bez pieczenia i na szybko - 7465 przepisów (strona:87/498)

Ciasto na niedzielę – szybkie i łatwe #5 Brownie cytrynowe 7583

Proste, szybkie i jednocześnie bardzo interesujące w smaku. Nie utrzymało się u nas do następnego dnia Do ozdoby wybrałam porzeczki czerwone i to z nich robiłam ostatnio lody (przepis tutaj ). Mnie ten przepis bardzo zaintrygował i się nie zawiodłam, więc serdecznie go polecam! Składniki na blaszkę 20×20 cm – pieczone w piekarniku góra – dół bez termoobiegu(...)przesiewałam ją bezpośrednio nad miską z masą). Masę mieszamy szpatułką, do momentu połączenia składników. Piekarnik nastawiamy na 150 stopni, a foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto do formy, równamy dość dokładnie i pieczemy 25 minut. Po 20 minutach sprawdzałam patyczkiem (używam wykałaczki drewnianej) czy ciasto jest gotowe, gdy na patyczku nie było surowego ciasta, wyjęłam blaszkę z piekarnika

Relaxtime
Czekoladowe batoniki z ryżem ekspandowanym 192

dodajemy połamaną na mniejsze kawałki białą czekoladę bez cukru (u mnie z jagodami goji). Co jakiś czas delikatnie mieszając rozpuszczamy składniki. Zdejmujemy garnuszek z ognia i wsypujemy 3/4 szklanki brązowego ryżu ekspandowanego, szybko mieszamy w taki sposób aby nasza czekoladowa mieszanka dobrze pokryła ryż. Mieszankę wykładamy na papier do pieczenia i formujemy długi batonik (można to zrobić

Słodkie okruszki
Pieczenie chleba 258

bardziej, że podejście facet ma typowo męskie: ma być szybko, sprawnie, skutecznie. I bez zbędnej rozpierduchy, żeby sprzątać za dużo nie trzeba było. Poniższy przepis zamieszczam w oryginale, dopuszczając się tylko lekkiej korekty. Ten przepis nie jest może specjalnie wyszukany, ale za to na pewno szybki i niezawodny. Powstał na podstawie ok. 30 wypieków, gdzie próbowałem dopracowywać(...)kranu do jakiegoś pojemnika. Dodajemy do tego drożdże, cukier i mieszamy. 2. Bierzemy dużą miskę, stawiamy na wagę kuchenną, żeby odmierzyć mąkę. W doborze mąki tkwi całe sedno pieczenia chleba, jego smak będzie zależał głównie od tego. Generalnie nie ma znaczenia z jakiej mąki zrobicie chleb, i tak powinien być jadalny. Ja zawsze mieszam 3 rodzaje rodzaje mąki

manslogblog
Potrawy wigilijne 248

zalewie   10. Śledzie *** Śledzie w zalewie octowej PRZEPIS TUTAJ *** Śledzie w śmietanie PRZEPIS TUTAJ *** Śledzie w zalewie pomidorowej PRZEPIS TUTAJ   11. Łosoś *** łosoś pieczony w sosie sojowym z miodem PRZEPIS TUTAJ *** łosoś pieczony w ziołach i maśle czosnkowym PRZEPIS TUTAJ *** łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą PRZEPIS TUTAJ   12. Ciasta *** Makowiec zawijany PRZEPIS TUTAJ *** Makowiec na kruchym(...)ciasto z dwiema pysznymi masami PRZEPIS TUTAJ *** Murzynek PRZEPIS TUTAJ *** Pierniczki alpejskie PRZEPIS TUTAJ *** Cielaczek, pyszne połączenie murzynka z sernikiem PRZEPIS TUTAJ *** 3 Bit – pyszne karmelowe ciasto bez pieczenia PRZEPIS TUTAJ   POLECAM TAKŻE: 10 pomysłów na pyszne i efektownie wyglądające ciasta, którymi zaskoczysz swoich gości! Najlepsze przepisy na sałatki! 15 propozycji Artykuł Potrawy wigilijne pochodzi

Blog z Apetytem
Sernik z jogurtu greckiego 2670

jednak ja podniosłam jej brzeg o 2cm papierem, gdyż sernik podczas pieczenia w pewnym momencie dość mocno wyrasta i mógłby nie zmieścić się w formie. Sernik z jogurtu greckiegoSkładniki:ciasto kruche80g mąki pszennej20g (2 łyżki) kakao50g margaryny50g cukru pudru1 żółtkomasa 500g jogurtu greckiego1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru3 jajka50g cukru pudru1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczyszczypta solipolewa(...)jogurtu greckiego Wykonanie:CIASTO - mąkę przesiać razem z kakao, dodać zimną margarynę, cukier i żółtko, posiekać i szybko zagnieść- ciasto schłodzić przez 1 godzinę w lodówce- schłodzone ciasto rozwałkować cienko, wylepić nim spód i boki tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, ciasto nakłuć widelcem i podpiec w 190-200 stopniach przez 15 minut- podpieczone ciasto wyjąć i pozostawić

Smakołyki Bereniki
Szarlotka z bezą 206

szklanka cukru pudru 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 budyń waniliowy bez cukru 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy 2 jajka 2 żółtka Beza: 4 białka 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy bez cukru Warstwa jabłkowa: ok. 2 kg jabłek (papierówek, antonówek lub renet) 5 łyżek cukru 1/4 łyżeczki cynamonu dodatkowo: bułka tarta(...)trzy części - jedną z nich ponownie odkładamy do lodówki, a dwiema pozostałymi wylepiamy dno i boki blaszki, w której będziemy piec szarlotkę (u mnie 22 cm x 26 cm). Następnie posypujemy ciasto cienką warstwą bułki tartej (wchłonie podczas pieczenia sok z jabłek i dzięki temu unikniemy zakalca). Jabłka obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej, dodajemy cukier, cynamon i dokładnie

Czary - gary w kuchni
Chrupki z cieciorki – świetna przekąska na imprezę 241

stopni. Cieciorkę wysypujemy równomiernie na blasze wyłożonej papierem. Pieczemy przez 20 minut. Gotowe! Przygotowujesz sylwestrową ucztę? Polecam inne moje przepisy: Domowa pizza z rukolą i szynką parmeńską Nuggetsy z piekarnika z sosem tysiąca wysp Frytki z piekarnika Wegański malinowy „sernik” bez sera Biszkoptowa zebra Szybka i prosta szarlotka Dietetyczne trufle

Dieta bez mleka
Bezy migdałowe 143

można je także wykorzystać, jako ozdobę do tortów lub przełożyć ulubionym kremem - takie bezy pokochają wszyscy. Bezy migdałowe - składniki 6 dużych białek (z jajek rozmiaru M lub L) 300 g cukru pudru 100 g zmielonych na pył migdałów  kilka kropli olejku migdałowego szczypta soli Bezy migdałowe - przygotowanie   Białka lekko posolić, ubijać przez około minutę na niskich obrotach miksera(...)jednej łyżce cukier. Jeśli chcecie przygotować bezy migdałowe, wystarczy po zakończeniu ubijania dodać zmielone migdały i delikatnie wymieszać lub jeszcze kilkanaście sekund ubijać mikserem, uważając aby nie przebić piany. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Masę bezową przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskać niewielkie beziki. Bezy można też nakładać za pomocą łyżeczki. Suszyć

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Risotto z kurczakiem 147

jakoś tak opornie idzie. Całe szczęście, że moim dzieciakom idzie szybko. Wprawdzie podjadają, groszki sypią się na podłogę, ale są obrane i ja nie musiałam tego robić :) Risotto z groszkiem. Trochę oszukane, bo bez wina, ale równie smaczne. Ze świeżym groszkiem smakuje najlepiej. Podałam je z pieczoną piersią indyka. Indyka wcześniej natarłam czerwoną czubrycą i solą

Kucharzyca
Drożdżowe ciasto z jagodami na noc z lodówki 249

część moich popisów cukierniczych hołduje zasadzie: ma być prosto, szybko i smacznie! Zapomnieć chcę o górze "garów" do zmywania oraz długim i mozolnym pobycie w kuchni. Nadal jednak wymagam smacznego i satysfakcjonującego efektu końcowego pieczenia :)  Wszystkie te założenia w 200% spełnia moje popisowe ciasto drożdżowe bez wyrabiania . Zostawiane samopas na całą noc , niemalże samo się robi

Grunt to przepis!
Słonecznikowiec bez pieczenia 230

Kolejne nieoczywiste połączenie ziaren słonecznika ze słodkim deserem. Ciacho jest bardzo delikatne i słodziutkie. Z podanego przepisu wychodzi cała ciężka blacha (u mnie wymiary blachy 36

Mojewlasne.pl
Schab pieczony – jak upiec schab w całości 293

problem przy pieczeniu schabu to to, że szybko staje się suchy. Schab należy do chudych mięs, a niewłaściwe pieczenie wysusza go. Zamiast pięknego, soczystego kawałka mięsa na stole ląduje podeszwa. Mimo wszystko uważam, że pieczenie schabu w całości jest o wiele łatwiejsze niż smażenie kotletów bez panierki. Schab można upiec w piekarniku lub na usmażyć

codojedzenia
3Bit po mojemu 358

Dziś mam dla Was propozycję na moja wersję znanego 3Bit. Szybko się robi, nie trzeba używać piekarnika, ale niestety długo się czeka bo najlepiej wstawić do lodówki na całą noc. Ale skoro w nocy śpicie to chyba dacie radę i zaczekacie na to pyszne ciacho bez pieczenia. A do ciacha świetnie się sprawdzi lampka wina Monte Santi

Ewa w kuchni
Bezy migdałowe i przepis podstawowy na bezy 203

kilkanaście sekund ubijać mikserem Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Masę bezową przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskać niewielkie beziki. Bezy można też nakładać za pomocą łyżeczki. Suszyć w nagrzanym do 100-120 stopni piekarniku przez około 2-3 godziny. Zbyt szybkie suszenie spowoduje, że bezy stracą biały kolor

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata