bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1154/3453)

Sernik kokosowy 163

dużo pracy, ale czego się nie robi dla uśmiechu rodziny. Nie wyobrażam sobie Świąt bez sernika, więc co roku są dwa lub trzy rodzaje: tradycyjny i co roku jakiś nowy, w te święta zrobię włąśnie ten sernik kokosowy. Bardzo lubię zapach pieczonego ciasta roznoszący się po całym domu, a także widok kuchni w połowie zastawionej ciastami. Jest(...)użyłam młynka do kawy). Do masy jajecznej stopniowo dodawać zmielony ser, a następnie zmielone wiórki kokosowe. Dodać likier kokosowy i dobrze wymieszać. Masę serową przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec 60-70 minut w temperaturze 160-170 stopni (to zależy od piecyka, lepiej piec w niższej temp., a dłużej). Sernik po wystudzeniu polać polewą: śmietankę podgrzać

talerz przyjemności
Tradycyjny makowiec zawijany vel strucla makowa 635

kształt i nie pęka. Nie gotowalam maku co oszczędza sporo czasu,lecz użyłam zmielony mak gotowy do wypieków.Poszukajcie na półkach sklepowych ,jest naprawde kapitalny.Z takim makiem można częściej piec makowce.Wcześniejsze gotowanie maku i mielnie to byly tortury jak dla galerników.Natomiast maku gotowego w puszce w ogóle nie polecam.Tam nawet zamiast cukru jest sam syrop glukozowo-fruktozowy.Przepis,z małymi(...)pieczenia strucle wyraźnie zwiększą objętość. °Po upieczeniu wyjąć makowce,delikatnie rozciąć papier.Wystudzić.Posypać cukrem pudrem. Uwagi:makowce na zdjęciu zawinięte są w papier cięty z rolki,a nie z gotowych standartowych arkuszy.Makowce są naprawdę duże.Jeśli jesteś w posiadaniu już pociętych arkuszy papieru do pieczenia,a są one jednak dużo mniejsze ,zawiń makowiec pozostawiając boki wolne bez

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szarlotka z pianką 247

mąki ziemniaczanej 3 łyżki soku z cytryny pianka budyniowa: 6 białek 1/2 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru dodatkowo: cukier puder do posypania bułka tarta do posypania pod jabłka Przygotowanie: Do przesianej mąki z proszkiem do pieczenia dodać cukier i masło, posiekać nożem na drobne kawałki. Dodać żółtka, śmietanę, zagnieść gładkie ciasto. Podzielić(...)posypać bułką tartą, wyłożyć jabłka, następnie piankę i na wierzch delikatnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach mniejszy kawałek ciasta. Piec w 170 stopniach C około 60 minut. Jeśli ciasto będzie zbyt mocno się przypiekać, przykryć je papierem do pieczenia. Po wystudzeniu szarlotkę posypać cukrem pudrem

Kuchcik gotuje
ciasto kruche z rabarbarem i bezą 174

ciasto. formujemy kulkę, wkładamy do woreczka i schładzamy w lodówce przez ok. 60 min. Następnie przekładamy ciasto do foremki (28x28cm) wyłożonej papierem do pieczenia i rozprowadzamy palcami lub małym wałeczkiem po całym spodzie foremki. Pieczemy przez ok. 20-25 min. w 170 st C., aż ciasto się zrumieni. składniki na nadzienie: ok. 500-520 g rabarbaru(...)solą na sztywno, dodajemy stopniowo cukier puder, cały czas ubijając, aż białka będą sztywne i lśniące. Gotowe wykładamy równomiernie na wierzch nadzienia. Pieczemy w 140 st. C przez ok. 60 min. z funkcją termoobieg. Gdy beza będzie chrupiąca wyłączamy piekarnik i studzimy ciasto przy otwartych drzwiczkach. (inspiracja przepisu z mojewypeki.com

Domowy Smak Jedzenia
Chleb na jogurcie naturalnym. 187

pachnący, puszysty i z chrupiącą skórką. A zapach, który się rozchodzi podczas pieczenia...obłędny. Dodam, że chleb najlepiej jest zagniatać ręcznie, a nie w robocie, chleb musi poczuć ciepło naszych rąk. Zachęcam pieczcie swoje chleby. A ja dzisiaj zaproszę Was na bardzo pyszny i domowy chleb. Piekliście kiedyś chleb na jogurcie naturalnym? Jeśli nie, to spróbujcie koniecznie. Wyszedł(...)przekładamy do blaszki. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. 4. Pieczenie: Tak przygotowany chleb pieczemy w temperaturze 180 do zrumienienia przez około 50 minut. 5. Podanie: Gotowy chleb studzimy, kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Chleb polecam podać z masłem bez laktozy. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml . Blaszka o wymiarach około

Izabelawkuchni
Kruche ciasto z jagodami i bezą 321

niewielkiej, prostokątnej blaszki. Ciasto robi się szybko, więc jak nie macie pomysłu na swoje jagody, to kruche ciasto z jagodami może być najlepszym rozwiązaniem! Kruche ciasto z jagodami i bezą: 400 – 500 g świeżych, nieuszkodzonych jagód 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej / jasnej orkiszowej (200 g) 1/2 kostki masła (100 g) 2 łyżki cukru pudru lub zmielonego ksylitolu(...)cieście. Wierzch możemy posypać płatkami migdałowymi. Wstawiamy z powrotem do piekarnika na 20 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 90°C i pieczemy jeszcze kolejne 20 minut. Post Kruche ciasto z jagodami i bezą pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Szinka po bajerowsku (Szynka po bawarsku) 169

żech we sklepie bez cufal 1 trefiōł 2 take fajne bajerowske mostrichy 3 , to mie zarozki 4 do gowy przilatywały roztomajte 5 pomysły. A że lubia i szinka, i pszyniczne piwo, to recept 6 bōł 7 prawie fertich 8 . Szinka wyszła arōmatycznoł, miynkoł i aże sie rozpuszczała we gymbie 9 Co potrza? 2 kule miysa ôd szinki 3 łeżki(...)wymiyszejcie ze piwym. Miyso ôpōkejcie 15 i wciepcie do gorka do tyj marynaty na całoł 16 noc. Na drugi dziyń dejcie 17 to na piec i niech sie to tak pykoł 18 na małym ôgniu bez 3-4 godziny. Potyn marynata ôstołwcie 19 na ôgniu i niech ôna trocha odparuje, a miyso wciepcie na 20-30 minut do nagrzōnyj

Chop w kuchni
Babka bzowo-jagodowa 161

jajka 200 g cukru 510 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 ml oleju 250 ml cydru bzowo-jagodowego 175 g borówek amerykańskich lukier: 150 g cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny dodatkowo: 1 łyżka liofilizowanych jagód 1 łyżka suszonych kwiatów czarnego bzu Jajka utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Powoli wlewać olej, cały czas(...)Masę przelać do formy wysmarowanej masłem. Piec w 180 st. C. przez 60-70 minut, do suchego patyczka. Przestudzić w formie 15-20 minut, wyłożyć na talerz. Zostawić do całkowitego ostudzenia. Cukier puder przesiać, utrzeć z sokiem z cytryny na gładki lukier. Polać babkę. Wierzch udekorować liofilizowanymi jagodami i suszonymi kwiatami czarnego bzu. Smacznego! Po głowie chodzi mi zielony mazurek

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Spóźniona walentynka 206

przecież można. W sklepie znalazłam niewielkie foremki w kształcie serc, po 10 koron sztuka, więc bez wahania dokonałam zakupu. Teraz tylko musiałam wymyślić, jak je wykorzystać... Skoro Walentynki, to czekolada. Dziwnym jednak zbiegiem okoliczności nie mogłam znaleźć ani kostki nadającej się do pieczenia (mam zapasy czekolady, całkiem spore, ale mlecznej, z orzechami, musami i typ podobnie - nijak(...)razy cztery i upiec w dwóch tortownicach o średnicy 18 cm. Torcik brownie (bez czekolady) Składniki: (na 2 formy o średnicy 7-8 cm) 70 g masła 80 g cukru pudru 30 g kakao 1 jajko 35 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 200 ml śmietany kremówki (38%) 100 g serka kremowego 2 łyżeczki cukru

Pożeraczka, czyli raz adobrze
szybkie,latwe do zrobienia bezy 138

narysować koła na papierze do pieczenia około 10-11 sztuk. Odwrócić papier na drugą stronę z pisanymi kołami w stronę blaszki ,a na czystej stronie wyciskać masę białkową rękawem cukierniczym. Zaczynając od środka każdego okręgu,wyciskać wokoło do wypełnienia koła . Piec w temperaturze 90 ° C przez 1 godzinę i 30 minut, dolnej części pieca przy leciutko otwartych drzwiczkach piekarnika(...)Wyłączyć piekarnik i pozostawić bezy wewnątrz piekarnika do ostygnięcia Gdy wszystko jest gotowe ubić śmietanę na sztywno,dodać na wierz bezy , ozdobić owocami

w mojej kuchni
CIASTO CZEKOLADOWE Z MASĄ GRYSIKOWĄ I OWOCAMI ( WIŚNIAMI, BORÓWKAMI I PORZECZKAMI ) 292

szkl * budyń czekoladowy z cukrem – 2 op * masło – 200 g * żółtko – 5 szt * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki MASA: * białka – 5 szt * śmietana 18% kwaśna – 400 g * budyń śmietankowy bez cukru – 2 op * grysik/kasza manna – 120 g * wiśnie – ok.200 g * borówki – ok. 100 g * porzeczki czerwone(...)SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO CZEKOLADOWE : Miękkie masło ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, a następnie wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli oraz budyniami czekoladowymi. Dokładnie zmiksowane ciasto dzielimy na 2 części, jedną wylepiamy blachę wyłożoną papierem do pieczenia, drugą wkładamy do mrożenia. Blachę wkładamy do lodówki i przygotowujemy masę. MASA GRYSIKOWA: Białka ubijamy an sztywno ze szczyptą

Ostra na Słodko
Skubaniec z rabarbarem, jabłkami i budyniem 216

owoców+ 2 łyżki do budyniu 1 łyżka cukru brązowego do posypania migdały w płatkach KRESTO 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 250 g margaryna mleczna z mlekiem Bielmar 1 budyń waniliowy bez cukru Winiary 450 ml mleka 70 dag rabarbar 2 jabłka antonówki 2 łyżki domowy cukier waniliowy Przygotowanie: Margarynę rozpuszczamy, studzimy. Jajka ubijamy(...)cukrem pudrem i domowym cukrem waniliowym, do jajecznej masy wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wlewamy rozpuszczoną margarynę, dokładnie wyrabiamy ciasto. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, skubiemy ciasto- 3/4 do formy. Jabłka myjemy, usuwamy gniazdka nasienne i kroimy w kostkę, rabarbar myjemy, ściągamy skórę, kroimy, na 1,5 cm kawałki, mieszamy z jabłkami, posypujemy 2 łyżkami cukru

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rolada z bitą śmietaną 105

zimnej z lodówki) 2 łyżki cukru pudru opcjonalnie 1 fix do śmietany Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Dużą blachę z piekarnika (tą największą, która jest na wyposażeniu piekarnika) wykładamy papierem do pieczenia. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao mieszamy w jednej misce. W drugiej ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę

Słodkie okruszki
Biała kiełbasa w piwie i musztardzie 127

zarumieni. [caption id="attachment_8928" align="aligncenter" width="803"] Biała kiełbasa w piwie i musztardzie[/caption] Nie wyobrażam sobie świąt Wielkanocnych bez białej kiełbasy. Na śniadanie jemy ją w żurku wraz z jajkiem i boczkiem, a potem piekę w różnego rodzaju marynatach. Zawsze jest pyszna! Zobacz inne przepisy z białą kiełbasą w roli głównej: Biała Kiełbasa Zapiekana Z Cebulą

e-PrzepisyKulinarne
Tarta z jagodami i jabłkiem 147

jabłkiem jest ciekawe. Gryząc kęs napotykasz na kawałeczek jabłka. Składniki 250 g mąki owsianej lub pszennej orkiszowej proszek do pieczenia bezglutenowy - 1 łyżeczka cukier trzcinowy  3 łyżki woda zimna  3 łyżki 120 g masła zimnego bez laktozy jagody świeże lub mrożone 3 szklanki żelatyna lub agar agar 4 łyżki cukier waniliowy  1 opakowanie kwaśne jabłko(...)Ciasto: Wsyp mąkę owsianą, cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy do malaksera. Dodaj pocięte w kostkę zimne masło. Zmieszaj. Dodaj trzy łyżki zimnej wody. Ciasto wyłóż na folię, zagnieć kulę i włóż do lodówki na 40 minut. Wyjmij z lodówki rozwałkuj do wielkości formy na tartę. Formę wysmaruj wcześniej masłem. Wyłóż ciasto. Spód nakłuj widelcem. Piecz

AZgotuj!
wieniec ptysiowy z owocami 204

sitko mąkę wymieszaną z solą i gotować na małym ogniu ciągle mieszając aż masa będzie miała gęstą i gładką konsystencję bez grudek mąki. Wystudzić.  Do zimnej masy wmiksować po kolei po jednym jajku.  Na papierze do pieczenia narysować okrąg wielkości mniej więcej dużego talerza. Łyżką nakładać ciasto formując kulki wokół narysowanego okręgu. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Najlepsza perliczka pieczona, z jabłkami i boczkiem 382

nieduże ptaki. Sprzedawane tuszki mają ok. 1200-1400 g co wystarcza jednak na 4 porządne porcje pieczystego . Jeśli jeszcze nigdy nie piekliście perliczki to koniecznie rozejrzyjcie się za nią w sklepach bo coraz częściej można dostać ją bez żadnych problemów a zdecydowanie jest warta zachodu. Jak już wspomniałam ma bardzo smaczne mięso, chude a jednocześnie wyraziste w smaku(...)zwykłe, bezpłciowe kurczaki... Chociaż dobry pieczony kurczak jest u nas zawsze mile widziany. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza