bez pieczenia i na szybko - 7465 przepisów (strona:60/498)

Jajeczne muffiny z quinoa i warzywami 212

Myślicie o szybkiej i meeeega zdrowej przekąsce? Już raz prezentowałam muffiny o smaku pizzy, ale to coś zupełnie innego. Pieczone w formie do muffinek, ale bez mąki. To właściwie warzywa zalane jajkiem. Wariacje są dowolne. W oryginalnym przepisie dodany był jeszcze tarty żółty ser - pewnie pomagał zlepić składniki, ale jajko też daje radę. Chociaż serek kusił... Co dodałam

Mama z Motylem
Bezglutenowe muffiny ze śliwkami 127

pachną.. Aromatyczne, puszyste i przepyszne. Idealne na weekendowe słodkie śniadanie lub podwieczorek. Banalne w wykonaniu, szybkie i smakowały wszystkim bez wyjątku. SKŁADNIKI: 210 g Mix per Dolci Nutri free (klik) 70 g mąki gryczanej 8 g bezglutenowego proszku do pieczenia 10 g sody oczyszczonej 120 g drobnego cukru 125 ml oleju słonecznikowego 320 g gęstego jogurtu

Kuchnia bezglutenowa
Sernik jabłkowo-cynamonowy 265

sernikowa: 500 g sera z wiaderka 100 g cukru 2 jajka opakowanie budyniu waniliowego bez cukru pół łyżeczki cynamonu pół łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia i cynamon przesiać. Wymieszać. Dodać sól, margarynę i żółtka i szybko zagnieść ciasto. Uformować kulkę, zawinąć w folię spożywczą i wsadzić na godzinę do lodówki

na moim stole...
Mleczne ciasto z brzoskwiniami i kruszonką - szybko, prosto i bez miksera 229

Upał czy nie, coś słodkiego musi być. Dlatego dziś zapraszam Was na szybkie, proste ciasto, które można zrobić bez miksera. Moje mleczne ciasto z brzoskwiniami i kruszonką powstało kiedyś w drodze eksperymentu i bardzo lubię je piec, gdy nie mam czasu ani ochoty za długo stać w kuchni. W przygotowaniu jest naprawdę ekspresowe. No cóż... ja jednocześnie robiłam zupę(...)ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 9 łyżek oleju 1 1/3 szklanki mleka 1 cukier wanilinowy 8 g 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 brzoskwinie Na kruszonkę: 1/2 szklanki mąki pszennej 30-40 g masła 3 łyżki cukru Przygotowanie: Przygotowanie ciasta: W jednej misce mieszamy 2 całe jajka, olej i mleko przy

Słodkie okruszki
Ciasteczka z sezamem, słonecznikiem i miodem, bez glutenu 236

Smaczne i szybkie w przygotowaniu pożywne ciasteczka z sezamem, słonecznikiem i miodem. Bez mąki pszennej. Użyłam mąki migdałowej, ale dobrze zmielone migdały też będą dobre. Podczas pieczenia ładnie pachną i wybornie smakują, a ponieważ mają dużo zdrowych dodatków i są bez białego cukru nie mam wyrzutów sumienia, sięgając po kolejne ciasteczko:). Bardzo polecam… (inspiracja ze strony Food52

Mała Cukierenka
Ciasto cytrynowe z makiem i wiśniami 293

Pyszne, ucierane ciasto o intensywnie cytrynowym smaku, z dodatkiem ziarenek maku i wiśni. Bardzo łatwe i szybkie do zrobienia, bez użycia miksera ;) Miękkie, delikatne, długo zachowuje świeżość. Nam smakowało bardzo :) Polecam! Składniki: 325 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 110 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 50 g maku 3/4 szklanki mleka 1 jajko 1/4 szklanki

Domowa cukiernia Ewy
1491. Naczynie żaroodporne Termisil 179

przywieraniu potraw... Naczynie żaroodporne ..wykorzystane ..  Do gotowania: Na sam początek eksperymentów z naczyniem był szybki obiad...biała kiełbasa gotowana ..w sosie pomidorowym.. Do pieczenia: Następnie był chlebek..piekłam go w naczyniu wyłożonym papierem...ale następnym razem upiekę i bez papieru.. Do zapiekania: Pyszna zapiekanka ..z makaronu , brokuła... Zapiekane naleśniki.. Do podgrzewania: Kotlety mielone

Moje domowe kucharzenie
Zdrowe muffiny jabłkowo-marchewkowe 183

płatkami jaglanymi muffiny. Szybko się je robi i szybko znikają. Nie zawierają nabiału, prawie bez cukru. Przepis zainspirowany z książki Encyklopedia wypieków. Składniki na 12 dużych muffin: 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki pszennej razowej 1/2 szklanki płatków jaglanych 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki

moj przepis na
Pszenno gryczany na zakwasie żytnim 172

godziny. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Pieczenie Gdy ciasto urosło przekładamy ciasto do formy do pieczenia delikatnie wtedy opadło mi dość mocno ale po włożeniu do rozgrzanego piekarnika zaraz szybko urosło ale już nie tak bardzo.Dlatego lepiej by było gdyby ten chlebek wyrastał w takim naczyniu do pieczenia wtedy by nie trzeba było go przekładać(...)ciasto by nie opadło.No ale jakoś poradziłem bez naczynia. -u mnie 170 stopni 50 min piekarnik góra dół I to koniec smacznego

