Dziś zapraszam Was na szybko propozycje obiadową. Muszelki z mieszanką warzyw w 18 ziołach Ojca Mateusza , to idealny pomysł na szybki bezmięsny obiad. Do
Słodkie okruszkiQuinoa z ryżem w azjatyckim wydaniu , czyli szybki obiad o wyrazistych smakach. Idealny na majowe ciepłe dni. Polecam spróbować. Smaku i sytości całemu daniu nadaje
Słodkie okruszkipieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Delikatna budyniowa pianka: 5 białek 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g)* 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru (2 x 40 g) 1/2 szklanki oleju słonecznikowego Dodatkowo: 500 g truskawek cukier puder do oprószenia Sposób wykonania: Masło pokroić w kostkę, szybko(...)części – około 60% i 40%, każdą zawinąć w folię spożywczą, zamrozić. Tą czynność można zrobić dzień wcześniej. Blachę o wymiarach 33 x 20 cm wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć na tarce większą część ciasta (60%), lekko przyklepać dłonią i wyrównać. Podpiec na złoty kolor w temperaturze 190 stopni C przez około 20 minut. Odstawić
Smaki Nataliilekkiej mąki tortowej – taki trik sprawia, że naleśnik szybko puchnie, mocno się napowietrza, szybko się przypieka i w takiej formie już pozostaje. Mąki typu 500-550-650 mają dużo więcej glutenu, który tutaj nie jest nam niezbędny – kiedy używałam ich wcześniej, upieczony naleśnik po wyjęciu z piekarnika bardzo szybko opadał a wilgotne, miękkie fragmenty ciasta ściągały się(...)piekarnik i patelnie w nim już rozgrzane, bez wyjmowania ich do każdej wlewamy po łyżce oleju kokosowego i poruszając patelniami (pamiętając o grubych ochronnych rękawicach!) rozprowadzamy go szybko po dnie. Wlewamy do każdej patelni po połowie ciasta i zamykamy piekarnik. Od tego momentu piekarnika nie wolno otwierać – pieczemy dutch baby przez 18-20 minut
Karo in the KitchenOstatnio cały czas mam zachcianki na coś słodkiego najlepiej żeby było to ciasto bez masy, ucierane, typu babka. Tak właśnie powstało to cudownie szybkie i smaczne ciasto! Chyba każdy zna idealne smakowo połączenie orzechów i cynamonu, figi dodają niesamowity aromat dodatkowo ciasto jest niesamowicie wilgotne. Piekłam w tortownicy o średnicy 22 cm. Czytaj więcej
Pychotkaaamojprzepisna.pl | Najlepsze, chrupiące pierniczki (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) Najlepsze na świecie wegańskie pierniczki, cieniutkie, chrupiące, pyszne od razu po upieczeniu, ale po kilku tygodniach od pieczenia również są przepyszne, mało słodkie. Ja wiem, że już po świętach i pewnie szybko ich nie upieczecie, ale muszę, po prostu muszę podzielić się z Wami przepisem na te pierniczki. Zrobiłam
moj przepis naSezon dyniowy w pełni. Nie mógłby się obyć bez pachnących, wilgotnych babeczek dyniowych z kawałkami gorzkiej czekolady. Babeczki są wilgotne, rozpływają się w ustach i ostrzegam...szybko znikają ;) Składniki ( ok 24 sztuk): 450 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 250ml maślanki naturalnej 2 łyżeczki cynamonu szklanka drobnego
ChilliJemydanie, którym chciałam się z Wami podzielić. Tarta bez pieczenia, przygotowana na spodzie z krakersów, wypełniona niezwykle aromatycznym kremem z jogurtu greckiego z suszonymi pomidorami oraz oliwkami, udekorowana kolorowymi pomidorami jest daniem idealnym na letnie upały a do tego prostym i szybkim w przygotowaniu. Smacznego! SKŁADNIKI Tarta 250 g krakersów
La grande e la piccola cuocaubić jajka z mlekiem i wlać do suchych składników razem z masłem.Szybko wyrobić metalową łyżką,tak aby połączyć składniki.Nie mieszać zbyt długo,ciasto powinno być grudkowate.Łyżką wkładać ciasto do formy mufinkowej wypełniając każdy otwór do 3/4 objętości.Jeżeli babeczki będą pieczone bez papilotek to każdy otwór trzeba nasmarować tłuszczem,aby się nie przykleiły.Piec
Anielskie wypiekiposiłkiem 😉 Parówki podane w ten sposób to również idealny pomysł na szybką przystawkę na imprezę. Idealnie smakują z grzankami lub bagietką! Składniki: parówki - bez folii :) kilka plastrów żółtego sera zioła prowansalskie słodka lub ostra papryka (w proszku) Przygotowanie: Kratkę w piekarniku wyłóż papierem do pieczenia. Parówki przekrawamy wzdłuż (na głębokość 3/4), w nacięcia wkładamy żółty ser (pokrojony
Alutka-Gotujedzięki zawartości jogurtu, z dużą ilością czarnej porzeczki. Proste i szybkie do zrobienia. Tanie. Bez wyszukanych produktów. Pyszne ❤❤❤ Składniki: 1 mały jogurt (ok. 180g) 2,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 3 całe jajka 0,5 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia dowolne owoce: u mnie odsączona z kompotu czarna porzeczka Wykonanie
Walijskie Pichceniebyły robione już chwilę temu. Robi się je szybko, są smaczne, więc można bez problemu pokombinować i jakieś wyczarować. te są puchate, wilgotne i super smaczne :)) Miłego dnia :) Składniki: 2 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru trzcinowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 3/4 szklanki maślanki 1/2 szklanki mleka 60 g roztopionego
kruche babeczkidżem, a na dżem białka ubite na sztywno z dodatkiem kiślu, piec 20 minut. Na ciasto bez piany wyłożyć uprzednio przygotowany krem karpatka (wg instrukcji na opakowaniu) a na to wyłożyć ciasto z dżemem i pianą. Jest to porcja na dużą blachę, ciasto bardzo szybkie i łatwe, a smak jest niebiański
Pychotkaaascones) już dawno zakradły się do naszej kuchni. Są to proste i szybkie w przygotowaniu bułeczki, idealne na śniadanie. Robi je się dość łatwo, bez użycia miksera. Wystarczy tylko wymieszać suche składniki, dodać mokre, zagnieść delikatnie ręką i uformować. Po 15 minutach spędzonych w nagrzanym piecu, otrzymujemy świeże, pachnące i chrupiące bułeczki. Smak sconsów możemy dowolnie urozmaicać, dodawać różne(...)dojrzałą brzoskwinią. Lawendowe sconsy z brzoskwinią podałam z karmelizowanymi jabłkami i serkiem śmietankowym. Składniki: 200 g mąki pszennej 1/4 szklanki cukru trzcinowego (60 g) 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli (polecam domową sól waniliową) 3/4 płaskiej łyżeczki suszonych kwiatów lawendy 180 g śmietany 18% 1 dojrzała brzoskwinia (opcjonalnie) odrobina mleka do posmarowania (lub roztrzepane białko
Moja Delicjabudyń śmietankowy bez cukru (waga 40 g); 1 cukier wanilinowy (waga 16 g); 400 g rabarbaru (waga przed obraniem). Beza z rosą: 4 białka jaj; 0,5 szklanki białego cukru. Dodatkowo: Papier do pieczenia; Olej do wysmarowania blachy. Szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: Składniki na ciasto wsypać do miski/lub na stolnicę i szybko zagnieść kruche ciasto
Gospodyni MiejskaCzar! W ogóle wszystkie zdjęcia w książce są piękne. Oszczędnie skomponowane, bez porozsypywanych po blacie przypraw… Trudniejsze wypieki są sfotografowane „krok po kroku” podczas procesu wyrabiania, łatwiejsze – operują tylko pokusą „gotowego”. Tym razem daliśmy się skusić szybko. Czasem się zdarza… Opanujcie antyglutenowy obłęd i pieczcie chleb! Click to view slideshow
GRUBY WAŁEK