bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1709/3453)

Kabanosy Jacka 311

wędzarni temp.40-45 stopni.Gdy kabanosy będą suche zaczynamy wędzić . Wędzenie 2,5 godz.w temp.50-60 następnie pieczemy w wędzarni temp 80-90 stopni do momentu gdy kabanosy w środku będą miały 70-72 stopnie. Podsuszanie 3-5 dni w chłodnym pomieszczeniu.Ale i można jeść takie bez podsuszania Smacznego

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Babka piaskowa mojej babci 252

jest od groma – różne formy, smaki i wielkości. U nas babka tradycyjna piaskowa, bez wielkich ochów i achów upieczona ze znalezionego niedawno przepisu mojej babci (której niestety nie miałam okazji poznać). Bałam się trochę tego przepisu, ale nie potrzebnie. Wystarczyło wydłużyć czas pieczenia i otrzymaliśmy wspaniale puszysty wypiek. Do przygotowania babki piaskowej potrzebujemy: 200 g masła

Szybko Tanio Smacznie
Proste gofry z bananami 148

dodatkami na górze, te dodatki równie łatwo można dodać do środka, a wtedy nawet bez owoców, bitej śmietany czy smakowych polew, smakuje wyśmienicie. Przepis Składniki: 150 g miękkiego masła 100 g cukru 3 jajka 2 banany 150 g mąki 5 g proszku do pieczenia Jest to mała porcja na około 8 sztuk. Banany jak widać na zdjęciu mogą

KasiaiKrzysiu.pl
Prosta szarlotka na biszkopcie 245

będzie świetnie smakował z dodatkiem rodzynków czy orzechów – u mnie najczęściej jest jednak bez dodatków. Prosta szarlotka na biszkopcie: 5 średnich jabłek 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 4 duże jajka 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/2 szklanki oleju opcjonalnie: garść rodzynków lub orzechów cukier puder

Poezja smaku
Ciasteczka żytnie słodzone daktylami 139

sięgnąć po drugie i kolejne. Ciasteczka są doskonałym przykładem na istnienie smakowitych słodyczy bez cukru. Osobiście jestem mile zaskoczona ich smakiem. Dla nich mogę zrezygnować z wielu ulubionych słodkości z "toną" cukru. (około 30 sztuk) 160g mąki żytniej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 70g masła klarowanego lub 100g zwykłego (*) 70-100g suszonych daktyli (dodałam około

Di gotuje
Batoniki mocy (bez glutenu i cukru) 203

płatków owsianych bez glutenu 100 g suszonej żurawiny 100 g daktyli bez pestek 85 g migdałów 80 g pestek z dyni 80 g pestek słonecznika 50 g nasion chia 50 g sezamu 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Prostokątną formę do pieczenia o wymiarach dna około 21 x 32 lekko natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia. Daktyle

maniapieczenia
Smalec domowy, smalczyk 175

boczek, gdy ilość płynnego tłuszczu zaczyna zatapiać boczek dodaję cebulę, podzieloną na 4 części bez odciętego "ogonka" który będzie trzymał wszystkie piórka - tzw. "tulipan"co chwilę mieszając i rozbijając grudki. Smalczyk jest gotowy gdy pływająca cebula ma piękny złoty kolor. Garnek zdejmuję z pieca, usuwam cebulkę, doprawiam majerankiem, pieprzem i czosnkiem granulowanym.  Wystudzony przelewam do gliniaczka. Podaję

Mechanik w kuchni
Jabłecznik na kefirze (bez jajek) 303

składników można przygotować w tortownicy o średnicy 21cm lub niewiele większej. Jabłecznik na kefirze (bez jajek) Składniki: ciasto 2 szklanki (320g) mąki pszennej + do podsypywania 1/2 szklanki (135g) kefiru 150g masła 100g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia nadzienie około 1200-1300g jabłek (po obraniu i wykrojeniu gniazd nasiennych

Smakołyki Bereniki
Batoniki owsiane z kajmakiem 161

przypalił. Orzechy, ziarenka z mieszanki i płatki owsiane umieścić na patelni i podprażyć bez tłuszczu, aż będą złote i pachnące. Ostudzić. Przesypać do miseczki, dodać rodzynki, kajmak i wymieszać tak, aby wszystkie składniki rozprowadziły się równomiernie. Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do lodówki na 2-3 godziny.  Po schłodzeniu pokroić na batoniki

Cakes By Kejt
Bezglutenowe czekoladowe ciasto z orzechami :) 179

ubicie białek na sztywno jednocześnie włączając piekarnik aby się nagrzał (temperatura 180 stopni bez termoobiegu). Kiedy białka są już ubite to dodajemy je do naszej masy czekoladowej i delikatnie mieszamy aby się wszystko połączyło. Gotową masę przekładamy do wyłożonej papierem formy i pieczemy przez ok 50 minut . Kiedy ciasto się upiecze zostawiamy do wystudzenia , a następnie dekorujemy je posiekanymi(...)orzechami laskowymi i cukrem pudrem Dwie uwagi: - ciasto ma konsystencję brownie - w czasie pieczenia ciasto urośnie, ale kiedy będzie stygnąć to niestety opadnie więc nie przejmujcie się tym faktem Smacznego czekoladowego

Kuchenne Wariacje
Ciasto biszkoptowe z truskawkami i czereśniami 195

popołudniowej kawki ciasto było gotowe :)  Aha i zaznaczam, że te czereśnie były bez robaków :) Składniki: Na kwadratową formę o boku 24cm: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki krupczatki 2/3 szklanki cukru kryształu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 1 kostka miękkiej margaryny 1/2 szklanki cukru pudru ok 300g zmiksowanych truskawek Galaretka

Kuchnia w czekoladzie
łatwy sernik pieczony z czarną porzeczką... 144

dużych obrotach, dodać budyń, ser z wiaderka i tylko składniki połączyć na średnich obrotach bez długiego mieszania misę wyjąć z robota, wsypać czarną porzeczkę i łyżką wyymieszać ubitą na sztywno pianę łyżką delikatnie wmieszać w sernik sernik wyłożyć na ciastka w blaszce i piec w 180 C około 60 minut, sernik zostawić do wystudzenia i schować do lodówki

W Mojej Kuchni Lubię
Nominacja do Liebster Blog Award 128

bloga ponieważ …? 5. W jaki sposób najchętniej relaksujesz się/odpoczywasz? 6. Dzień bez … to dzień stracony ? 7. Twój ulubiony deser? 8. Kto jest Twoim kulinarnym guru? 9. Sport czy błogie lenistwo? 10. Twoja mocna strona w pieczeniu/gotowaniu? 11. Co poza gotowaniem, pieczeniem Cię pasjonuje? The post Nominacja do Liebster Blog Award appeared first on Made

Made By Mom And Son
Tarta białkowa na bezach z malinami 103

Ciasto z masy białkowej z bezami i malinami- pyszne, lekkie i słodkie ! Składniki: 8 białek jaja, 30 dag cukru, 12 dag margaryny, 5 dag mąki ziemniaczanej, 10 dag mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 20 dag małych bezików, tłuszcz do formy. Składniki na masę: 1 owoców sezonowych, 1 opakowanie śmietanki w proszku, 200 ml mleka, Wykonanie: Ubić pianę

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania