bez pieczenia i na szybko - 7465 przepisów (strona:64/498)

Ciasto śliwkowe z waniliową pianką. 228

łyżeczki proszku do pieczenie 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek (spokojnie, białka wykorzystamy do pianki) PIANKA: 5 białek 1 szklanka cukru 16g cukru waniliowego 2 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 1/2 szklanki oleju rzepakowego DODATKOWO: 3/4 kg węgierek cukier puder Zaczynamy od ciasta. Masło pokroić w kostkę połączyć z pozostałymi składnikami. Szybko i dokładnie zagnieść. Podzielić

Brzuszki Łakomczuszki
Ciasto kruche z budyniem, rabarbarem i bezą 347

soku malinowego 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki kremówki 1 opakowanie budyniu malinowego BEZA: 4 białka szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki soku z cytryny Dobrze schłodzone masło posiekać z cukrem, mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka, zimne mleko i szybko zagnieść ciasto. Wylepić dno formy 21×25. W cieście zrobiłam wgłębienia(...)blenderem. Kremówkę wymieszać z proszkiem budyniowym i wlać do bulgoczącego rabarbaru. Gorący budyń wylać na upieczone ciasto i przykryć folią spożywczą, aby nie zrobił się kożuch w trakcie przygotowywania bezy. Schłodzone białka ubijać z solą do momentu, aż zaczną sztywnieć. Wtedy ustawić mikser na najwyższych obrotach i dodawać porcjami cukier, po łyżce. Zmniejszyć obroty, dodać mąkę ziemniaczaną

https:KKuchniaMniam
Ciasto z budyniem, śliwkami i bezą 201

szklanki mąki krupczatki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Budyń: 3 jasne budynie z cukrem 1 litr mleka Owoce i beza: oraz 600-700 g świeżych śliwek 4 białka szczypta soli 3/4 szklanki cukru kryształu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu lub soku z cytryny Składniki ciasta szybko zagnieść. Zawinąć w folię i schować do lodówki(...)małymi porcjami, ubijając do rozpuszczenia się cukru. Dodać pod koniec ocet lub sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Zmniejszyć temperaturę pieczenia do 140 o C . Ubite białka z cukrem wyłożyć na ciasto i piec do momentu aż beza lekko zbrązowieje (ok 30 minut). Ciasto wyjąć i ostudzić

Czerwień i błękit
Frittata z pieczarkami i szpinakiem 154

Frittata w wersji mini. bardzo podobna do omletu wzbogacona jest różnymi dodatkami. Robi się ją bardzo szybko i tak naprawdę można wszelkie dodatki do niej wykorzystać, zioła, paprykę, kukurydzę, kiełbaski. Frittatę również robimy w większej wersji na patelni, którą możemy zapiec w piekarniku lub w naczyniu żaroodpornym. Jest świetna na śniadanie. Więc panowie zbliża się czas walentynek i jeśli(...)celu użyć blaszki na muffiny wcześniej smarując je masłem) wkładamy pieczarki oraz liście szpinaku (bez łodygi) - zalewamy masą jajeczną do 2/3 objętości - pieczemy w piekarniku ok 10-12 minut do ścięcia jajek (pilnujemy wedle naszego piekarnika) Podajemy np z pyszną domową kromką chleba Szybko, smacznie i jak pysznie :) Polecam Smacznego

Basia w kuchni
Tarta z czarną porzeczką, jagodami, czereśniami i bezą! Obłędnie dobra!!! 127

Przepyszna, obłędna, krucha i w dodatku z bezą tarta z ciemnymi owocami takimi jak: jagody, czarna porzeczka i bardzo, bardzo ciemne czereśnie. Powiem Wam Kochani, że to ciasto rozeszło się błyskawicznie podczas spotkania z przyjaciółmi. Każdy się nim zachwycał. W smaku takie jak lubię najbardziej słodko- kwaśne. Zresztą nie będę Was długo przekonywać, po prostu spójrzcie na zdjęcia ;-))) Zerknij(...)proszku do pieczenia Z w/w składników bardzo szybko zagnieć ciasto, owiń je folią i wstaw do lodówki na 20 minut. Po tym czasie wylep ciastem formę do tarty. nadzienie: - 1 filiżanka jagód leśnych - 1 szklanka czarnej porzeczki - 1/2 szklanki czereśni  - 3 łyżki cukru pudru Owoce wymieszaj z cukrem pudrem i wyłóż na ciasto beza: - 3 białka

SMYKWKUCHNI
Torcik kokosowy z letnimi owocami -bez pieczenia. 263

czegoś słodkiego  , dlatego też powstało to ciasto . Bez pieczenia , bez dodatkowego podnoszenia temperatury w kuchni , co w czasie ciepłych letnich dni też ma znaczenie. Solidna porcja delikatnej , puszystej masy kokosowej na czekoladowym spodzie i mnóstwo kwaskowatych , pachnących latem owoców. Szybko się robi i szybko znika :) Składniki: foremka -tortownica 22cm Spód : 300 g pokruszonych ciastek(...)małym ogniu i podgrzewać aż wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą. Wlać mieszaninę do ciastek i dokładnie wymieszać. Taką masa wylepić spód foremki . Ta warto wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Wstawić foremkę do lodówki aby spód zastygł. Żelatynę namoczyć w 1/4 szklanki zimnej wody , pozostawić do napęcznienia ,a następnie rozpuścić ją wstawiając szklankę do gorącej wody

Malinowa Kawiarenka
Pieczony kalafior – kalafior inaczej 227

można śmiało, bez kompleksów miskę z takim kalafiorem stawiać obok miski z czipsami. Kto na co się zdecyduje, jego sprawa, ale dajemy zdrowy wybór I mój mąż, który zbytnim fanem kalafiora nie jest, no może poza surówką z kalafiora, który zarzeka się, że kalafior jest mdły, wcinał pieczonego kalafiora z przyjemnością. Póki co, zapraszam na kalafiora pieczonego, idealny przepis(...)kalafior na różyczki, wrzucić do miski, polać oliwą wymieszaną z przyprawami i wsadzić całość towarzystwa do piekarnika. Podane proporcje są orientacyjne, wszystko zależy od ilości kalafiora jaką przeznaczycie na pieczenie. Jeszcze jedno, ja piekę kalafiora ok 30 min, jest wtedy lekko aldente. Jeśli chcecie kalafiora idealnie miękkiego, musicie wydłużyć czas pieczenia. Oczywiście, wielkość różyczek, na jakie podzielicie kalafiora

Mieszam w Garnku
Warzywa pieczone w słodko-kwaśnej marynacie 206

Choć jestem stworzeniem mięsożernym, to nie wyobrażam sobie swojej kuchni bez warzyw. Nawet z nich można szybko przygotować proste, ale zdrowe, pełne witamin danie. Składniki: 1 marchewka 1/2 młodej cukinii po pół czerwonej i zielonej papryki 1 pietruszka 3 łyżki keczupu 1 łyżeczka octu balsamicznego 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju rzepakowego pieprz do smaku(...)Warzywa pokroić w słupki, czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem, keczupem, octem balsamicznym i sosem sojowym, doprawić pieprzem i w razie potrzeby posolić. ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec ok. 30 minut w 200 o C. Podawać z ugotowanym ryżem i posypane natką pietruszki oraz sezamem

Czerwień i błękit
Eton mess z malinami, jeżynami i czekoladą 229

robi się go naprawdę szybko. Osłodzony głównie przez bezy, więc miękkie, kwaskowate maliny i jeżyny sprawdzają się tutaj rewelacyjnie. Deser najlepiej podać tuż po przygotowaniu, ponieważ bezy są jeszcze chrupiące. 1 szklanka śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 50 g bez 50 g czekolady gorzkiej maliny jeżyny ciasteczka Dobrze wysuszone bezy, takie bez piankowatej części(...)ubić na sztywno pod koniec dodając cukier puder. Wsypać czekoladę i pokruszone bezy. Wymieszać i nakładać do pucharków naprzemiennie ze świeżymi owocami. Maliny przed nałożeniem można trochę rozgnieść. Wierzch udekorować ciasteczkami typu oreo, jeżynami, malinami i listkami mięty. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Bezy i ciasta bezowe , Desery , Dla dzieci , Na specjalne okazje Tagged: jeżyny , kremówka

https:KKuchniaMniam
Bananowa chmurka 519

warstwa świeżych owoców w galaretce, na to krem śmietanowo-waniliowy, a całość przykryta czekoladową bezą. Polecam!!! Ciasto kruche: 3 żółtka 30 g cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia pół opakowania cukru wanilinowego, około 8g 150 g mąki pszennej 100 g masła Czekoladowa beza: 3 białka, w temperaturze pokojowej 150 g drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej(...)szybko zagniatamy ciasto. Uformowane w kulę wstawiamy na co najmniej 30-45 minut do lodówki. Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki i wylepiamy dno prostokątnej blaszki (23x33cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuwamy ciasto widelcem, po czym wstawiamy do nagrzanego do 190-200 stopni piekarnika na 15-20 minut. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Białka na bezę ubijamy na sztywno

Smaki Na Talerzu
Kruche ciasto z jabłkami i bezą 831

piekarnika i zapiekamy 15 minut w 175 stopniach. Ja piekę na grzałkach: dolna + termoobieg. Gdy ciasto się piecze,  przygotowujemy jabłka: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy kisiel i cynamon, dokładnie mieszamy. Gotowe. Gdy upłynie czas 15 minut, przygotowujemy bezę (ciasta nie wyciągamy z piekarnika, bezę przygotowuje się około 3- 4 minuty): Białka ubijamy(...)się podczas ubijania rozpuścić. Zrobi to podczas pieczenia. Gdy beza jest gotowa, wyciągamy ciasto z piekarnika. Na cieście rozkładamy jabłka- grubą warstwą, która może być wyższa, niż boki ciasta. Na jabłkach rozkładamy bezę. Starajcie się nie dotknąć bezą blaszki. Ciasto będzie się łatwiej kroiło. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy, w tej samej temperaturze i na tych

Smak mojego domu
Czekoladowe ciasto na zimno (z budyniem z kaszy manny) 163

  To ekspresowe ciacho przygotujecie bez pieczenia. Fakt, że trzeba trochę je „podgotować”, ale na tym się kończy. Jest pyszne. Pod delikatną

Szybko Tanio Smacznie
Czekoladowe ciasto na zimno (z budyniem z kaszy manny) 146

  To ekspresowe ciacho przygotujecie bez pieczenia. Fakt, że trzeba trochę je „podgotować”, ale na tym się kończy. Jest pyszne. Pod delikatną

Szybko Tanio Smacznie
Tarta cytrynową z bezą 133

wody – skórka starta z 2 cytryn – 2 łyżki mąki ziemniaczanej – 70 g cukru – 100 g masła – 1 jajko – 3 żółtka Beza – 4 białka – 200 g cukru – 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej   Wykonanie: Kruchy spód – Mąkę połączyć z cukrem i solą, dodać pokrojone na kawałeczki masło(...)ognia i do gorącej masy dodać pokrojone na kawałeczki masło. Szybko mieszać, aż się roztopi i połączy z masą. – Następnie dodać jajko i żółtka, i szybko wymieszać. – Na upieczony kruchy spód wyłożyć krem cytrynowy. Beza – Białka wlać do miski i ubić mikserem na pianę. Następnie

To co kocham
Ciasto mirabelkowe 138

20cm). Masło kroimy w kostkę i mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia do uzyskania konsystencji podobnej do kruszonki. Dodajemy cukier i szybko wyrabiamy aż ciasto jest dość miękkie- można dodać trochę zimnej wody, jeśli składniki nie chcą się połączyć. Robię kruche ciasto bez jajek bo takie najbardziej lubię, usłyszałam jednak, że nie zawsze chce wyjść. Jeśli(...)masło i aromaty do otrzymania jednolitej, gładkiej masy. Ciasto nakłuwamy dość gęsto widelcem i umieszczamy w piekarniku na 10 minut. Następnie układamy na nim połówki śliwek i zalewamy masą. Pieczemy jeszcze 30 minut aż wierzch tarty będzie złoty.   To kolejne już ciasto, które jemy na zimno, delektując się bogactwem smaków i aromatów. Ciemny cukier i lekko wyczuwalne migdały cudownie

les mirabelles

Proponowane wyszukiwania