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Schab pieczony 228

           Jeśli masz dość dziwnych wędlin oferowanych w sklepach, z dodatkiem nie wiadomo czego, to musisz wypróbować tak przygotowany schabik. 1

Kuchcik gotuje
Puszysty biszkopt gryczany 163

Delikatny i puszysty. Z delikatną nutą pomarańczy. Szybki biszkopt gryczany. Można podawać z konfiturą lub słodkim jogurtem – jogurtem wymieszanym z konfiturą lub miodem i sokiem z cytryny.   Puszysty biszkopt gryczany Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 12 porcji Składniki 3 łyżki erytrol lub inne słodziwo 3 łyżki mąka gryczana czubate 4 szt jajko 1 łyżeczka(...)cały czas ucieramy. Dodajemy esencję lub sok z pomarańczy i otartą skórkę. Delikatnie łączymy masę z ubitym białkiem. Ciasto wylewamy do formy, małej keksówki, ok. 20-25 cm długości. Pieczemy 30 minut w temp

Kucharzyca
___Wiosenna tarta cytrynowa z bezą___ 151

Ciasto rozwałkowa. Wyłożyć całą formę (łącznie ze ściankami). Spód ponakłuwać widelcem i wstawić do lodówki na czas nagrzania piekarnika do   190 stopni C   (góra i dół bez termoobiegu). Piec przez około 25 minut. Można zastosować obciążenie z fasoli. W tym czasie możemy wykonać krem cytrynowy. Należy wycisnąć sok z cytryny i pomarańczy i przecedzić przez sitko. Wlać(...)gorącej masy dodać pokrojone masło. Mieszać energicznie aż się roztopi i połączy z masą. Następnie dodać jajko i żółtka i szybko wymieszać.  Piekarnik nagrzać do   180 stopni C  (góra i dół bez termoobiegu). Białka wlać do miski i ubić mikserem na pianę. Następnie dodawać po łyżce cukier cały czas ubijając. Ubijać białka jeszcze przez kilka

KuukBuuk
Bez filozofii. Rabarbar i filo. Po prostu. 178

prosty, że żadna rozpoczynająca pieczenie osoba nie będzie musiała sięgać po telefon do mamy lub przyjaciela. Przepis nie tylko prosty, ale i bardzo szybki. Cieniutkie, chrupiące prostokąty ciasta filo obłożone cieniutko krojonymi plastrami rabarbaru. Opruszone cukrem pudrem chrupią rozkosznie i znikają w mgnieniu oka. Dajcie się namówić na taki rabarbarowy wypiek - prosty, bez żadnej filozofii, ale koniecznie(...)przygotowanego ciasta wyciąć prostokąty lub kwadraty - kształt zależy od Was:) . Na każdy nałożyć plastry rabarbaru i posypać odrobiną cukru trzcinowego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec ok. 10-15 minut, do momentu aż ciasto ładnie się zrumieni. Świetnie smakuje na ciepło opruszone cukrem pudrem

KUCHARNIA
Pani Walewska (Pychotka) -ciasto 440

pieczenia Mąkę przesiać na stolnicę dodać cukier puder, proszek do pieczenia, wbić żółtka oraz dodać pokrojone w kostkę masło. Zagnieść szybko ciasto. Kiedy będzie już gładkie i jednolite podzielić go na dwie równe części. Zwinąć w woreczki foliowe i schłodzić w lodówce. Beza 6 białek 180 g cukru 15 g mąki ziemniaczanej Białka ubić na sztywno(...)ziemniaczaną  i delikatnie wymieszać.  Najlepiej składniki podzielić na dwie części i zrobić bezę na dwa razy. Drugi raz przed samym upieczeniem drugiego ciasta. Dodatkowo 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich Blachę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną część schłodzonego ciasta rozwałkować i wylepić dno blachy. Posmarować ciasto dżemem

O kuchni z uczuciem
Szybkie ciasto z rabarbarem. 164

szybkie ciasto. Nie wiem jak Wy, ale ja odkąd zrobi się ciepło każdą wolną chwilę spędzam w ogrodzie i nie mam dużo czasu na gotowanie i pieczenie, dlatego w mojej kuchni królują błyskawiczne przepisy na potrawy, najczęściej z sezonowych warzyw i owoców. Mam dużo sprawdzonych receptur i to jest jedna z nich. Wykonanie jest bajecznie proste, bez użycia(...)przy przygotowywaniu muffinek, czyli mokre+suche, na wierzch owoce i do piekarnika. Zdjęcia były robione 30 minut po wyjęciu z piekarnika. Widać, że rodzince smakowało ;) Bardzo polecam!!! Składniki na szybkie ciasto z rabarbarem:  na formę 24x28 cm lub tortownicę o średnicy 26-28 cm SKŁADNIKI MOKRE: 125 ml oleju lub roztopionego masła 2 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania