bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1698/3453)

Ciasto niedzielne bez jajek 161

jajka! W takiej sytuacji ten przepis niejednokrotnie mnie uratował :) to ciasto na szybko, bez wyszukanych składników, które zapewne każdy ma w swojej szafce. Idealne na niedzielną chandrę ! :) Składniki: ½ kg mąki tortowej, 1 margaryna, ¾ szklanki cukru, 3 łyżki śmietany, ½ łyżki octu, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy, ½ szklanki wiórki kokosowe, owoce sezonowe lub mrożone, tłuszcz do formy, wiórki

Tradycyjna Kuchnia
Kokosanki wg Ciasteczkowego Potwora. Najlepsze pod słońcem białkowe ciasteczka 190

czas pieczenia gdyż kokosanki lubią się przypiekać. Trzeba po prostu dostosować czas pieczenia do piekarnika. Wygląd ciasteczek powie nam kiedy są już gotowe. Kokosanki z tego przepisu są jeszcze lepsze niż te pierwsze. Jak z cukierni po prostu. Lekkie, kruche... Przede wszystkim bez tłuszczu... a i tak mega sycące. Fantastyczne po prostu

Kuchnia po mojemu
2 rok blogowania za mną :) 149

Chałka z kminkiem MAJ Pierogi z botwinką w sosie koperkowym CZERWIEC Ciasto z rabarbarem, bezą i kruszonką LIPIEC  Risotto z prawdziwkami SIERPIEŃ Paella mixta z langustynkami i kurczakiem WRZESIEŃ Dyniowe kluski śląskie z żeberkami w kapuście PAŹDZIERNIK Falafel z cieciorki, grochu i soczewicy LISTOPAD Pieczona kaczka z brukselką GRUDZIEŃ Tarta z kiszoną kapustą i grzybami Zapraszam również

MarciochaKucharzy
Pasztet z fasoli z gruszką i orzechami 213

łyżki oleju rzepakowego 1 gałązka rozmarynu sól, pieprz Masło orzechowe 100 g orzechów ziemnych (bez soli) 4-5 łyżek oleju szczypta soli Orzeszki, sól i jedną łyżeczkę oleju wymieszać ze sobą następnie wyłożyć na dużą blaszkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 ° C i piec 10-12 minut. Mniej więcej w połowie tego czasu wymieszać. Orzeszki przestudzić, zmiksować

Delicious Titbits
Pancakes czyli pankejki + film 229

klonowy, cukier puder i owoce przepis Do miski wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną oraz szczyptę soli, wbijamy jajka, wlewamy mleko oraz maślankę, dodajemy również miód i olej. Wszystko dokładnie miksujemy. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na pół godziny. Na rozgrzaną patelnię bez dodatku tłuszczu wlewamy niewielkie porcje ciasta i smażymy pankejki na lekko brązowy kolor, naleśniki

Smakowite Dania
Wielkanocne ciasto czekoladowe z jabłkami (bez glutenu, bez masła, bez laktozy) 266

potrzebujemy: - filiżankę kakao - filiżankę soku z czarnej porzeczki - 1.5 filiżanki mąki ryżowej (lub innej bezglutenowej) - opakowanie proszku do pieczenia - 1/3 filiżanki oleju  - 1/3 filiżanki

Szybko Tanio Smacznie
Jamajskie pijane rodzynki z czekoladą i rumem :) 227

sprawdza się na wszelkiego rodzaju uroczystości :) No i można je zrobić w wersji bez procentów, wystarczy dodać same sparzone rodzynki :) Przepis pochodzi od mojej Teściowej i jest świetny :) Biszkopt kakaowy: 6 jajek kat.0 1 ½ szklanki cukru 1 ½ szklanki mąki 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao Krem: 2 budynie czekoladowe 750ml mleka 1 płaska łyżka mąki

