Mamy sezon na jabłka i jest to najlepszy czas na przygotowanie szarlotki. Najlepsza szarlotka wychodzi z jabłek antonówek i oczywiście musi być taka z kruchego ciasta. Jeśli nie mamy antonówek to wybierajmy na szarlotkę jabłka twarde, które zbyt szybko się nie rozpadają podczas obróbki. Składniki: (duża forma 34 cm x 25,5 cm x 7 cm) ciasto: 500 g mąki pszennej (może być 1/2 mąki krupczatki) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru pudru 300 g zimnego masła 6 żółtek 2 łyżki kwaśnej śmietany masa z ja... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Strona bloga kulinarnego Kuchcik gotuje https://www.kuchcikgotuje.pl
Kuchcik gotuje