Jesienny chłód nie zasmucił mnie tak bardzo, jak coraz szybciej zapadający zmrok. Każdy kto rozpoczyna swoją przygodę z fotografią kulinarną dość szybko orientuje się, że
W kuchni wieczoremDeser idealny na letnie dni, czyli lekkie kokosowe mini serniczki. Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania a efekt zarówno wizualny, jak i smakowy znakomity. Kombinacji smakowych
Ola la LCHFZapraszam Was do przygotowania bezglutenowej przekąski na słodko - smażonych plasterków jabłek w cieście na bazie mąki kukurydzianej i ziemniaczanej. Poniższa przekąska jest łatwa i szybka
Ugotowaćschłodzić płaski kamień do wypieków lub talerz, białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przelać do wcześniej przygotowanego rożka z papieru do pieczenia, szczelnie zawinąć, żeby czekolada się nie wylała, odciąć czubek rożka (1 mm) i cienkim strumieniem szybko wylewać na zamrożone podłoże. Plastyczny makaron zwinąć formując gniazdko i już :) Porcja: forma do tarty około(...)minut. Następnie umieszczamy je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C (z termoobiegiem ) lub 190 stopni C (bez termoobiegu ) i pieczemy przez 12-15 minut (jeśli zamiast kilku małych tartaletek pieczemy jedną tartę , czas pieczenia wydłuży się do około 20 minut). Upieczone ciasto studzimy, następnie wyjmujemy z foremek. Pascha Tw aróg mieli my (jeżeli
SzczyptaSmaQróżowej, buraczanej panierce, podane z chipsami z fioletowych ziemniaków, oraz z musem jabłkowo-rozmarynowym. Olejcie konwenanse i zaskoczcie swoich bliskich taką formą podania :) 4 porcje: kotlety: 4 kawałki schabu bez kości o grubości 1,5-2 cm jajko 50 g bułki tartej 40 g sproszkowanego buraka sól i pieprz olej Wielkopolski do smażenia chipsy: 500 g fioletowych ziemniaków łyżka(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Taką ilość piekłam na 2 blachy, przez 20 minut (po 10 minutach zamieniłam górę z dołem). W tym czasie kotlety rozbijamy tłuczkiem. Jajko roztrzepujemy, bułkę tartą mieszamy ze sproszkowanym burakiem, szczyptą soli i pieprzu. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w jajku i różowej panierce. Smażymy z obu stron. Burak szybko ciemnieje, więc po usmażeniu
Mienta blogTa marynata jest przepyszna!!!. Wspaniale wpisuje się w letnie propozycje. To nie tylko zasługa świeżej bazylii, ale także imbiru i cytryny. Tak marynowane mięso (najlepiej
Szybko Tanio SmacznieBatoniki z gotowanej kaszy jaglanej, z wiórkami kokosowymi, bakaliami i polewą czekoladowo-kokosową . Bardzo proste w wykonaniu, aromatyczne i pełne odżywczych składników. Zdrowy słodycz
Ze smakiem bez glutenugonią zaległości... w sumie to nie wiem w co mam włożyć swoje ręce... Czuję się jakbym podjęła wyzwanie zrobienia miliona rzeczy w przeciągu tylko 24 godzin. Za dużo, za szybko. Że co, już połowa marca? Zaraz wiosna? Ot, proszę, nie zauważyłam.. W tych dużych zaległościach jest już dla Was dawno przygotowany przepis na przepyszne ciasto o nazwie Ananasek(...)pieczenia Masa ananasowa: 1 puszka ananasów 1 l soku ananasowego 3 budynie śmietankowe Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 1 galaretka cytrynowa 2 łyżki cukru pudru wiórki białej czekolady - opcjonalnie Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Do białej dodajemy 6 łyżek wody, dosypujemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Partiami wsypujemy cukier i ubijamy aż beza będzie gładka
My simple kitchenopakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 40 gram 30g masła 2 łyżki cukru 375ml mleka - dodatkowo 150g borówek, jagód 250g malin* masło do wysmarowania foremek mąka do podsypania * można użyć innych owoców, jak brzoskwinie, winogrono, kiwi, truskawki. Przygotowanie: Mąkę przesiać, dodać cukier i sól, zimne masło oraz żółtko, składniki posiekać razem, na koniec dodać zimną wodę, szybko zagnieść gładkie(...)ciastem foremki, przycisnąć u góry, by brzegi foremek odcięły nadmiar ciasta lub większą szklanką wykrawać koła. S krawki ciasta ponownie rozwałkować i wyłożyć kolejne foremki Ciasto nakłuć widelcem, babeczki piec w 190-200 stopniach przez 15-18minut do zrumienienia Upieczone babeczki wyjąć z piekarnika, lekko ostudzić, wyjmować delikatnie, odwracając foremki do góry nogami. Z mleka odlać pół szklanki, rozpuścić
