bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1346/3453)

Paluchy z parmezanem-błyskawiczne 185

pasy. Kazdy pas ujac za dwa konce i skrecic 2 razy wzdluz osi.Powstanie paluch-zawijas.Zwiniete paluchy ukladac na blaszce wylozonej papierem do pieczenia zachowujac odstepy.Piec w 200°C 10-12 minut. Istnieje rowniez drugi sposob wykonania paluchow- bez uzycia jajka. Postepujemy identycznie,tylko po rozsypaniu sera lub innych nasion bezposrednio na placie ciasta,bez uzycia jajka ,musimy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Święta Wielkanocne 237

smakosz będzie wykazywał się w kuchni ze względu na mój stan :)  Co planujemy: oczywiście żurek z białą kiełbasą w chlebie , pieczeń rzymską, schab gotowany, sałatka tradycyjna jarzynowa, jajka faszerowane, ćwikła , sos chrzanowy, babeczki i tiramisu (bez jajek). ŚWIĘCONKA Inspiracje czerpie z tego video  http://www.tvp.pl/vod/audycje/kulinaria/brodzik-od-kuchni/wideo/odcinek-2/1611568 z Joanną Brodzik, w tamtym roku przygotowywałam schab według

NA MOIM TALERZU
Tarta z panna cottą, truskawkami i malinami 166

minut do lodówki. Schłodzone rozwałkować i umieścić w formie na tartę, uprzednio posmarowanej masłem i obsypanej mąką. Ponakłuwać widelcem. Ciasto piec pod obciążeniem (np. groch, fasola) przez 15 minut w 180 º C, a następnie bez obciążenia przez kolejne 15 minut. Schłodzić. Panna cotta: 400 ml śmietany kremówki 30-36% 1 laska wanilii 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki

Food Square
Bezowe duszki. 279

Białka przekładamy do rękawa cukierniczego (okrągła tylka) i formujemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia bezowe duszki, po tym za pomącą goździki formujemy buzię, a za pomocą pieprzu oczka. Pieczemy w rozgrzanym do 120 stopni piekarniku przez ok. 30-35 min. Po upieczeniu studzimy bezy w piekarniku. Smacznego

Kuchnia Łukasza
BUŁKI MAKOWE, NA MĄCE ORKISZOWEJ 226

   Jak już kiedyś wspominałam nie kupuję gotowego pieczywa. Piekę samodzielnie chleby, zarówno te na zakwasie jak i na drożdżach, a także bułki, które to

Smaczne Zdrowe
Ciasto z białek 401

. Powoli ubijać (czym dłużej tym lepiej ) pod koniec daj ocet i dalej ubijaj. Ciasto przelej do prostokątnej blachy. Czas Pieczenia: Piec w nagrzanym piekarniku 200 stopni 20 min sam dół, następnie  5 min góra dół (bez termoobiegu) Po upieczeniu przecinamy na pół.  W filiżance rozpuść 2 łyżeczki cukru, sok z cytryny i zalej ciepłą wodą

Niezły Młynek
Rolada bezowa z bitą śmietaną! 142

wiórków kokosowych - 90 g cukru - 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubij na sztywno, dodaj cukier, ubijaj dalej, dodaj mąkę ziemniaczaną, beza ma być sztywna i szklista, na sam koniec wiórki, wymieszaj łyżką. Wyłóż na blaszkę, piec 15 minut w temp. 180 stopni C. Zwiń gorącą w roladę.  500 ml śmietany 36% ubij na sztywno, dodaj 2 łyżki cukru

SMYKWKUCHNI
Ciasto bez glutenu, za to ze szpinakiem:) 241

Piekłam kiedyś, dawno już temu, ciasto z cukinią . Jak się okazało wymyśliła je Pinkcake, która poleciała mi również zrobienie ciasta szpinakowego . Oczywiście miałam zrobić, ale do

Zdrowa Kuchnia Sowy
BABA NA BANI - DROŻDŻOWA 299

    Babka , którą piekłam już w ubiegłym roku ,w czasie, gdy dynia była ogólnie dostępna. W późniejszym okresie zapomniana.Teraz powraca na nowo. Babeczka jest bardzo

Smaczne Zdrowe
Sernikobrownie 9351

ostudzoną czekoladą i masłem. Na koniec delikatnie połączyć w jednolitą masę z przesianą mąką (można mikserem na małych obrotach). Masę wylać do blaszki 30x24 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 170 o C przez ok. 20-25 minut (patyczek może być delikatnie oblepiony okruszkami, nie może to być jednak surowe ciasto). Masa serowa. Utrzeć(...)bardzo rzadka, prawie jak woda a po upieczeniu i wystudzeniu dość gęsta). Wstawić do piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec ciasto przez 35 minut. Studzić w uchylonym piekarniku. Wstawić do lodówki na około godzinę bez przykrycia. Pokroić na kwadraty. Polewa czekoladowa. W garnuszku na bardzo małym ogniu rozpuścić masło i czekoladę cały czas mieszając. Dodać mleko

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasteczka owsiane białkowe 245

Przygotowałam ciasteczka, bardzo zdrowe ciasteczka, z płatkami owsianym, żurawiną, bez cukru, z miodem. Wybierałam się do mojego syna więc musiałam się szybko uwinąć z pieczeniem tym ciasteczek. Wyszły idealne, takie biszkoptowe. Polecam te błyskawiczne owsiane ciasteczka są delikatne, lekkie i puszyste, prawie jak biszkopciki, a najważniejsze, że są smaczne. Polecam również moje przepisy na: Ciasteczka owsiane z żurawiną

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
W obliczu eksperymentu. KARMELOWY SERNIK ZE SŁODZONYM MLEKIEM ZAGĘSZCZONYM. 189

sztywną, lśniącą pianę, dodając pod koniec ubijania podaną ilość cukru. Ser utarłam z żółtkami, mlekiem karmelowym,  mąką i budyniem. Delikatnie, bez użycia miksera, wmieszałam pianę z białek  i wylałam na podpieczony spód. Wstawiłam do gorącego pieca. Piekłam godzinę  w 180 stopniach pilnując, aby wierzch zbytnio się nie spiekł. (w razie zbytniego brązowienia, przykryć wierzch folią aluminiową

W kuchni Karmel-itki
Mini torciki bezowe z bitą śmietaną i mrożonymi owocami aronii 212

BITĄ ŚMIETANĄ I MALINAMI Przygotowaną pianę delikatnie nakładać  na blaszkę formując z niej niewielkie kółka. Jeżeli chcemy podawać bezy bez piętra, porcjujemy łyżką a łyżeczką robimy zagłębienie w środku (miejsce na późniejszą śmietanę). Czas pieczenia można skrócić do 1 godziny - mniejsze krążki szybciej się pieką. Czas suszenia w piekarniku to około 2 godzin. Przekładając bezowe krążki bitą

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Chleb radzieckiego żołnierza ..styczniowa piekarnia 210

drugi biorę we wspólnym pieczeniu chleba organizowanym przez Amber ..Przepis na chleb wybrał Gucio. ..Ja już dawno przymierzałam się do upieczenia tego chleba, ale jakoś obawiałam się metody trójfazowej zakwaszania ciasta ..a to tylko z pozoru wydaje się takie "straszne"..wszystko odbywało się bez problemów..ja co prawda jak to u mnie czasem bywa musiałam coś pomylić...zakwas(...)Piekarnik nagrzać do 260*C . Pieczemy 10-15 min w 260*C a następnie dopiekamy 40 – 45 min. W 200*C. Natychmiast po wyjęciu z pieca posmarować/spryskać wodą.  Jak każdy chleb żytni wymaga cierpliwości – można próbować następnego dnia (najlepiej piec ok. północy bo wtedy bardziej chce się spać niż jeść). * * Metodę trójfazową zakwaszania ciasta  podaję

Moje domowe kucharzenie
Ciasto Michałek 854

blaszkę 25x25cm CIASTO KAKAOWE -5 jajek -3.4 szkl cukru -1 szkl mąki pszennej tortowej -2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -2,5 łyżki kakao -8 łyżek oleju -8 łyżek wody KREM -1 litr mleka -2 budynie śmietankowe bez cukru po ok 40g sztuka -1 cukier waniliowy -3/4 szkl cukru -2 łyżki mąki pszennej (łyżki pełne, z górką(...)kilka zmielonych orzechów włoskich -3 cukierki Michałki do posypania ciasta Przygotowanie ciasta rozpoczynamy od przygotowania ciasta kakaowego. Jajka ubijamy z cukrem na jasną masę, dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao, olej i wodę i wszystko miksujemy. Powstałą masę dajemy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki  i pieczemy około 25 minut w temp 180 stopni (do suchego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku