bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1343/3453)

Chleb orkiszowo-pszenny na drożdżach.World Bread Day 2015 221

nagrzanego piekarnika i piec 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 200 stopni C i piec jeszcze około 30 minut. Pod koniec pieczenia można chleb wyjąć z formy, zdjąć papier i dopiec go jeszcze na kratce już bez formy przez ostatnie 10-15 minut.Chleb jest gotowy, gdy postukany od spodu wydaje głuchy odgłos.Chleb wystudzić na kratce i kroić

Moje domowe kucharzenie
Orzechowy (bez)sernik... cieciernik? 233

odstawiamy. Miksujemy/lub spokojnie można je potem podziabać widelcem na gładką masę. Dodajemy suche składniki i dokładnie mieszamy, z masy powinno bez problemu formować się wszystko (ma być gęsta). Wykładamy nią spód naczynka, wyłożonego papierem do pieczenia.  Daktyle zalewamy wrzątkiem  i odstawiamy przykryte, dodajemy ciecierzycę, dynię i miksujemy masę na gładko. Dodajemy mąkę kokosową, masło

More food, love and dreams
Ciasto czekoladowo serowe z wiśniami i migdałami 231

waniliowego, 1 szklanka oleju, 500 g wydrylowanych wiśni świeżych lub mrożonych, Masa serowa: 1000 g sera z wiaderka, 2 budynie śmietankowe bez cukru, 1 szklanka cukru, 4 jaja, 100 g płatek migdałowych, 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Jajka, cukier puder i cukier waniliowy zmiksować.  Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać i połączyć

Nie tylko w kuchni
papryka pieczona nadziewana kalarepką, mięsem, ryżem na ostro... 173

usunąć pestki, opłukać pod zimną wodą i każdą do pełna napełnić farszem i kłaść w naczyniu żaroodpornym, wlać 1/2 szklanki wody piec w pod przykryciem w 200 C, grzanie góra/dół przez 30 minut, następnie bez przykrycia w termoobiegu na 180 C przez 15 minut - papryka jest syta, smaczna i z kalarepką smakuje wyśmienicie................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Karkówka w piwie 237

Kurki umyć, jeśli są duże, pociąć na mniejsze kawałki, podsmażyć krótko na patelni. Zawartość patelni przełożyć do mięsa, zalać wszystko piwem. Piec około 1,5 godziny w 180 stopniach. Pierwszą godzinę pod przykryciem, ostatnie pół godziny bez przykrycia. Smacznego

na moim stole...
Plum pie, czyli tarta ze śliwkami 167

godzinę pod przykryciem do zamarynowania. Ciastem wyłożyć formę, zostawiając jego część do późniejszego uformowania kratki. Nałożyć na wierzch śliwki, ale bez soku, który się z nich wytrącił. Uformować kratkę, posmarować ją żółtkiem i posypać cukrem. Piec w temperaturze 180 stopni, przez około 25-30 minut. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Wołowina i ziemniaki nacinane z pieca ze skorupką czosnkowo-ziołową 186

oraz pieprzem i dolewamy oliwę z oliwek dla połączenia masy.  Ziemniaki układamy w naczyniu żaroodpornym i pokrywamy czosnkowo-ziołową mieszanką. Pieczemy pod folią aluminiową przez 40 minut w temperaturze 200 stopni. Przez 5-7 minut bez folii, dla zarumieniania i chrupkości skorupki.  Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Oczy carycy - pyszne ciasto na wyjątkowe okazje 264

pieczenia 2 łyżki kakao 1/3 szkl.oleju Żółtka, jajka i cukier ubijamy na puszystą masę. Wsypujemy mąkę, proszek, kakao, wlewamy olej i dokładnie mieszamy. Oba ciasta wykładamy naprzemiennie na blaszkę o wymiarach 23 x 33 cm, tak by uzyskać coś na kształt szachownicy ciasto. Pieczemy 35-40 minut w temp. 180 st.C. Krem budyniowy: 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez

Cynamonowe szczęście
Paluch we włoskim stylu 192

umieszczamy w keksówce nasmarowanej tłuszczem. Wierzch można delikatnie posmarować olejem z suszonych pomidorów. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 220 stopni i pieczemy 40 minut. Po tym czasie zostawiamy palucha jeszcze na 15 minut w nagrzanym piekarniku. Bez oliwek nie ma kuchni śródziemnomorskiej. Nie każdy wie, że oliwki są niskokaloryczne i zawierają zdrowy tłuszcz. Chronią serce, wspomagają układ trawienny, chronią

My Chcemy Jeść
Ciasteczka z masłem migdałowym i Ziarenkami Cynamonowy Raj 208

Ziarenkowa  http://www.ziarenkowo.com/ Zapraszam do wypróbowania  produktów tych firm  zdrowych , ekologicznych , bez konserwantów.           Składniki na ciasto kakaowe : 2 , 1/2 szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki    Masła migdałowego Primavika   http://www.primavika.pl/ 1 budyń waniliowy  Winiary 1 szklanka cukru

Sama słodycz i szczypta chili
Nova Pierogova- Gdańsk 174

Następnie na talerzu wylądowały ruskie z boczkiem Następnie nasz faworyt, czyli pieczone meksykańskie No i podwójny deserek: Pierożki - szarlotka z lodami waniliowymi Jabłecznik z pyszną, chrupiąca bezą skradła nasze serce. Podsumowując: Szybko, sprawnie i smacznie- co do tego nie mam żadnych wątpliwości. Porcje są takie, że bez problemu się nimi najemy. Mam malusie zastrzeżenie co do cen pierogów

Wielki apetyt
Karpatka. Kusząca dama z białą czekoladą. 235

ciasto. Dzielimy na 2 części i każda z nich rozsmarowujemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (silikonu nie trzeba wykładać papierem, tak samo maty teflonowej). Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 25 minut.  Krem: 500 g mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru 5 kostek białej czekolady pół szklanki cukru 200 g masła w temperaturze pokojowej W szklance

MamaOskarka
Przepis na schab w galarecie 405

dania wykorzystałam schab peklowany parzony (taki sam pokazywałam w programie Pytanie na Śniadanie w TVP 2), ale można wykorzystać też schab pieczony, czy gotowany. Oto Przepis na schab w galarecie: Składniki: 12 plastrów schabu peklowanego parzonego bez kości 2 marchewki gotowane z rosołu natka pietruszki 3 jajka ugotowane na twardo kilka sztuk zielonych oliwek z migdałami 500 ml rosołu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bezowe duszki. 189

Białka przekładamy do rękawa cukierniczego (okrągła tylka) i formujemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia bezowe duszki, po tym za pomącą goździki formujemy buzię, a za pomocą pieprzu oczka. Pieczemy w rozgrzanym do 120 stopni piekarniku przez ok. 30-35 min. Po upieczeniu studzimy bezy w piekarniku. Smacznego

Kuchnia Łukasza