Lekko pikantne, mocno doprawione i chrupiące pałki z kurczaka. Wcale nie trzeba kurczaka smażyć w głębokim tłuszczu, żeby uzyskać chrupiącą skórkę ani bardzo długo piec, żeby
Karo in the KitchenŚwięta, święta i po świętach - jak to mówią. Jest też czas na wrzucenie posta i nadrobienie sporych zaległości... Na naszym Wielkanocnym stole standardowo gościły babki cytrynowe
Justa próbuje gotowaćJuż 1 sierpnia kolejne wydanie magazynu Bezbolesne Usuwanie Cukru z Diety , w którym kolejny raz będziecie mogli zobaczyć premierowo mój przepis, a także kilka innych artykułów
Fitkotsłodko czy na słono . Gdy mamy podstawowe produkty w lodówce obiad w parę chwil gotowy. Smacznie i zdrowo. Zapraszam… Stopień trudności - proste choć na pewno nie szybkie danie. Skala smaku 10/10 - najlepiej smakuje z sosem czosnkowym, tarta jest też smaczna na kolejny dzień, ciasto pozostaje kruche. 300 gram mąki pszennej 100 gram masła 300 gram ulubionych warzyw (por może(...)ulubionymi przyprawami, usmaż na rumiano na 1 łyżce oleju lub oliwy oliwek. Następnie Cebulę pokrój w plastry i usmaż dodaj pozostałe pokrojone warzywa . Ciasto: Nagrzej piekarnik do temp. 190ºC bez termoobiegu. Mąkę i masło przełóż do głębokiej miski, dodaj jajko i sól. Ciasto zawinięte w folię aluminiową dobrze jest schłodzić przez pół godziny w lodówce. Dno formy do wypieku
Kubki smakukarnawałowy przepis na słodkości to rurki z kremem. W internecie można znaleźć wiele opinii, że wymagają trochę czasu. Dla mnie wbrew pozorom okazały się bardzo proste i szybkie do zrobienia. Przyznam się Wam szczerze pomysł do zrobienia ich po mojej głowie chodził od kilku lat i nie wiem dlaczego tak długo zwlekałam ... łatwiejsze w wykonaniu od wszelakich tortów(...)przepyszne rurki z kremem. Składniki: Ciasto: 250 g margaryny (1 kostka) 50 dag mąki pszennej 1 jajko 1 szklanka śmietany 18% lub 12% szczypta soli Krem: 2 budynie waniliowe bez cukru 3/4 szklanki cukru 1 kostka margaryny (250 g) 1 łyżka cukru waniliowego Przygotowanie: Ciasto - mąkę z cukrem i solą przesiać. Schłodzoną margarynę dzielimy na małe kawałki. Wysiekać
Ciastka - domowe słodkościszkl mąki 1 i 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt okrągły z tortownicy 22 cm (pieczemy takie 2!) 3 jajka 1/2 szkl cukru 1/2 szkl mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt okrągły z rondelka 11 cm 2 jajka 1/3 szkl cukru 1/3 szkl mąki 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, dalej ubijając dodać(...)cukier a następnie żółtka. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko i delikatnie wmieszać do masy. Wylać na blachę i piec w 180*C do suchego patyczka ok 40-45 min (okrągłe ok 30 minut). Masa do przełożenia: 500 ml śmietanki 30% 2 śmietan-fixy 250 g mascarpone 7-8 łyżek cukru pudru 1 galaretka o smaku owoców
Kto ugości moich gości?spożywcze klej spożywczy Oddzielamy białka od żółtek, ubijamy pianę z cukrem pudrem na szybkich obrotach. Dodajemy żółtka, przesianą mąkę i proszek do pieczenia, w wodzie mieszamy kakao, żeby pozbyć się grudek i miksujemy całość 2-3 minuty. Biszkopt pieczemy 35 minut w temperaturze 175 stopni, zostawiamy do ostygnięcia. Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem(...)jeśli się kruszy, dodać Planty lub innego białego tłuszczu. Dodajemy odrobinę barwnika (wystarczy zabójcza ilość 2-3 kropli tego w żelu wystarczy) i wyrabiamy dokładnie, żeby uzyskać jednolity kolor bez smug. Robimy kulkę i rozwałkowujemy na podsypanym cukrem pudrem blacie, starając się zachować kształt okręgu. Wyjmujemy ciasto z lodówki i pędzelkiem zanurzonym w wodzie delikatnie smarujemy
sama złodyczNamówiona przez Naczelną postanowiłam poszperać w przepisach i upiec pancakes. Przepisów w sieci jest sporo, tak samo jak sposobów ich smażenia pieczenia
Codzienna kuchnia niecodzienna\ Wymyśliłam je na imieniny mojego męża,nie spodziewałam się ,że wszystkim gościom tak bardzo posmakują-pyszne i na ciepło i na zimno Składniki: 2 opakowania ciasta
Swojskie jedzonkoRzutem na taśmę biegnę do Was z bardzo łatwą i szybka przekąską sylwestrową! Nagła zmiana planów i okazuje się, że jednak na ostatnią chwilę trzeba coś przygotować na imprezę. Imprezowe roladki szpinakowe last minute to właśnie idealne propozycja na taką sytuację. I bez zbędnych wstępów zapraszam po przepis i życzę Wam szampańskiej zabawy oraz cudownego i smakowitego(...)margines bez farszu (zobaczcie na zdjęciu), farsz posypujemy pestkami dyni. Ciasto zwijamy wzdłuż szerszego boku, pomagamy sobie przy tym papierem, w które było owinięte ciasto. Miejsce bez farszu malujemy mlekiem i sklejamy. Rulon malujemy mlekiem i kroimy na plastry o szerokości około 3 cm. Roladki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, malujemy mlekiem, a na wierzchu
Kulinarne przygody GatityJeremi, czwarty mój syn z kolei, ze wszystkich ciast jakie kiedykolwiek upiekłam lubi tylko dwa. Czekoladowe babeczki i nade wszystko drożdżowe. Koniecznie z kruszonką i absolutnie bez dodatków. Nie do zaakceptowania są żadne aromaty, otarta skórka z cytryny , czy pomarańczy. Powinna być tylko wanilia. Przedstawiam Wam więc ulubione ciasto Jeremka. Przepis jest(...)waniliowej Do posmarowania 1 jajko roztrzepana z1 łyżeczką oleju Kruszonka 100 g miękkiego masla 200 g mąki 100 g cukru 1/2 łyżeczki pasty waniliowej Z podanych składników szybko między palcami zrobić kruszonkę. Jeśli lubicie mniej słodką, lub bardziej słodką zmodyfikujcie ilośc cukru. Wykonanie. Z wszystkich składników (poza masłem) zagnieść ciasto. Pod koniec dodać masło
Piekarz-Kucharz-Garkotłukcukru trzcinowego dark muscovado, ale możemy go zastąpić jasnym brązowym. Jeśli lubimy gorzką czekoladę to możemy do ciastek dodać jej 200g i również będzie pysznie. Ciastka są łatwe i szybkie w przygotowaniu, idealne dla osób, które kochają czekoladę, polecam! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka https://malacukierenka.pl/tort-orzechowy-z-kawa-i-whisky.html (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Proste MEGA CZEKOLADOWE ciastka Składniki(...)temperaturze pokojowej: 150g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) 150g ciemnego trzcinowego cukru dark muscovado (możemy zastąpić jasnym brązowym) 1 jajko 150g mąki pszennej (użyłam tortowej) 7 łyżek kakao bez cukru (około 70g) 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 100g posiekanej gorzkiej czekolady 100g posiekanej mlecznej czekolady 2-3 krople aromatu śmietankowego lub waniliowego (niekoniecznie) Dodatkowo: około 100g grubo posiekanej białej
Mała CukierenkaPyszny chlebek z oliwkami, bez drożdży, bez wyrabiania i wyrastania. Jego przygotowanie zajmuje jedynie 15 minut! Wykonany z mąki Szymanowskiej ekologicznej i Polskiego Oleju
Kuchnia MagdaLenyobowiązkami. Nawet od pewnego czasu zaczęłam żyć z terminarzem w rękach i aplikacją na pulpicie komputera, która cyfrowymi karteczkami w ostrych kolorach przypomina mi, co danego dnia zaplanowałam. Bez planu nie ujadę już. I zastanawiam się jak to się dzieję, że brakuje mi czasu. Czyżbym naprawdę aż tyle więcej obowiązków miała? Kiedyś, kiedy dzieci były małe, też sporo było(...)wieczory.) To ciasto jest z myślą właśnie o zabieganych. Trzeba tylko dać mu czas na wyrastanie. Dzień wcześniej szybko zagnieść, wstawić do lodówki, a reszta robi się sama. Nie trzeba pilnować, zbijać. Wystarczy wyjąć około 2 godzin przed pieczeniem, aby ogrzało się. Po upieczeniu jest delikatne i bardzo lekkie, a na drugi dzień niewiele traci ze swojej świeżości
Codzienna kuchnia niecodziennaPiątek, piąteczek, piątunio... i pytanie: Co na obiad? Dla tych, którzy przestrzegają jeszcze piątkowego postu podsuwam pomysł na pizzerinki. Delikatne, kruche i bardzo aromatyczne. Idealne na obiad lub szybką przekąskę. Kto wypróbuje? Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 1 czerwona papryka 1/4 papryki zielonej 1/4 papryki żółtej 6 sztuk pieczarek 3 sztuki filetów z miruny 1 łyżeczka przyprawy(...)20dkg sera żółtego w kawałku Sposób przygotowania: 1. Pieczarki oraz paprykę myjemy i kroimy. Pieczarki w talarki, a paprykę w krótkie słupki. Lekko posolone smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Do smażących się warzyw dodajemy umytą, osuszoną, pokrojoną w kostkę i oprószoną przyprawą do ryb mirunę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. 2. Jeden płat ciasta francuskiego
Kuchnia w czekoladzie