bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1341/3453)

Tarta grzybowa na spodzie orkiszowym pełnoziarnistym 156

pieprz 300 ml śmietany 18% 2 jajka szczypta estragonu Z mąki, masła i żółtek zagniatamy ciasto z dodatkiem szczypty proszku do pieczenia i soli. Wylepiamy formę do tarty, nakłuwamy. Grzyby i cebulę kroimy , podsmażamy (kanie zostawiamy bez smażenia) Odparowane grzybki studzimy. Śmietanę mieszamy z jajkami i przyprawami do smaku. Spód tarty podpiekamy w temp 180 st przez

Gotowanie jest łatwe
Najlepsza i najprostsza szarlotka 200

Robi się ją u mnie w domu od lat. Krucha, z chrupiąca bezą i jabłkami z aromatem cynamonu... Składniki: 3 szkl. mąki  margaryna 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy  4 jajka 1 szkl. cukru 1, 25 dag jabłek, cynamon   Z przesianej mąki, margaryny, proszku do pieczenia, cukru waniliowego i 4 żółtek wyrabiamy ciasto. Odkładamy

Gotuj z Agnes
Ziemniaczki maślane z piekarnika 204

        Proponuję dziś dla Was bardzo fajne , smaczne ziemniaki pieczone w masełku , super sprawdza się na niedzielny obiad , grilla , czy tak po prostu

Mój Smak
Escalivada z anchois 184

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na katalońską sałatkę z pieczonych warzyw, która wybornie smakuje zarówno solo, jak i w zestawieniu z pieczonym mięsem czy rybą. Do przygotowania

Bez Cebuli
WARSZTATY AKADEMII SMAKU SOKOŁÓW 177

Woli Suchożebrskiej. Sokołów promuje swoje produkty linii Naturrino bez konserwantów. Po krótkim wprowadzeniu, oraz zapoznaniu się z produkcją wyrobów bez konserwantów Naturrino,  przystąpiliśmy do degustacji. Wszystkie wyroby smakują rewelacyjnie, przypomniała mi się domowa szynką pieczona i pyszny pasztet babci. Od dzisiaj jestem smakoszem tych wyrobów. Wykład o zasadach zbilansowanej, codziennej diety przeprowadziła Agnieszka Piskała - dietetyk, ekspert

Kulinarne Fantazje Marioli
Piernik z dynią 232

mieszanki studenckiej, co nie było efektem zamierzonym a raczej potrzebą chwili, która przyniosła nadzwyczaj dobry efekt końcowy :) Jeśli użyjecie samych orzechów bez suszonych owoców możecie dodać więcej cukru lub ksylitolu. Czas przygotowania: 10 minut + 50 minut pieczenie Składniki suche : 300 g mąki orkiszowej (ciemnej i jasnej pół na pół) 60 g brązowego cukru 2,5 łyżeczki przyprawy

SzczyptaSmaQ
Chleb żytnio - pszenny na drożdżach 188

Mój kolejny bochen chleba tym razem wypiekany bez foremki. Rósł jak na przysłowiowych drożdżach i wyrósł pięknie. Polecam ze świeżym masełkiem, pyszny. Pieczecie już chleby czy jeszcze nie udało mi się Was namówić? ten bochen uda się każdemu więc pieczemy? Chleb żytnio - pszenny na drożdżach. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Bezglutenowy dutch baby z mąki z quinoy i mąki z migdałów ziemnych, zapiekany z jeżynami i kwiatami cukinii 171

Ostatnio była sałatka z migdałami ziemnymi, a dziś pieczony naleśnik z dodatkiem zrobionej z nich mąki i oczywiście z mąką z quinoy. Razem z ciastem zapiekłam

Quinoa Raz!
Przepis na Drożdżówki z Serem i Jagodami 325

czasie nagrzewam piekarnik. Pieczenie drożdżówek : Przed pieczeniem brzegi drożdżówek maluję rozmąconym białkiem i górę posypuję kruszonką. Blachę z drożdżówkami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę i piekę około 22 minut na złoty kolor. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra/dól bez używania termoobiegu. Drożdżówki z serem i jagodami są upieczone, można się

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Pyszne skrzydełka pieczone 164

lotki. Smarujemy je marynatą i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Następnie przekładamy wraz z całą marynatą do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temp 180 C pod przykryciem przez ok 35 minut, następnie jeszcze 15 minut bez przykrycia, żeby się ładnie zarumieniły

e-PrzepisyKulinarne
Przepis na Ciastka z Ciasta Francuskiego z Owocami 306

górze masy układam owoce. Brzeg ciastka maluję białkiem i posypuję cukrem. Pieczenie: Blachę z ciastkami wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na środkową półkę i piekę około 14 minut na złoty kolor. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra/dół bez używania termoobiegu. Ciastka z ciasta francuskiego z owocami są gotowe, można podawać. Życzę udanego wypieku

Uwaga Babcia Gotuje
BARSZCZ UKRAIŃSKI 200

Gotujemy do miękkości i odsączamy. Buraczki myjemy, osuszamy i pojedynczo zawijamy w folię aluminiową. Układamy na blaszce do pieczenia i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez około 1 godzinę w temperaturze 200℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Wyjmujemy z folii, studzimy, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach.  Kurczaka myjemy, wkładamy

cool and minty
ROLADKI WIEPRZOWE W SOSIE Z SUSZONYMI POMIDORAMI 197

Jeśli chcecie uniknąć niepotrzebnego bałaganu w kuchni możecie upiec roladki w piekarniku. Wystarczy posmarować je oliwą, ułożyć na blaszce do pieczenia i piec około 15 minut w temperaturze 200°C, z włączoną funkcją grzanie góra i dół bez termoobiegu. SKŁADNIKI / 4 porcje 1 polędwiczka wieprzowa (około 400 g) 2 małe ząbki czosnku/ starte na tarce 100 g cienko

cool and minty
Placuszki z konfiturą malina z pigwą i bananem 222

mleko, dodać jajka, cukier waniliowy i zwykły oraz sól. Wszystko razem zmiksować żeby składniki się połączyły. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do masy. Na koniec dodać przestudzone masełko. Smażyć na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Na talerzu ułożyłam placka, posmarowałam konfiturą, na nią kolejny placuszek, tym razem posmarowany rozgniecionym widelcem

kruche babeczki
Ciasteczka z dziurką...i marmoladą 131

serem i masłem. Cisto rozwałkowujemy na grubość ok. 2 mm i wycinamy dowolne kształty. W połowie ciasteczek wycinamy dziurki. Na ciasteczka bez dziurek nakładamy po łyżeczce ulubionej konfitury. Przykrywamy ciasteczkiem z dziurką. Przekładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temp 180 stopni ok. 20-25 minut. Po przestygnięciu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

WYSPA SZCZĘSLIWA