bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1151/3453)

Drożdżowe ślimaczki serowo-czekoladowe 185

Ciasto rozciągnąć/rozwałkować w prostokąt ok. 40x30cm. Posmarować nadzieniem i posypać groszkami czekoladowymi, zostawiając 3cm ciasta bez farszu przy jednym z dłuższych boków.   Zawinąć w ścisły rulon jak roladę, zaczynając od dłuższego boku z nadzieniem, a kończąc na boku bez farszu - im więcej warstw zawiniętego ciasta w rulonie, tym większe będą drożdżówki. Jeśli mamy ochotę(...)resztą ciasta, aby nadzienie nie wypływało podczas pieczenia. Rulon kroić na 3-4cm plastry. Plastry układać poziomo na papierze do pieczenia na blasze. Blachę z drożdżówkami przykryć ściereczką i odstawić na 15-20 min do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika posmarować drożdżówki roztrzepanym białkiem - upieką się wtedy na błyszcząco. Piec w temp. 190C

Grunt to przepis!
Pieczone podudzia z kurczaka 272

Pieczone podudzia z kurczaka Dziś mam dla Was przepis na pyszne pieczone podudzia z kurczaka. Ich przygotowanie jest niezwykle proste. Takie pieczone kawałki kurczaka będą idealne na obiad w towarzystwie ziemniaków i zestawu surówek. Pieczony kurczak będzie też idealny na przyjęcie. Wówczas polecam podać go np. z pieczonymi ziemniakami (przepis znajdziecie na blogu) i zestawem domowych sosów. Pieczone podudzia(...)schładzamy w lodówce przez minimum 2 godziny (najlepiej zostawić takie podudzia na noc w lodówce). Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Po schłodzeniu podudzia z kurczaka przekładamy do rękawa do pieczenia. Zawiązujemy rękaw z dwóch stron. Przekładamy rękaw z mięsem do naczynia żaroodpornego i całość wkładamy na środkowy poziom piekarnika. Pieczemy około 70 minut

Słodkie okruszki
Jak używać tłuszczu podczas pieczenia? 95

Często mamy opory przed używaniem tłuszczu do pieczenia. Niejednokrotnie obawiamy się, by wypiek nie wyszedł zbyt tłusty bądź zbyt ciężki. Może to przecież zaszkodzić wątrobie lub innym osobom, posiadającym wrażliwy żołądek. Nie mniej jednak tłuszcz to jeden z głównych niezbędnych składników w naszej codziennej diecie. Prócz tego samo natłuszczanie jest bardzo przydatne. Nasmarowana(...)blacha zapobiega przywieraniu wypieku. Jak zatem używać go właściwie i w jaki sposób dodać go odpowiednio podczas pieczenia? Grunt to zdrowy i naturalny olej Osoby doświadczone w pieczeniu, a także w gotowaniu wiedzą, że tłuszcz jest musowym elementem każdego przepisu. Bez niego żaden placek nie będzie przyjemnie wilgotny oraz nie będzie się dobrze komponował. Pierwszą rzeczą

sierotka maRysia w kuchni
Ciasto drożdżowe bez zagniatania 300

czasie mieszamy wszystkie składniki i przekładamy do blaszki do pieczenia (24×24 cm). Na wierzchu układamy owoce, delikatnie je wciskając w ciasto. W misce mieszamy składniki na kruszonkę, zagniatamy i następnie posypujemy nią ciasto. Ciasto pieczemy przez 35 minut w temperaturze 180 st. C. Smacznego! Artykuł Ciasto drożdżowe bez zagniatania pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przekładaniec leśny mech ze szpinakiem i kremem 502

szklanka  250ml) -1 szkl mąki pszennej tortowej -0,5 szkl mleka -1 szkl oleju rzepakowego  -2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 szkl cukru KREM -1 litr mleka 2% -2 budynie śmietankowe  po 40g bez cukru  -2 płaskie łyżki mąki pszennej tortowej -cukier waniliowy -3/4 szkl cukru -3 żółtka -250g masła lub margaryny(...)PONCZ  -0,5 szklanki przegotowanej wody -1 łyżka soku z cytryny CIASTO Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia, boków niczym nie smarujemy. Całe jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i miksujemy na białą, puszystą masę. (ważne by jajka były świeże) Następnie dodajemy  Przesianą mąkę i mąkę krupczatkę, proszek do pieczenia-miksujemy. Potem dodajemy mleko wciąż miksując

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sok antygrypka i drożdżowe paluchy z makiem 179

wolnoobrotowej Kuvings Evo820 PLUS . I wciąż wam ją gorąco polecam! Uwielbiamy ją. niezawodna (ma gwarancję na 10 lat, ale na pewno wytrzyma dłużej) prosta w obsłudze wydajna łatwiejsze wyciskanie bez drobnego krojenia dzięki większemu i bezpieczniejszemu wlotowi Flip Gate sprawniejsze wyciskanie nawet najtwardszych warzyw i owoców dzięki wzmocnionej misie i pokrywie proste czyszczenie dzięki nowej budowie misy z powiększonym(...)paluchy mocno rosną podczas pieczenia). Formujemy z każdej podłużne wałeczki. Układamy je w odstępach na dużej blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia i zostawiamy przykryte ściereczką do podrośnięcia (na 20 minut). Następnie smarujemy je rozmąconym jajkiem i posypujemy makiem. Tak przygotowane paluchy pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) około

Słodkie okruszki
Ziołowy indyk w morelach 172

pieczenia pod przykryciem, mięso staje się soczyste i kruche :) Do tego intensywny zapach ziół, który wspaniale się łączy w lekko kwaśnymi morelami i miodem. Całość z pewnością wspaniale sprawdzi się nie tylko na niedzielnym obiedzie, z którym często kojarzą się wszelkiego rodzaju pieczone mięsa :) Ziołowy indyk w morelach  Potrzebujesz: filet z piersi indyka bez skóry(...)pieprzem. 6. Miód rozpuść w wodzie i wlej całość do naczynia z indykiem i morelami. 7. Ułóż na morelach gałązki rozmarynu, przykryj naczynie żaroodporne przykrywką lub folią aluminiową. 8. Piecz 55min w 180*C. Smacznego! Herbal turkey in apricots Ingredients: Turkey breast fillet without skin (about 1kg) 4 tablespoons of rapeseed oil 1 teaspoon of dried thyme 1 teaspoon

Kuchnia w Słońcu Skąpana
ŁOSOŚ POD KURKOWĄ KRUSZONKĄ 176

gorąco polecam!  Możecie zastąpić część kurek innymi grzybami np. pieczarkami, ale odradzam raczej grzyby typu maślaki czy prawdziwki.   Przygotowanie : 25 min. Pieczenie : 35 min Porcja dla 4 osób: ● 4 filety z łososia bez skórki (po 125 g każdy) ● 400 g kurek ● 1 cebula ● 1 ząbek czosnku ● 3 łyżki posiekanego szczypiorku ● 3 łyżki posiekanej natki pietruszki(...)Nagrzej piekarnik do temperatury180°C. Pozostałe kurki podsmaż przez 5 minut na oliwie, posól, popieprz. Odstaw.  Filety z łososia posól, popierz, ułóż na rozłożonym na blasze papierze do pieczenia lub w naczyniu żaroodopornym . Na filety wyłóż przygotowaną kruszonkę z kurek, chleba i ziół, s krop oliwą. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 10 minut

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Pancakes 172

łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 szklanki cukru drobnego lub pudru szczypta soli Do dużej miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia, dodać cukier, sól, wymieszać. W osobnym naczyniu roztrzepać jajka, dodać mleko, masło, wymieszać. Składniki płynne dodać do suchych, wymieszać rózgą do połączenia. Odstawić na 15 min. Smażyć na średnim ogniu, bez tłuszczu najlepiej w maleńkiej patelni(...)Pancakes Pancakes listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='2 szklanki mąki pszennej 2 jajka 75 gr rozpuszczonego masła 1 i 1/2 szklanki mleka 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 szklanki cukru drobnego lub pudru szczypta soli'; document.write

