Perliczka na niedzielny albo świąteczny obiad to bardzo dobry pomysł. Ten ptak ma pyszne, delikatne mięso. Ponieważ jest chude to łatwo je przesuszyć, ale dlatego właśnie powinno się piec perliczkę w niezbyt wysokiej temperaturze a poza tym owinąć tuszkę, przynajmniej częściowo, plasterkami wędzonego boczku lub słoniny co zabezpieczy mięso przed wysychaniem a wędzonka dodatkowo wzbogaci smak. Wilgotność mięsu zapewni też soczyste, owocowe nadzienie, które razem z tymiankiem bardzo podnosi smak samego mięsa. Perli... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.