Ciasto kruche z jabłkami i bezą

Ciasto kruche z jabłkami i bezą

Ciasto kruche z jabłkami i bezą

     Uwielbiam wszystkie ciasta z jabłkami. Do wszelkich jabłeczników i szarlotek moim zdaniem najlepiej nadaje się szara reneta, ale na tą trzeba jeszcze trochę poczekać. Użyte przeze mnie owoce były wyjątkowo drobne i soczyste, stąd rozgotowałam je ze skórką a następnie przetarłam przez sito. Tak powstały mus zagęściłam mąką ziemniaczaną, choć dobry efekt uzyska się, dodając kisiel o wybranym smaku. Rzecz jasna, gdy używamy mniej soczyste jabłka, wystarczy je obrać, pokroić w plasterki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wrzosowa Polana

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Wrzosowa PolanaWrzosowa Polana

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ciasto, mus, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, szarlotka, jabłecznik, ciasta z jabłkami, szybkie ciasto, szarlotka z jabłkami, jabłka pieczone, bez pieczenia, ciasto z białek , ciasta z masa, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto z bezami, szybkie ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Wrzosowa Polana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję