bez pieczenia i na szybko - 7465 przepisów (strona:72/498)

Rabarbar tu, rabarbar tam, jakżeż mu oprzeć się mam - torcik rabarbarowy 167

będzie słodkie. Odstawiam do całkowitego wystudzenia. Śmietanę ubijam na sztywno na najwyższych obrotach. Bez dodawania czegokolwiek. Następnie łączę z wystudzonym musem, ale najlepiej zrobić to już po wypieczeniu wszystkich części ciasta. Na ciasto trzeba: - 100g mąki pszennej - 100g mąki kukurydzianej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 200g cukru - 1 cukier waniliowy - 4 jajka - 200g masła lub margaryny Mąki łączę(...)ostudzenia, pomagam sobie długim płaskim nożem. Krążki są gorące i wówczas miękkie, szybko zrobią się, łapiąc chłód, podobne do dużego, kruchego herbatnika. W ten sposób po kolei piekę wszystkie 5. Wystudzone przekładam przygotowanym kremem rabarbarowym. Leciutko dociskam wszystkie jeden po drugim. Ostatni, wierzchni pozostaje bez kremu. Można go ozdobić w dowolny sposób. Polewą lub zwyczajnie posypując cukrem

I tu będę miała takie te
Zbożowe batoniki 221

Kolejna zdrowa i pyszna przekąska dla naszych dzieci i nie tylko :) Zbożowe batoniki pełne witamin i minerałów . Świetne również na drugie śniadanie. Są sycące, słodkie i oczywiście bez dodatku białego cukru. Składają się z płatków owsianych, sezamu, migdałów, słonecznika, rodzynek, żurawiny, miodu i marchewki :) O każdym z tych składników i o jego walorach odżywczych można by sporo dobrego napisać(...)wyłożyć papierem do pieczenia (u mnie prostokątna forma 24cm x 28cm). Piekarnik nagrzać do 160°C (grzałka góra-dół). Migdały wrzucić do gotującej się wody na 5-6 minut. Następnie odcedzić i szybko wrzucić do miską z lodowatą wodą. Obrać ze skóry. Wysuszyć na ściereczce kuchennej. Pokroić nożem i uprażyć na suchej patelni bez tłuszczu. Sezam uprażyć

Moja Delicja
Mini Szarlotki 108

łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy szczypta soli NADZIENIE: 1 kg jabłek 2 płaskie łyżeczki cynamonu cukier do smaku WYKONANIE: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce na grubych oczkach i dusimy pod przykryciem aż zmiękną. Dodajemy cynamon i cukier do smaku. Smażymy jeszcze kilka minut bez przykrycia. Składniki na Ciasto wrzucamy do miski i szybko zagniatamy(...)minut. Foremki na babeczki smarujemy tłuszczem (u mnie olej) i wyścielamy spód. Nakładamy 2 łyżeczki jabłek. Z mniejszej części ciasta wałkujemy paseczki około 4mm i układamy w krateczkę. pieczemy w temp. 180* około 20 minut

Dziś Ja gotuje
Mini Szarlotki 89

łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy szczypta soli NADZIENIE: 1 kg jabłek 2 płaskie łyżeczki cynamonu cukier do smaku WYKONANIE: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce na grubych oczkach i dusimy pod przykryciem aż zmiękną. Dodajemy cynamon i cukier do smaku. Smażymy jeszcze kilka minut bez przykrycia. Składniki na Ciasto wrzucamy do miski i szybko zagniatamy(...)minut. Foremki na babeczki smarujemy tłuszczem (u mnie olej) i wyścielamy spód. Nakładamy 2 łyżeczki jabłek. Z mniejszej części ciasta wałkujemy paseczki około 4mm i układamy w krateczkę. pieczemy w temp. 180* około 20 minut

Dziś Ja gotuje
Mini Szarlotki 179

łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy szczypta soli NADZIENIE: 1 kg jabłek 2 płaskie łyżeczki cynamonu cukier do smaku WYKONANIE: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce na grubych oczkach i dusimy pod przykryciem aż zmiękną. Dodajemy cynamon i cukier do smaku. Smażymy jeszcze kilka minut bez przykrycia. Składniki na Ciasto wrzucamy do miski i szybko zagniatamy(...)minut. Foremki na babeczki smarujemy tłuszczem (u mnie olej) i wyścielamy spód. Nakładamy 2 łyżeczki jabłek. Z mniejszej części ciasta wałkujemy paseczki około 4mm i układamy w krateczkę. pieczemy w temp. 180* około 20 minut

Dziś Ja gotuje
Mini Szarlotki 85

łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy szczypta soli NADZIENIE: 1 kg jabłek 2 płaskie łyżeczki cynamonu cukier do smaku WYKONANIE: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce na grubych oczkach i dusimy pod przykryciem aż zmiękną. Dodajemy cynamon i cukier do smaku. Smażymy jeszcze kilka minut bez przykrycia. Składniki na Ciasto wrzucamy do miski i szybko zagniatamy(...)minut. Foremki na babeczki smarujemy tłuszczem (u mnie olej) i wyścielamy spód. Nakładamy 2 łyżeczki jabłek. Z mniejszej części ciasta wałkujemy paseczki około 4mm i układamy w krateczkę. pieczemy w temp. 180* około 20 minut

Dziś Ja gotuje
Ciasto ze śliwkami. 157

proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodajemy pokrojone w kostkę masło, dokładnie siekamy, aż otrzymamy drobniutką kruszonkę, następnie dodajemy jajka, mieszamy nożem, a następnie szybko zagniatamy gładkie ciasto, chłodzimy co najmniej 60 minut.      Przygotowujemy nadzienie. W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy śliwki, cukier i cukier waniliowy, cynamon i gotujemy bez przykrycia, aż śliwki się nieco(...)ognia, dodajemy dżem, kaszę manną, dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.      Schłodzone ciasto dzielimy na pół. Jedną część wałkujemy i wykładamy nią blachę, nakłuwamy widelcem i pieczemy około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C. Na podpieczone ciasto wykładamy nadzienie, a na wierzch ścieramy resztę ciasta. Pieczemy kolejne 25 minut, aż się zarumieni. Upieczone ciasto

Rozpustne gotowanie
Pleśniak z jagodami, klasyka! 347

Dzisiaj proponuję Wam przepis na szybkiego pleśniaka z dżemem jagodowym, który doskonale nada się do jesiennej kawy.  Spód:  - 450 g mąki pszennej - 5 żółtek (białka zostawić do bezy) - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 250 g masła - 3 łyżki śmietany - 1/2 szklanki cukru pudru - 1 łyżeczka cukru wanilinowego Wszystkie składniki dodałam do miski i energicznie zagniotłam. Gotowe ciasto

Receptura smaku
Soczysta pierś z kurczaka – rozmarynowo-cytrynowa 251

marsza grają? Szybko – tak jak w dzisiejszym przepisie, smacznie – bo to że gotujemy szybko to nie znaczy, że byle jak, i pysznie – bo pierś dalej zostaje soczysta! Szykujemy sobie naczynie do pieczenia i patelnię. Piekarnik od razu rozgrzewamy do 190⁰C, bez termoobiegu. Kiedy skończymy przepychanki na palniku i kuchennym blacie – będzie już gorący. Piersi oczyszczamy

Karo in the Kitchen
Chrupiące skrzydełka z kurczaka a’la KFC 861

height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> . Skrzydełka pieczone są w piekarniku czyli bez dodatku tłuszczu co jest ich dużym atutem. Sa bardzo chrupiące, smakują o wiele lepiej niż te smażone w głębokim tłuszczu. Znikają w szybkim tępie z talerza. Takie skrzydełka możemy podać na domówce, na obiad

Marta Gotuje
Ciasteczka z orzechami lub kawą 143

Takie ciasteczka szybko się robi..można zrobić bez orzechów, bez kawy..albo dodać inne dodatki..Ja zrobiłam z podwójnej porcji..jedną z orzechami, a drugą z kawą.. Razem ze mną ciasteczka piekły : Małgosia , Lidia , Dorotka , Sylwia , Magdalena , Diana , Iwonka .. 120 g masła 3 łyżki cukru pudru 150 g mąki ekstrakt z wanilii kilka posiekanych orzechów(...)łyżeczki kawy rozpuszczalnej granulowanej Wszystkie składniki zagnieść, schłodzić w lodówce przez około 30 min. Następnie formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, kłaść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i spłaszczać kuleczki tłuczkiem do mięsa.Blaszkę z ciastkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec ok. 12-15 min. (do zarumienienia

Moje domowe kucharzenie
Racuchy z jabłkami bez drożdży 287

RACUCHY Z JABŁKAMI BEZ DROŻDŻY - SZYBKIE I NIESŁYCHANIE SMACZNE! CIASTO: 1,5 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 duże jajko 1 łyżka oleju (dodana do ciasta) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru waniliowego 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka cynamonu NADZIENIE: 1-2 jabłka Składniki dokładnie wymieszać w misce, tak aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Jabłka

Calzonella.com
Tarta z agrestem 136

być w domu (logiczne) wracam a tu Misiek przytargał z ogródka 10 kg agrestu, bez komentarza więc żeby mniej było do smażenia dżemu na szybko zrobiłam tartę. Składniki: 200 g mąki pszennej 100 g cukru 100 g masła roślinnego łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki mleka roślinnego 05-1 kg agrestu Przygotowanie- uprzedzam banalnie proste: z podanych

greenscarf
Kruidnoten - najszybsze pierniczki 133

cukru - szczypta soli Piekarnik nagrzać do 160C. Do miski wrzucić wszystkie składniki i szybko wyrobić ciasto. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha laskowego i układać je na blasze, zachowując niewielkie odległości (pierniczki delikatnie urosną). Piec ok.20 min bez termoobiegu. Ostudzić i przełożyć do szczelnej puszki. Smacznego! * przepis pochodzi z bloga 'addio pomidory

CookYourself
Wakacje! I prowiant na drogę 141

mamy zamiar wcielić je w życie. Jupi!Na drogę oczywiście potrzebny jest prowiant. Bez domowych bułeczek ani rusz... Przyczyna pieczenia jest jeszcze jedna - C. nabył taką ilość drożdży, że zrobiłam wielkie oczy i siedziałam trzy dni z nosem w książkach, szukając szybkich, ale oryginalnych przepisów. W Brød: fra bagels til knækbrød Görana Söderina i Georga(...)ciasto, wszystko wymieszać i zagnieść. Gotowe ciasto powinno być elastyczne i nielepiące.Uformować z ciasta kulę, włożyć do natłuszczinej miski i odstawić na 30 minut.Potym czasie ciasto jeszcze raz szybko zagnieść, podzielić na 4 róne części. Z każdej uformować okrągłą bułkę, obtoczyć w dodatkowej mące kukurydzianej i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na 30 minut

Pożeraczka, czyli raz adobrze