bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1153/3453)

Styropian 201

sera.. Ten jest z dodatkiem śmietany i wiórek kokosowych..polecam i jeden i drugi przepis oraz na styropian bez dodatku ciasta kruchego. Przepis znaleziony w necie, tylko nie zapisałam gdzie. Przed pieczeniem nagrzać piekarnik. Składniki na kruche ciasto: 3 szkl. mąki krupczatki [u mnie mąka tortowa] 1/2 szkl. cukru pudru [ u mnie zwykły cukier] 2 łyżeczki proszku

Moje domowe kucharzenie
Domowe ogórki kiszone 388

Kiszone ogórki. Coś, bez czego tradycyjny polski dom obejść się nie może. No dobra, my może tradycyjnego polskiego domu nie stanowimy, ale i tak chcieliśmy

Marder&Marder Manufacture
Chlebek bananowy z kiwi i masłem orzechowym 149

istna skarbnica sk ł adników odżywczych, bez zbędnych "ulepszaczy" i "wspomagaczy" smaku! Składniki na 1 keksówkę o wymiarach LxWxH 3 0x10x7cm: SUCHE: 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. mąki żytniej razowej - typ 2000, pełnoziarnista + do obsypania formy 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 1/3 łyżeczki kardamonu mielonego 1/2 łyżeczki cynamonu(...)obsypać mąką żytnią razową. Prze ł ożyć do niej ciasto. Wie rz ch wyrównać łyżką. Formę z ciastem wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec ok 50 -55 minut w 170C - środkowy poziom, grzałka góra-dół, bez termoobiegu - do suchego patyczka - użycie mąki żytniej powoduje iż czas wypiekania lekko się wydłuża . Odstawi ć do ostudzenia w blaszce

Grunt to przepis!
Sernik Królewski 192

pudru 1 kostka masła 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy ( 60 g) 1 łyżka mąki pszennej 4 łyżki rodzynek  ( ja mam bez rodzynek ponieważ nie lubię ;) ) Wykonanie:  Ciasto: Mąkę razem z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem oraz kakaem przesiewamy i dodajemy pocięte na mniejsze kawałki masło, robimy dołek i do środka dodajemy łyżkę śmietany oraz jajko

W Moim Magicznym Domu
Ciasto na białkach z makiem i powidłami 359

odpowiednią ilość - piekę ciasta, które nie mają w składzie żółtek. Oto jedno z nich, pyszne, świąteczne ciasto na białkach z dodatkiem maku, przekładane powidłami. Samo w sobie nie jest słodkie, dlatego można nie szczędzić mu lukrowej polewy, choć ja wybrałam wersję bez niej. 6 białek szczypta soli  3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki

Szefowa kuchni
Pieczone podudzia kurczaka w marynacie z masła orzechowego 173

stopni Celsjusza. Piec kurczaka przez godzinę. Po czterdziestu minutach czasu pieczenia ostrożnie wyjąć blachę z piekarnika i przewrócić mięso na drugą stronę. Pieczone podudzia kurczaka w marynacie z masła orzechowego O czym warto pamiętać przygotowując kurczaka w marynacie z masła orzechowego. Ja włożyłam kurczaka do piekarnika bez opcji grill. Możecie jednak ugrillować mięso, będzie ono wtedy bardziej przypieczone(...)chrupiące. Jeśli zdecydujecie się na grillowanie to musicie mieć na uwadze temperaturę i czas jaki mięso spędzi w piekarniku, gdyż obie będą niższe od tych, które sugeruję użyć do pieczenia. Lubisz mięso z kurczaka? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Galaretkę z kurczaka . The post Pieczone podudzia kurczaka w marynacie z masła orzechowego appeared first on MeCooks

mecooks
Oponki bez drożdży 111

Składniki/24 sztuk: – 200 g sera białego bez laktozy zmielonego – 2 żółtka – 250 g mąki pszennej – 1/3 szklanki cukru – płaska łyżeczka proszku do pieczenia – pół łyżeczki sody oczyszczonej – 1 łyżka spirytusu ( aby oponki wchłaniały mniej tłuszczu) – ok. 1 litr oleju lub smalcu do smażenia – 100 g gęstej śmietany(...)małego kieliszka mniejsze otwory w utworzonych kołach.  Na nagrzany olej kładź oponki. Uwaga podczas pieczenia oponki zwiększą swoją objętość, dlatego pamiętajmy o pozostawieniu odstępu pomiędzy nimi. Gotowe oponki wyciągamy na ręcznik papierowy.Posypujemy cukrem pudrem lub lukrem Smacznego ! Artykuł Oponki bez drożdży pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Tarta z rabarbarem i migdałami 90

kształt kwadrata, posmarować nadzieniem migdałowym, zostawiając około 1,5 cm obwódkę. Na nadzieniu ułożyć rabarbar w jodełkę i złożyć brzegi ciasta bez nadzienia na rabarbar. Posmarować ciasto rozkłóconym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec do zezłocenia, około 40 minut. Gorącą tartę posmarować lekko podgrzanym miodem. Najsmaczniejsza na ciepło. Tarta z rabarbarem i migdałami By Published

Pieguskowa Kuchnia
Tarta z rabarbarem i migdałami 140

kształt kwadrata, posmarować nadzieniem migdałowym, zostawiając około 1,5 cm obwódkę. Na nadzieniu ułożyć rabarbar w jodełkę i złożyć brzegi ciasta bez nadzienia na rabarbar. Posmarować ciasto rozkłóconym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec do zezłocenia, około 40 minut. Gorącą tartę posmarować lekko podgrzanym miodem. Najsmaczniejsza na ciepło. Tarta z rabarbarem i migdałami By Published

Pieguskowa Kuchnia
Kruche ciasto waniliowe z pianką malinową i owocami 92

cukier puder 3 łyżki aromat waniliowy 1 łyżeczka cukier waniliowy 1 opakowanie masło typu KASIA (zimne) 250 gram proszek do pieczenia 1 łyżeczka Pianka: białka 5 szt. cukier puder 1/2 szkl. olej 1/2 szkl. budyń malinowy bez cukru 2 opakowania Dodatkowo: maliny 400 gram truskawki kilkanaście szt. cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: 1. Mąkę wymieszać(...)cukrami i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka, aromat i posiekane masło.  Zagnieść ciasto. Podzielić na pół wsadzić do osobnych woreczków i włożyć do zamrażarki na 2-3 godziny. 2. Jedną część wyciągnąć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wyłożyć

Kuchnia Paulettes
Proste ciasto cytrynowe. 203

lodówki 1 cytryna ,dobrze wyszorowana ,sparzona Lukier: cukier puder sok z cytryny wrzątek Najpierw ścieramy z cytryny żółtą skórkę ,delikatnie ,bez białej ,gorzkiej części i wyciskamy sok ,mieszamy razem i odstawiamy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i odstawiamy. Miękkie masło ubijamy mikserem z cukrem na jasny krem , dodajemy po jednym jajku i dalej ubijamy .Teraz dajemy połowę

Ladylaura.
Tartaletki z cynamonową bezą 153

pomocą okrągłych foremek lub dużej szklanki koła, którymi wykładamy formę na tartaletki. Formę wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180`C) i pieczemy około 12 minut - do zarumienienia. Składniki : 3 żółtka łyżeczka ekstraktu waniliowego 6 łyżek cukru pudru W czasie pieczenia babeczek przygotowujemy masę jajeczną. Do miseczki wbijamy 3 żółtka dodajemy ekstrakt waniliowy i cukier - miksujemy do momentu podwojenia objętości. Składnika(...)cynamonem łączymy i  stopniowo dodajemy do białek.  Na upieczone tartaletki wykładamy sam wierzch kogiel mogiel, a następnie zakrywamy go przygotowanymi bezami.   Tak przygotowane babeczki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150`C i pieczemy około 20 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 130`C i pieczemy kolejne 20 minut. Po tym czasie otwieramy piekarnik i  pozostawiamy do ostudzenia

Słodkie Przyjemności
Niedzielny łakomczuszek 144

Pieczecie w weekend ciasta? Mam dla Was propozycję nie do odrzucenia! To wyjątkowe ciasto, piekłam go daaaawno temu jak jeszcze nie byłam mężatką dla swojego przyszłego męża. Wróciłam do niego w ubiegły weekend. Jest to pyszne, kruche ciasto z budyniem i owocami o bardzo sympatycznej nazwie ;-) Owoców można użyć dowolnych. Polecam gorąco! Składniki (na dużą(...)tortownicę lub blaszkę o wymiarach 24x36cm): Ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 250 g masła/margaryny 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Nadzienie: 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego (bez cukru) 700 ml mleka 4 łyżki cukru 3 owoce kiwi 2 banany 3-4 jabłka kilka truskawek cynamon Sposób wykonania: 1. Z podanych

Kuchnia domowa Ani
Babeczki z kremem budyniowym 117

łyżeczka cukru waniliowego lub ekstraktu z wanilii szczypta soli duża szczypta proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 12% albo 18% 1 duże żółtko lub 1 małe jajko dodatkowo cukier puder do dekoracji Krem budyniowy do babeczek 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru (opakowanie o wadze 40 g) 400 ml mleka 3-4 łyżki cukru 100 g miękkiego(...)zważy. Masło ucieram na puszystą masą, nie przerywając ucierania dodaje po jednaj łyżce budyniu. Krem budyniowy powinien mieć gładką konsystencję, bez żadnych grudek. Przepis na kruche babeczki z kremem budyniowym Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia, dodaję masło, cukier puder i cukier waniliowy (lub ekstrakt z wanilii). Siekam nożem lub zmiksuję blenderem do chwili aż będzie miało konsystencję

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sernik dyniowy 188

nimi tortownicę o średnicy 24 cm (w większej sernik będzie trochę niższy i będzie wymagał krótszego pieczenia) Następnie wylewamy masę serową i wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 1h i 10 minut. Podawać na zimno z ulubioną konfiturą, musem czekoladowym lub bez dodatków Smacznego. *Wskazówka Jak upiec dynię: umyć dynię i pokroić na kilka części, usunąć pestki. Położyć(...)blaszce skórką do dołu i wstawić do nagrzanego piekarnika (200ᵒC). Piec przez około 1 godzinę lub do czasu aż dynia będzie miękka. Tak przygotowaną dynię studzimy i wydrążamy miąższ który następnie miksujemy blenderem na gładką masę (puree). Odmierzyć potrzebną ilość gotowego puree, resztę możemy przez kilka dni przechowywać w lodówce i wykorzystać do innych wypieków. Artykuł Sernik dyniowy pochodzi

I LOVE LIFE

Proponowane wyszukiwania