szybko zarabiamy ciasto kruche. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Następnie dzielimy na 2 równe części. Jedną wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuwamy widelcem ( aby za bardzo nie urosło podczas pieczenia). p { margin-bottom(...)białek 1 szklanka cukru 3 opakowania budyniu śmietankowego ( każdy po 40 g) 125 ml oleju Białka miksujemy na sztywno z odrobiną soli, stopniowo dodając cukier i miksując na sztywną bezę. Wsypujemy budyniowy proszek i znów miksujemy. Następnie wlewamy stopniowo olej , nie przerywając miksowania, aż wszystkie składniki ładnie się połączą.   Dodatkowo: ok. 300-400 g mrożon ych jeżyn

Domowe ciasta
Drożdżowe słoneczko z farszem z szynką zrazową. 171

mój tort będzie inny niż zwykle, czyli słony :) To był bardzo dobry wybór, drożdżowa gwiazda to coś więcej niż pizza w "odmiennym" stanie. Ma zupełnie inny smak. W trakcie pieczenia doznania zapachowe są fantastyczne, a po wyjęciu z piekarnika można oszaleć, trudno się oprzeć, aby nie oderwać jednego promyka! :) Szynka zrazowa z serii "Nad ogniem wędzone"  nadała temu(...)rosołowej II z tego przepisu ---> Domowa warzywna kostka rosołowa II sól, pieprz łyżka oleju kokosowego Pieczarki ścieramy na tarce, cebulę kroimy w niewielką kostkę. Dusimy z kostką rosołową bez przykrycia na oleju kokosowym, aż cała woda z pieczarek wyparuje.  Szynkę kroimy w dość grubą kostkę, a ser ścieramy na wiórki. Pieczarki odstawiamy do ostygnięcia, kiedy masa będzie

MamaOskarka
CIASTO PIERNIKOWE PRZEKŁADANE SERNIKIEM GOTOWANYM 344

szkl. soda 1 łyżeczka proszek do pieczenia 1 łyżeczka kakao 2 łyżki czubate przyprawa do piernika 1 łyżka cynamon 1 łyżeczka anyż mielony 1/2 łyżeczki PONCZ: rum 1 kieliszek woda przygotowania lub mineralna 3 łyżki MASA SEROWA: twaróg 1 kg dwukrotnie zmielony cukier 3/4 szkl. budyń waniliowy 1 op ( bez cukru ) mleko 1/3 szkl. żółtka(...)pęcherzyki, wtedy odstawiamy z gazu.  3.  CIASTO:  Jaja ucieramy z cukrem i kakao do puszystości. Dodajemy mąkę, anyż, cynamon, przyprawę do piernika, sodę i proszek do pieczenia., Miksujemy do połączenia się składników. Ciasto wylewamy na wyłożoną pergaminem tortownicę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok. 35-40 min., do suchego patyczka

Kuchnia Paulettes
Ciasto Gąska 59

dodaję stopniowo cukier i ubijam, aż piana będzie lśniąca i sztywna jak na bezę. Następnie zmniejszam obroty miksera o połowę i dodaję po jednym żółtku, cały czas ubijając. Mąkę tortową, ziemniaczaną i kurkumę mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 20-25 minut do suchego

Słodki sentyment
Dorsz pod szpinakową kołderką 67

feta. Na koniec do naczynia żaroodpornego wkładamy kawałki ryby i przykrywamy ją szpinakową kołderką. Pieczemy w rozgrzanym na 190 stopni piekarniku, funkcja góra-dół, przez około 30 minut. Gotową rybkę można podać np. z brązowym ryżem i ulubioną surówką. Smacznego! WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 PORCJI BEZ UWZGLĘDNIENIA DODATKÓW: około 349kcal Białko: 37,5g Węglowodany: 10,5g Tłuszcz

Natka Pietruszki
Sałatka z grillowanej cykorii 86

się jakie danie z niej przygotować. Do moich ulubionych dań z cykorii należą bez wątpienia sałatki oraz zapiekanki i to je robię najczęściej. Nie próbowałam chyba żadnego innego dania z cykorią poza tymi wymienionymi przeze mnie powyżej. Cykoria, którą dodaję do sałatek ma świeżą bądź pieczoną formę, wszystko zależy od tego z jakimi dodatkami ją łączę. Cykoria pysznie komponuje

MeCooks
Torcik rabarbarowy 81

zdecydowanie kojarzy się z rabarbarem i pierwszymi świeżymi owocami. Ciasto można podać również bez kremu, ale połączenie rabarbaru z kremem czekoladowym smakuje świetnie. Spróbujcie sami Składniki na ciasto biszkoptowe: 2 szklanki mąki tortowej 1 szklanka mąki ziemniaczanej ¾ szklanki cukru 6 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 9 łyżek zimnej wody 400 g (2 duże sztuki) rabarbaru 1 łyżka

Słodki sentyment
Ciasto Gargamel 78

pewnością Wam posmakuje! PRZEPIS NA CIASTO GARGAMEL Składniki Masa budyniowa 1 budyń śmietankowy bez cukru 500 ml mleka 200 g masła 2 łyżki cukru 1 cukier wanilinowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej Biszkopt 2/3 szklanki mąki 5 jaj 2/3 szklanki cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Galaretka 350 g malin mrożonych 1 galaretka o smaku

Alle Dobre!
Placuszki z malinami i czekoladą 61

malinami i czekoladą to najlepsze śniadanie jakie jadłam w tym roku. Placuszki są bez cukru, ale słodkość malin i czekolady w zupełności wystarczy. Czas wykonania: 10 min Ilość porcji: 5 sztuk (1 porcja) Składniki: 1 jajko 5 łyżek mąki 5 łyżek mleka ½ łyżeczki proszku do pieczenia 20 sztuk malin 2-3 kostki gorzkiej czekolady Przygotowanie: Mąkę, proszek

KuchniaWeDwoje.pl
Wielkanocna babka 100

Babka króluje w tradycji Wielkanocnej. Wielu z nas nie wyobraża sobie świąt bez tego wypieku. Babka piaskowa, cytrynowa, czy waniliowa. Babka wielkanocna kojarzy nam się ze słodkim, puszystym i wilgotnym ciastem z czasów dzieciństwa. Jak więc zrobić najlepszą wielkanocną babkę, która smakuje jak ta pieczona przez babcię? Poznajcie przepis. Składniki 4 duże jajka 250 g masła skórka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Owsiane ciasteczka z dżemem z aronii 78

wiórków kokosowych 1 szklanka dżemu z aronii lub innego gęstego kwaskowatego dżemu niskosłodzonego, bez żelfixów 3 łyżki oliwy 1 jajko 1 łyżka nasion chia lub siemienia 2 łyżki miodu (u mnie z mniszka lekarskiego) Piekarnik nagrzać do 180 st. Blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Do miski wlać olej, dodać jajko, miód, dżem wymieszać, dodać pozostałe składniki

moj przepis na
Owsiane ciasteczka z dżemem z aronii 69

wiórków kokosowych 1 szklanka dżemu z aronii lub innego gęstego kwaskowatego dżemu niskosłodzonego, bez żelfixów 3 łyżki oliwy 1 jajko 1 łyżka nasion chia lub siemienia 2 łyżki miodu (u mnie z mniszka lekarskiego) Piekarnik nagrzać do 180 st. Blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Do miski wlać olej, dodać jajko, miód, dżem wymieszać, dodać pozostałe składniki

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania