Ciasto jabłkowo - marcepanowe z migdałami i sosem marcepanowym (bez glutenu, bez laktozy)
Ciasto jabłkowo - marcepanowe z migdałami i sosem marcepanowym (bez glutenu, bez laktozy)
potrzebujemy: - 2 jabłka - 60 g marcepanu - ok 3-4 łyżki mleka wegańskiego - 200g mąki migdałowej - opakowanie proszku do pieczenia - 3 jajka - 150 g masła - 50 g cukru - 100g kawałki migdałów (ja użyłam takich gotowych posiekanych w kawałki) Jabłka umyć i pokroić w kostkę. Marcepan pokroić w kostkę i zagotować z mlekiem na jednolitą masę. Masło z cukrem utrzeć na puszystą masę. Pokolei wbijać jajka i dalej miksować. Dodać rozpuszczony marcepan, mąkę migdałową i proszek do pieczenia. Na sam kon... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Szybko Tanio Smacznie
Autor
STS
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ciasto 3 bit, jabłka, pieczenie, ciasto z bezami, mąka, jajko, wegańskie, sosy, pieczone jabłka, jabłka pieczone, mleko w proszku, szybki ciasto, szybkie ciasto, tanie ciasto, bez pieczenia, ciasta z jabłkami, sos do jajek, ciasto tanie bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto pianka
Inne przepisy z Szybko Tanio Smacznie
Dodaj komentarz