Smakowy Raj
Muffinki na Halloween 168

słodko - czekoladowe babeczki. W miarę moich możliwości, udało mi się je przyozdobić pajęczyną bez pająka. Nic specjalnego, ale w towarzystwie horrorów klasy B, w nastój Halloween już się wczułam :) To co - trick or treat?:)  Składniki suche 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 łyżeczka cynamonu 3/4 szklanki cukru Składniki mokre

pink envelope
Łosoś teriyaki z kaszą jaglaną i podsmażaną sałatą rzymską 227

składzie sosu teriyaki znajdziemy sos sojowy i mirin, czyli słodkie sake. Sos teriyaki bez problemu można znaleźć w każdym większym sklepie. Przed użyciem dobrze jest dodać do niego nieco miodu, soku z cytryny i świeżego imbiru. Używa się go jako marynaty do ryb, pieczonego mięsa i różnego rodzaju potraw przyrządzanych na grillu. Można dodawać go także do smażonych, grillowanych

W SMAK
Serniczki z gruszką i sosem karmelowym 146

Serniki są u nas uwielbiane pod każdą postacią. Sernik z różnymi dodatkami, bez dodatków, klasyczny, bądź wymyślny. Jak już wspominałam uwielbiam eksperymenty i nie boję się ich zwłaszcza, gdy mam trochę czasu. Owoce takie jak gruszki, czy jabłka idealnie pasują mi do pieczenia, stają się miękkie, a skórka w gruszkach jest prawie niewyczuwalna. Podpatrzyłam ten przepis u Kasi

dom-agi.pl
Ciasto jabłkowo - marcepanowe z migdałami i sosem marcepanowym (bez glutenu, bez laktozy) 166

potrzebujemy: - 2 jabłka  - 60 g marcepanu - ok 3-4 łyżki mleka wegańskiego - 200g mąki migdałowej - opakowanie proszku do pieczenia - 3 jajka - 150 g masła

Szybko Tanio Smacznie
Chałka pleciuga 129

kwadrans i ponownie rolujemy do poądanej długości. Następnie wałeczki sklejamy ze sobą na jednym końcu i zaplatamy w formę "kłosa"*. Następnie przekładamy zaplecioną chałkę na blachę pokrytą papierem do pieczenia i ponownie pozwalamy jej wyrosnąć przez około pół godziny. W tym czasie przygotowujemy białko wymieszane z 2 łyżkami wody do posmarowania naszego ciasta, oraz mak, sezam lubi siemię lniane(...)wersję i posypałam całość sezamem). Chałkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 25-30 minut. *Chałkę zaplotłam podpierając się zasadami zapamiętanymi z modnej kiedyś fryzury, tak więc te Panie które pamiętaj jak się plecie "Kłosa" poradzą sobie z zadaniem bez problemu

Zapiski Młodej Żony
Ciasto snikers 248

blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na tą część ciasta równomiernie rozłożyć całą polewę orzechowo – miodową. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15 minut w temperaturze 170 stopni C. Po upieczeniu pierwszej części poczekać aż się trochę wystudzi i delikatnie wyjąć z blachy. Tak samo upiec kolejno drugi i trzeci   placek (bez polewy) w tej samej temperaturze

Na słodko lub wytrawnie
Tort miodowo – orzechowy wielowarstwowy 222

ozdoby zmielone orzechy do posypania     Ciasto: 1. Składniki na ciasto zagnieść bez wody, jeśli ciasto będzie się kruszyło, wtedy proszę dodać 1 łyżkę wody. 2. Ciasto podzielić na 6 równych porcji (po około 120g). Tortownicę o wymiarach 23cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno. Porcję ciasta lekko rozpłaszczyć w dłoniach i wyłożyć nim (wylepić) dno tortownicy

Mała Cukierenka
Piersi drobiowe w domowym „papirusie” 702

zamknięte odstawiamy na noc do lodówki. Na drugi dzień przygotowujemy papier do pieczenia. Wycinamy odpowiednio duże kawałki, aby można mięso zawinąć. Na każdym kawałku kładziemy porcję mięsa, dodajemy podzieloną na wszystkie marynatę. Zawijamy i zszywamy, ze wszystkich stron, zszywaczem biurowym. Patelnię rozgrzewamy, bez dodatku tłuszczu, kładziemy porcje, przykrywamy pokrywką i smażymy przez 15 minut, w połowie czasu obracając

mojewypiekiinietylko