moj przepis na
Chleb oliwkowy 132

Chleb oliwkowy to moja odpowiedź na zaproszenie Ani. Na hasło Amber „czas na wrześniowe pieczenie” nie było opcji, żeby mnie tam zabrakło. To już kolejne spotkanie przy wspólnym wypieku chleba. Tym razem było nas więcej niż poprzednio, co bardzo cieszy. Hasło „niech nam się upiecze” pobrzmiewało co chwilkę na poczcie email. Tym razem Wisła(...)wyrośnięcia na blacie na 1-2 godziny. Piec chleb na kamieniu lub wygrzanej blasze w piekarniku nagrzanym do 250 st. przez 15 minut z parą, a następnie bez pary w temperaturze 220 st. jeszcze przez 15-20 minut (u mnie 15 minut dłużej). Foccacię rozciągnąć na papierze do pieczenia. Nie powinna być tak cienka jak pizza. Posmarować powierzchnią

Pieguskowa Kuchnia
Mój pierwszy raz z chlebem na zakwasie 221

ponownie chowam do lodówki. Tą czynność „wtorkową” powtarzam w czwartek i na sobotę mam wystarczającą ilość zakwasu do upieczenie chleba oraz starter do ponownego karmienia i pieczenia chleba za tydzień. Zakwas im starszy tym „stabilniejszy” a chleb smaczniejszy. Przygotowanie ciasta na chleb: Wszystkie składniki umieść w dużej misce i wymieszaj do połączenia składników. Najlepiej(...)objętość. Rozgrzej piekarnik do temp. 220 h i piecz chleb, który możesz uprzednio nacechować (zrobić te kreseczki np. drewnianą łyżką) przez 45-55 minut na środkowej półce piekarnika, bez włączonego termoobiegu. Piekarnik dobrze jest wcześniej zaparować, czyli umieścić w nim naczynie w wodą i zostawić je na cały czas pieczenia chleba. Upieczony i wystudzony chleb przechowuj zawinięty

greenscarf
Menu na tydzień: Pomysły na zdrowy lunch ze słoika 148

kuchnia? No dobra, lepiej sprawdźmy co jest w menu na ten tydzień? Poniedziałek: Sałatka z pieczonej kaczki, granatu i mięty To proste a wykwintne danie, pełne kolorów i kontrastów, a równocześnie spójne i wyważone. Wiadomo, że kaczka lubi owoce i zazwyczaj towarzyszy jej pieczone jabłko, albo konfitura. Ale znakomicie smakuje też z owocem granatu, słodkim, z delikatnie kwaskową nutą(...)całemu daniu świeżości i lekkości. Sałatkę dopełnia perlista, lekko orzechowa komosa. Zobacz przepis Wtorek: Sałatka z soczewicy, pieczonego łososia i szparagów Oryginalnie był to przepis na fettucine z wędzonym łososiem i szparagami, ale postanowiliśmy zrezygnować z makaronu, a rybę wędzoną zastąpić rybą pieczoną. Bazę sałatki stanowi czerwona soczewica, zdrowa i mało kaloryczna. Łososia (koniecznie morskiego) upiekliśmy w super prostej

Niedzielny kucharz
Zemsta Teściowej 248

łyżki cukru pudru, 5 żółtek, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,   Warstwa wiśniowa: 3 galaretki wiśniowe, 500 g wiśni z kompotu (wydrylowanych), 300 ml gorącej wody, 700 ml soku z wiśni, Krem śmietankowy: 400 ml śmietanki kremówki 30%, 250 g serka mascarpone, 5 łyżek cukru pudru, Beza: 5 białek, 0,5 szklanki cukru, 1 szklanka płatków migdałowych(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 34cm x24cm.   Pieczemy przez ok. 30 minut w 160C. Studzimy. Drugą część ciasta wykładamy na tą sama blaszkę. Następnie ubijamy białka na sztywną pianę.         Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Wykładamy na drugą część ciasta i posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy przez 30 min w 160C. Galaretki

Passion of Cooking