bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1706/3453)

POPĘKANE CIASTECZKA CZEKOLADOWE 295

przepyszne czekoladowe ciasteczka! Sami zdecydujcie, który lepszy 🙂 Składniki na ok 20 ciasteczek (bez miksera): 60 ml oleju rzepakowego 140 g drobnego cukru 45 g ciemnego kakao 2 duże jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 100 g deserowej/gorzkiej czekolady, posiekanej W misce, za pomocą rózgi kuchennej, mieszamy olej

Słodki Pomysł
Szybkie bułki orkiszowo-pszenne na drożdżach 171

miałam siły nastawiać kolejnego. Jakoś tak mam ostatnio, że jak choruje, to jestem totalnie bez sił. I co śmieszne, przecież nastawienie chleba, nie wiąże się z jakimś wielkim wyczynem. Chyba odrzucała mnie konieczność pomyślenia o tym fakcie dzień wcześniej, bo przecież nie będę piekła tego samego chleba, gotowego w kilka godzin już setny raz Kręciłam się tak po domu(...)wyro\u015bni\u0119cia na ok. 1h.\r","Ciasto przek\u0142adamy na stolnic\u0119, formujemy 10 bu\u0142eczek.\r","Bu\u0142eczki uk\u0142adamy na blasze wy\u0142o\u017conej papierem do pieczenia.\r","Smarujemy \u017c\u00f3\u0142tkiem i posypujemy nasionkami.\r","Pozostawiamy jeszcze na 15 min.\r","Pieczemy na z\u0142oty kolor w 180 stopniach."]} Drukuj Szybkie bułki orkiszowo-pszenne

Mieszam w Garnku
Harissa 163

kopiastych łyżek dobrej jakości koncentratu pomidorowego (używam Złotego Bażanta) około 300 g suszonych pomidorów (bez ziół i innych kaparów) odcedzone z zalewy 2 łyżki kuminu 1 łyżeczkę mielonej kozieradki 1 łyżkę ostrej wędzonej papryki sól, pieprz i cukier do smaku. Przygotowanie: Słodkie papryki pieczemy w rozgrzanym do 240 stopni piekarniku. Pieczemy na czarno. Przekładamy do miski, przykrywamy folią

ladykitchen
Eklery z kremem budyniowym i malinami 154

blaszkę wyłożoną papierem podłużne eklery. Ciasto rośnie więc należy zachować odstępy między nimi. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C około 20-25 minut. Po wyjęciu jeszcze ciepłe przekroić je na pół. Krem 1 l mleka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 250 g masła 1/2 szklanki cukru pudru Dodatkowo  maliny Budyń ugotować zgodnie z instrukcją

O kuchni z uczuciem
Chlebek bananowy z czereśniami - fit i wege 160

płynie z bananów i ksylitolu, a do upieczenia użyłam pełnoziarnistej mąki orkiszowej, pełnej błonnika. Bez wyrzutów sumienia możesz sięgnąć po drugi kawałek! Skladniki: 3 dojrzałe banany 2 szklanki mąki orkiszowej (pół na pół jasna z pełnoziarnistą) 1/2 szklanki maślanki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 szklanki oleju o neutralnym smaku 1/2 szklanki ksylitolu/cukru szczypta

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wytrawny placek (galette) z botwinką 200

ząbków czosnku ( miałam młody) 150 g brązowych pieczarek - użyłam samych kapeluszy bez nóżek 125 g mozzarelli  100 g fety 1 jajko 2 łyżki kefiru lub jogurtu sól, pieprz +opcjonalnie parę plasterków chorizo przygotowanie Rozgrzać piekarnik do 190°C. Blachę do pieczenia ułożyć spodem do góry na środkowej półce. Ciasto - wszystkie składniki wyrobić w malakserze, tak długo

Stare Gary
Syrop z kwiatów akacji 201

momentu nagrzania się urządzenia do odpowiedniej temperatury. Po pasteryzacji pozwoliłam słoiczkom ostygnąć w wyłączonym piecu, a następnie przeniosłam je w chłodne, ciemne miejsce. Można do zlanego syropu dodać nieco mocnego spirytusu, na tę ilość 50-100 ml, i wtedy powinien wytrzymać kilka miesięcy bez pasteryzacji

Smaczna Pyza
Sernik Bez Sera 112

Pyszne i bardzo łatwe ciasto które wyglądem zmyli każdego :) Sernik bez sera tak zwany styropian podbije serce każdego <3 WYMIARY BLACHY: 33cmx23cm SKŁADNIKI NA CIASTO: 3 szkl mąki szymanowskiej POLSKIE MŁYNY 6 żółtek 250g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkl cukru kryształu cukier waniliowy szczypta soli SKŁADNIKI NA MASĘ: 1200g śmietany kwaśnej

Dziś Ja gotuje
Ciasto nutella z wiśniami 130

Włożyć do nagrzanego do 165*c piekarnika po 20 minutach temp pieczenia zwiększyć do 170*c i piec jeszcze około 30 minut-do suchego patyczka, ciasto studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Zimne można polać polewą z gorzkiej czekolady ale nie jest to konieczne. Jest najlepsze bez żadnej polewy. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM (NAJLEPSZY FARSZ) 328

naszych kubków smakowych. My dzisiaj mieliśmy pyszny farsz. Jeden z najlepszych bez mięsa. Szpinak i twaróg to bardzo dobre połączenie. Ja je uwielbiam !  NALEŚNIKI mąka 200 g. jaja 4 szt. mleko 600 ml. olej 4 łyżki szczypta soli proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki Jaja wymieszać z mlekiem i olejem. Dodać przesianą mąkę, sól i proszek do pieczenia

Kuchnia Paulettes
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami 267

Ciężko wyobrazić sobie naszą, tradycyjną, polską kuchnię bez tego warzywa. Jest proste w przygotowaniu, tanie i można podawać je w wielu kombinacjach. Gotowane z masłem, smażone w plasterkach, w mundurkach, czy jako sztandarowe danie każdego ogniska- pieczone w popiele, kochane przez wszystkich frytki, placki, a nawet baby(...)potrawa dla wszystkich, którzy lubią te bulwiaste warzywa. Towarzyszą im pieczarki i ser żółty z dodatkiem zielonej, świeżej pietruszki. Największym wyzwaniem dla naszej rodziny jest czas pieczenia, co chwilę ktoś zniecierpliwiony zagląda w czeluści piekarnika aby upewnić się, czy aby czas przygotowania nie będzie krótszy. Nagroda jest warta czekania, chrupiąca warstwa sera znika

kuron.com.pl
Babka makowa z suszonymi śliwkami na kremówce 227

ostatecznie wypiek się udał. Ciasto jest bardzo delikatne, dlatego przy jego wyjmowaniu z formy należy uważać, aby pozostało w jednym kawałku. Ważne, aby natłuścić dobrze formę, wówczas powinna wyjść bez problemu. Babka nie tylko w swojej strukturze jest delikatna, ale również w smaku. Jest słodka, puszysta a śliwki dobrze się w niej komponują. Składniki: 250 ml śmietany kremówki(...)ciasto. Białka ubijamy na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe 100 g cukru i ubijamy na gładką bezę. Dodajemy ją do ciasta i ostrożnie mieszamy. Na koniec dodajemy suszone śliwki i delikatnie ze sobą mieszamy. Gotowe ciasto przelewamy do wysmarowanej masłem i wysypanej kaszą manną foremki. Pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 45 minut* (do suchego patyczka). Przed

My simple kitchen
Pierniczki 159

miękkie. Ciasto wyrabiamy dokładnie ok. 5 minut i gotowe. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni bez termoobiegu. Na posypanej maką stolnicy rozwałkowujemy ciasto na placek o grubości maksymalnie 1 cm. I zaczynamy zabawę w wykrawanie pierniczków :). Wykrojone pierniki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach ok. 2- 3 cm ponieważ pierniczki urosną podczas pieczenia. Pieczemy

I LOVE LIFE

Proponowane wyszukiwania