Wołowina od rekinaMiękkie, lekkie i delikatne pączki. Smażone w głębokim tłuszczu w formie małych kuleczek. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu - bez zbędnego bałaganu w kuchni i bez wyciągania miksera. Pamiętajcie, aby na rozgrzany olej nie wrzucać zbyt wielu pączków na raz. Powinny swobodnie pływać i mieć miejsce, aby się obracać i równomiernie smażyć z każdej strony. Jeżeli chcecie(...)SKŁADNIKI / ok. 30 sztuk 340 g mąki pszennej 340 g serka homogenizowanego 3 jajka 2 łyżki cukru lub więcej jeśli serek nie był słodzony 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli DODATKOWO : 1 litr oleju rzepakowego do smażenia, drobny cukier do obtoczenia pączków (można wymieszać z cynamonem) WYKONANIE W garnku rozgrzewamy olej do 160℃. W misce ucieramy serek
cool and mintyKremowy ryż na słodko z owocami karmelizowanymi to za jednym zamachem przekąska, obiad i deser. Można go podawać na zimno i na gorąco. Przepyszny dla dorosłych
Pociąg Do Kuchniróżnorodność na stole. Żeby ją osiągnąć, przygotowanie moich przekąsek nie może trwać zbyt długo, jeśli chcę zaoferować moim gościom szeroką gamę pyszności. Kabanosy w cieście francuskim należą do tych szybkich i świetnych przekąsek, które szykuję bardzo często. Jednakże, zabierając się za ich przygotowanie, musimy kupić DOBRE kabanosy, które nie zawierają całej tablicy Mendelejewa. Składniki: - arkusz ciasta francuskiego - dowolna ilość(...)mnie ok. 35-40) - 1 jajko - 1 łyżka mleka *opcjonalnie: zioła prowansalskie, papryka słodka Jajko rozmącamy wraz z łyżką mleka (możemy dodać zioła prowansalskie lub paprykę słodką, aczkolwiek bez nich również wychodzi smacznie). Arkusz ciasta francuskiego płasko rozkładamy i z wierzchu smarujemy (pędzelkiem silikonowym) rozmąconym jajkiem z mlekiem. Kroimy w paski o średnicy 0,5-1cm wzdłuż dłuższego
Be Fit Be Strongtarce, za to schłodzone do rozwałkowania na dwa płaskie blaty. Przepis na największą blachę 34 x 23 cm. Po ostygnięciu można posypać cukrem pudrem, ale doskonała jest również bez niego. Drukuj Szarlotka domowa na kruchym cieście window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Masa jabłkowa 1,5 kg kwaskowych jabłek 1 kisiel cytrynowy 6 łyżek cukru 1 łyżka bułki tartej(...)się rozpadną. Pod koniec duszenia, dodajemy rozrobiony w 1/3 szkl. wody kisiel. Ciasto Mąkę przesiewamy. Dodajemy żółtka, 0,5 szkl. cukru, proszek do pieczenia, śmietanę i cukier waniliowy. Masło siekamy w kostkę i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na pół. Odstawiamy obie połówki do lodówki lub zamrażalki na ok. 1h. Blachę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Ścieramy
Mieszam w GarnkuWszystkie składniki szybko zagnieść, owinąć folią i odłożyć do zamrażalnika na ok 30 minut. Po tym czasie ciastem wylepiamy tortownicę ( u mnie o średnicy 25 cm) nie zapominając o brzegach. Przykrywamy papierem do pieczenia i wysypujemy obciążniki ( specjalne kulki lub po prostu ziarna fasoli). Wstawiamy do nagrzanego do 170 st. C piekarnika i pieczemy 15 minut. Mleczny(...)pół i pozbawiamy pestek. Układamy je skórką do dołu na podpieczonym spodzie, a następnie delikatnie wylewamy krem. Raz jeszcze wstawiamy je do piekarnika i pieczemy przez kolejne 45 minut w temp. 170 st. C ( bez termoobiegu). Smacznego
Słodka Kraina WypiekówBardzo prosty przepis na mini pączki bananowe - szybko mieszamy, smażymy, a najszybciej zjadamy :) SKŁADNIKI 3 banany 1 jajko 1,5 szklanki mąki 1/4 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli olej do smażenia cukier puder i cynamon do posypania PRZYGOTOWANIE Banany miksujemy. Dodajemy mleko i jajko i znów mieszamy. Dodajemy(...)Odsączamy na papierowym ręczniku i posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Zajadamy, nie przejmując się, gdy nie wyjdą okrąglutkie - do tego potrzeba wprawy :) W każdym razie pączki są przepyszne bez względu na kształt ;) Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacje