jest jasna, puszysta dodajemy przesiane przez sito mąki i proszek do pieczenia (można bez proszku, ale z nim biszkopt wychodzi wspaniały). Mieszamy powoli by nie stracić napowietrzenia białek. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Zakładamy obręcz i wykładamy masę. Pieczemy w 170 stopniach przez około 30 minut (do suchego patyczka). Masa: 1 opakowanie(...)maliny. Kładziemy drugi krążek biszkoptu i przyciskamy. Kładziemy drugą część masy, maliny i przykrywamy trzecim krążkiem biszkoptu. Jeśli masa wyjdzie Wam płynna, włóżcie ją na kilkanaście minut do zamrażalnika- szybko stężeje. Dobrze gdyby miała konsystencję budyniu. Wkładam na chwilę do lodówki (na tacy od trortownicy z obręczą zapiętą w połowie ciasta) by masa stężała i wytrzymała ciężar galaretki
MojaQchnia.plikipedia: Croissant to pieczywo z ciasta francuskiego w kształcie rogalika, tradycyjnie bez nadzienia. Pierwszy oficjalny przepis na croissanty pochodzi z 1839 roku i jest wiązany z osobą Augusta Zanga, właściciela wiedeńskiej piekarni przy rue de Richelieu w Paryżu. Zanim zabierzecie się za pieczenie c roissantów, warto obejrzeć jak to robią inni, na przykład(...)masła 175 g wody 12 g soli 25 g cukru Mieszamy wszystkie składniki w misce. Wyrabiamy mikserem ciasto: 4 minuty na wolnych obrotach i 1 minutę na szybkich. Wałkujemy je na blacie oprószonym małą ilością mąki, na kwadrat o długości boku ok. 30 cm. Chowamy do lodówki na co najmniej 90 minut. Warstwa masła 425 g masła 82% tłuszczu
Przepisy na domowy ser i chlebBrokułowo-serowa frittata jest bardzo serowa, wysokobiałkowa i pełna brokułów. Proste i szybkie śniadanie. Bardzo często przygotowuję na śniadanie frittatę. Zwłaszcza taką wypełnioną warzywami i zawierającą
rabarbarowopieczenia. Siekamy razem z masłem za pomocą dużego noża, a następnie dodajmy żółtka i śmietanę – szybko zagniatamy jednolite ciasto. Wszystkie składniki można połączyć także w malakserze. Formę o wielkości ok. 22×30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwie części – mniejszą (ok. 1/3) i większą (ok. 2/3). Mniejszą część chowamy do zamrażarki(...)robić równo. Wyjmujemy ciasto z zamrażarki i trzemy na wierzch za pomocą tarki jarzynowej. Wiórki ciasta równomiernie rozkładamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (do 160°C) i pieczemy około 60-80 minut (bez termoobiegu). Po wystudzeniu możemy posypać ciasto cukrem pudrem. Najlepiej smakuje na ciepło! Źródło przepisu: ChilliBite + drobne zmiany Post Szarlotka tatrzańska pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakujest uniwersalne, szybkie, proste i ma wiele zastosowań. Przepis znalazłam tutaj (popatrz jak autorka przygotowuje chałkę). Z dodatkiem cukru idealnie nadaje się do słodkich wypieków, z odrobiną soli stanowi podstawę do wypieku pizzy i innych wytrawnych wspaniałości. To ciasto jest idealną alternatywą dla ciasta drożdżowego. Nie musi rosnąć, natychmiast po przygotowaniu możesz wykładać je na blaszkę i piec. Smakiem(...)łyżki mleka 4 łyżki oleju 60 g cukru 50 g rodzynek płatki migdałowe na posypkę 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Wykonanie: wszystkie składniki, poza rodzynkami umieścić w misie robota i zagnieść hakiem gładkie ciasto. Bez robota: mokre składniki umieścić w misce i rozbełtać wielcem do połączenia składników. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sezon na dynie uważam za rozpoczęty! Jak to u mnie bywa ciasto z dynią być musi, a że jest sobota, to koniecznie coś szybkiego i łatwego i dużo. We wszystkich przepisach jakie miałam okazję zobaczyć na ciasto z dynią, bidula była przerabiana na puree, i tak naprawdę pełniła funkcję nawilżająco-sklejającą w cieście, a przecież ona sama w sobie jest(...)ciast jest najlepsze) 100 g oleju roślinnego (około 120 ml) 1 dojrzały banan czubata łyżeczka proszku do pieczenia czubata łyżeczka sody oczyszczonej kopiasta łyżka cynamonu łyżeczka suszonego imbiru 2 średnie jabłka pół kg dyni (waga po obraniu ze skórki i bez wnętrzności) Przygotowanie: Rozpocznij od obrania dyni i pokrojenia jej w 1 cm kostkę, to samo zrób
greenscarfświeży, soczyście zielony pachnący koperek. Ta potrawa to szybka i lekka wersja francuskich gratin dauphinois – bardzo, bardzo wiosenna, bo zrobiona z pierwszych tegorocznych warzyw i ziół. Prosta i szybka, u nas – jako dodatek do grillowanego pstrąga. Z jogurtowym sosem –zestaw doskonały! Rozgrzewamy piekarnik do 180⁰C. Pęczek koperku dzielimy na pół – połowę pozbawiamy łodyżek, siekamy bardzo drobno(...)mleka jest wystarczająca. Zalewamy zagotowanym mlekiem z dodatkami porozkładane warstwami ziemniaki i wstawiamy je do piekarnika na środkowa półkę. Pieczemy bez termoobiegu i bez przykrycia przez około półtorej godziny (jeśli plasterki Waszych ziemniaków są grubsze, czas pieczenia należy wydłużyć a formę nakryć folią aluminiową, żeby ziemniaków za bardzo nie spalić). Podajemy świeżo wyjęte z piekarnika, bardzo gorące
Karo in the Kitchenmożemy zrobić grubszy brzeg, wystarczy dookoła 0,5 cm brzeg ciasta złożyć do środka i np przycisnąć widelcem. Ciasto nakłuwamy widelcem, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 20 minut. Pod koniec pieczenia możemy zacząć przygotowywać karmel (nie wcześniej bo za bardzo nam się ściągnie i będzie trzeba go znów rozpuszczać i rozrzedzać). Wsypujemy na rozgrzaną patelnię cukier, podgrzewamy(...)jaki nam chodziło wylewamy go na wyjętego z piekarnika mazurka (lub mazurki), posypujemy go delikatnie solą gruboziarnistą, układamy pokruszone bezy, możemy też dodać kilka plastrów pokrojonych truskawek, lub innych owoców czy orzechów. Mazurka odstawiamy do ostygnięcia, stygnie dosyć szybko, więc nie musimy długo czekać na spróbowanie tego pysznego, słodkiego ciasta. Smacznego
Co na wege obiad?czasu czy chęci na smażenie tradycyjnych pączków, a chcecie odgonić pecha i zapewnić sobie szczęście przez cały rok (hihiii, ach te zabobony!), to mam dla Was idealne rozwiązanie! :) Szybkie, łatwe, bez wyrabiania ciasta czy formowania à la pączki z ciasta francuskiego, z charakterystyczną dla amerykańskich doughnuts (w Polsce zwane donutami czy donatami) dziurką, oblane mleczną czekoladą i posypane posypką(...)kremówka- 2 czubate łyżki * ewentualnie barwnik spożywczy i posypki Z ciasta francuskiego wykroić szklanką kółka, w środku robiąc mniejszą dziurkę (np. kieliszkiem). Kółka przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec przez około 12-15 minut (uważajcie, by ciasta nie spiec za mocno, bo będzie gorzkie i niesmaczne!). Wyjąć, ostudzić
Kraina Miodem Płynącapieczonymi w miodzie migdałami Lekka sałatka z selerem naciowym, jabłkiem i rzodkiewką Zajrzyjcie również do zestawienia 10 szybkich sałatek/surówek Dania/potrawy na ciepło Kawałki kurczaka w chrupiącej panierce (ala'kfc) Pizza domowa z ziołowym kurczakiem Chrupiący kurczak w miętowo-bazyliowej panierce Delikatne pieczone ziemniaczki z kiełbaskami bankietowymi i słodką sałatą Bezmięsne ryżowo-owsiane kotleciki z rzodkiewką Pieczone ziemniaki(...)makiem) Ciasteczka kokosowe Ciasto bananowe z rodzynkami (na mące kukurydzianej) Jabłkowo-cynamonowe (szybkie) ciasto Ciasto migdałowe Babka kokosowa Mleczne ciasto z brzoskwiniami i kruszonką Zajrzycie także do zbioru ciast świątecznych w poszukiwaniu inspiracji Słodkości dla dzieci / małe słodkości Smerfny deserek Lody domowe (cytrynowo-śmietankowe) - bez maszynki, bez jajek Domowy budyń waniliowy na mrożonych jagodach z pomarańczowo-rumową nutą
Słodkie okruszkiDziś mam dla Was Kochani kolejny przepis na szybkie i proste w przygotowaniu, aczkolwiek pyszne, ciasto. Jest to typowy letni wypiek, wypełniony po brzegi sezonowymi owocami, które za każdym razem smakuje doskonale. U mnie na "pierwszy strzał" poszedł rabarbar i truskawki, ale będą też wiśnie, morele, drobne owoce jagodowe, śliwki i wszystkie inne dostępne owoce. Muszę dodać, że nie jest(...)cukru ziarenka z 1/2 wanilii (opcjonalnie) 250 g śmietany kwaśnej 12 lub 18 % 125 ml oleju 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku bez cukru (35 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 85 g mąki ziemniaczanej 380 g mąki pszennej cukier puder Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175 stopni C. Rabarbar myjemy i dzielimy
Rozpustne gotowaniePrzepis wybrany przez Córcię, jako pierwszy, z książki "What Katie Ate. Weekend Katie". My go sobie trochę uprościłyśmy kupując gotowe ciasto francuskie. Ciastka robi się dzięki temu szybko i spokojnie dziecko może pomagać mamie albo nawet spróbować zrobić ciastka samemu. Ja robiłam razem z Córcią, przekładanie ciastek na blachę wymagało trochę wprawy. Ciastka są chrupiące i pełne smaku(...)mnie blenderem) 1 duże lub 2 małe jabłka, obrane i bez gniazd nasiennych, pokrojone w mała kostkę, skropionych cytryną łyżka soku z cytryny do polania obranego jabłka żółtko wymieszane z odrobina mleka do posmarowania płatki migdałowe do posypania Nagrzewamy piekarnik do 180 st.C. Blachę wyściełamy papierem do pieczenia. Ciasto rozkładamy na blacie podsypanym lekko mąką, Rozwałkowujemy bo otrzymać
Dzieje kuchennej Wiewióryweny... Chutney, czyli spolszczony czatnej jest gęstym sosem, u mnie dziś przyprawiany po meksykańsku z parówkami w cieście francuskim. Szybka propozycja na kolację dla dwójki przerażonych staruchów, których dziecko pierwszy raz wybyło z domu na tak długo bez nich. Czego użyłem? -5 parówek -ciasto francuskie, kupne niestety Czatnej: -cebula czerwona -sok pomidorowy zagęszczany -po dwie łyżki groszku zielonego(...)Ciasto francuskie kroimy na małe prostokąty, wykładamy łyżkę czatneja i układamy na niego połówkę parówki. Zawijamy ciasto w ulubiony sposób i smarujemy żółtkiem. Czynność powtarzamy do wyczerpania ciasta. Pieczemy w 210 stopniach około 18 minut. Smacznego
BaRepaspolaczyc z maslem.Wylepic spod tortownicy wylozonej papierem do pieczenia.Uprzednio obrecz wysmarowac maslemser wymieszac mikserem razem z mlekiem kokosowym,cukrem,budyniem i maka przesianymi przez sitko na gladka mase bez grudekdo masy serowej wbijac kolejno po 1 calym jajku i mieszac krotko,tylko do polaczenia skladnikow.Masa bedzie stosunkowo rzadkamase wylac na przygotowany ciasteczkowy spod i delikatnie rozrzucic jagody.Pierwsze jagody delikatnie(...)zatopia sie w masie serowej,ale juz nastepna warstwa osiadzie na wierzchuwstawic do piekarnika nagrzanego do 175°C na 15 minut,nastepnie zmniejszyc temperature do 140°C i piec nastepne 75-90 minut.Upieczony sernik ma dobrze sciete boki,srodek pozostanie lekko drzacy.Poczatkowo studzic przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika,do calkowitego wystudzenia wystawic na kratke kuchennapodawac schlodzony,najlepiej przez cala
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Racuchy , naleśniki i wszelkiego rodzaju placuszki to coś co gości u mnie najczęściej!Przyrządzam je tak naprawdę ze wszystkiego co znajdę w lodówce – i wtedy
Ostra na Słodkodaleko mojego domu tak chyba szybko nie odpuszczę. Co gorsza nie słyszę buntu innych współlokatorów więc możecie się w najbliższym czasie spodziewać kolejnego przepisu an serniki. A nie, skłamałabym przecież zamierzam jeszcze zrobić pączki na tłusty czwartek.Ulga.Do kolejnej walki z sernikiem przekonał mnie przyjazd gości w niedziele. Upiekłam tym sposobem dwie pieczenie na jednym ogniu, zaspokoiłam (chyba tylko(...)Norwegii? Och, a wolisz mamę czy tatusia? To chyba jedyne skojarzenie jakie mam z takimi pytaniami. Ja nie wiem ale chyba to logiczne, że nikt nie wyjeżdża bez powodu za granice z dala od bliskich i wszystkiego co zna bo ma takie widzimisię. Chyba, że się myślę i odwieczne pytanie jednak ma rację bytu? Wracając jednak do przepisu
ciastkarnia na kruchym spodzieJesienny chłód nie zasmucił mnie tak bardzo, jak coraz szybciej zapadający zmrok. Każdy kto rozpoczyna swoją przygodę z fotografią kulinarną dość szybko orientuje się, że
W kuchni wieczoremDeser idealny na letnie dni, czyli lekkie kokosowe mini serniczki. Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania a efekt zarówno wizualny, jak i smakowy znakomity. Kombinacji smakowych
Ola la LCHFZapraszam Was do przygotowania bezglutenowej przekąski na słodko - smażonych plasterków jabłek w cieście na bazie mąki kukurydzianej i ziemniaczanej. Poniższa przekąska jest łatwa i szybka
Ugotowaćschłodzić płaski kamień do wypieków lub talerz, białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przelać do wcześniej przygotowanego rożka z papieru do pieczenia, szczelnie zawinąć, żeby czekolada się nie wylała, odciąć czubek rożka (1 mm) i cienkim strumieniem szybko wylewać na zamrożone podłoże. Plastyczny makaron zwinąć formując gniazdko i już :) Porcja: forma do tarty około(...)minut. Następnie umieszczamy je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C (z termoobiegiem ) lub 190 stopni C (bez termoobiegu ) i pieczemy przez 12-15 minut (jeśli zamiast kilku małych tartaletek pieczemy jedną tartę , czas pieczenia wydłuży się do około 20 minut). Upieczone ciasto studzimy, następnie wyjmujemy z foremek. Pascha Tw aróg mieli my (jeżeli
SzczyptaSmaQróżowej, buraczanej panierce, podane z chipsami z fioletowych ziemniaków, oraz z musem jabłkowo-rozmarynowym. Olejcie konwenanse i zaskoczcie swoich bliskich taką formą podania :) 4 porcje: kotlety: 4 kawałki schabu bez kości o grubości 1,5-2 cm jajko 50 g bułki tartej 40 g sproszkowanego buraka sól i pieprz olej Wielkopolski do smażenia chipsy: 500 g fioletowych ziemniaków łyżka(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Taką ilość piekłam na 2 blachy, przez 20 minut (po 10 minutach zamieniłam górę z dołem). W tym czasie kotlety rozbijamy tłuczkiem. Jajko roztrzepujemy, bułkę tartą mieszamy ze sproszkowanym burakiem, szczyptą soli i pieprzu. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w jajku i różowej panierce. Smażymy z obu stron. Burak szybko ciemnieje, więc po usmażeniu
Mienta blogTa marynata jest przepyszna!!!. Wspaniale wpisuje się w letnie propozycje. To nie tylko zasługa świeżej bazylii, ale także imbiru i cytryny. Tak marynowane mięso (najlepiej
Szybko Tanio SmacznieBatoniki z gotowanej kaszy jaglanej, z wiórkami kokosowymi, bakaliami i polewą czekoladowo-kokosową . Bardzo proste w wykonaniu, aromatyczne i pełne odżywczych składników. Zdrowy słodycz
Ze smakiem bez glutenugonią zaległości... w sumie to nie wiem w co mam włożyć swoje ręce... Czuję się jakbym podjęła wyzwanie zrobienia miliona rzeczy w przeciągu tylko 24 godzin. Za dużo, za szybko. Że co, już połowa marca? Zaraz wiosna? Ot, proszę, nie zauważyłam.. W tych dużych zaległościach jest już dla Was dawno przygotowany przepis na przepyszne ciasto o nazwie Ananasek(...)pieczenia Masa ananasowa: 1 puszka ananasów 1 l soku ananasowego 3 budynie śmietankowe Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 1 galaretka cytrynowa 2 łyżki cukru pudru wiórki białej czekolady - opcjonalnie Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Do białej dodajemy 6 łyżek wody, dosypujemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Partiami wsypujemy cukier i ubijamy aż beza będzie gładka
My simple kitchenopakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 40 gram 30g masła 2 łyżki cukru 375ml mleka - dodatkowo 150g borówek, jagód 250g malin* masło do wysmarowania foremek mąka do podsypania * można użyć innych owoców, jak brzoskwinie, winogrono, kiwi, truskawki. Przygotowanie: Mąkę przesiać, dodać cukier i sól, zimne masło oraz żółtko, składniki posiekać razem, na koniec dodać zimną wodę, szybko zagnieść gładkie(...)ciastem foremki, przycisnąć u góry, by brzegi foremek odcięły nadmiar ciasta lub większą szklanką wykrawać koła. S krawki ciasta ponownie rozwałkować i wyłożyć kolejne foremki Ciasto nakłuć widelcem, babeczki piec w 190-200 stopniach przez 15-18minut do zrumienienia Upieczone babeczki wyjąć z piekarnika, lekko ostudzić, wyjmować delikatnie, odwracając foremki do góry nogami. Z mleka odlać pół szklanki, rozpuścić
Wołowina od rekinaMiękkie, lekkie i delikatne pączki. Smażone w głębokim tłuszczu w formie małych kuleczek. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu - bez zbędnego bałaganu w kuchni i bez wyciągania miksera. Pamiętajcie, aby na rozgrzany olej nie wrzucać zbyt wielu pączków na raz. Powinny swobodnie pływać i mieć miejsce, aby się obracać i równomiernie smażyć z każdej strony. Jeżeli chcecie(...)SKŁADNIKI / ok. 30 sztuk 340 g mąki pszennej 340 g serka homogenizowanego 3 jajka 2 łyżki cukru lub więcej jeśli serek nie był słodzony 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli DODATKOWO : 1 litr oleju rzepakowego do smażenia, drobny cukier do obtoczenia pączków (można wymieszać z cynamonem) WYKONANIE W garnku rozgrzewamy olej do 160℃. W misce ucieramy serek
cool and mintyKremowy ryż na słodko z owocami karmelizowanymi to za jednym zamachem przekąska, obiad i deser. Można go podawać na zimno i na gorąco. Przepyszny dla dorosłych
Pociąg Do Kuchniróżnorodność na stole. Żeby ją osiągnąć, przygotowanie moich przekąsek nie może trwać zbyt długo, jeśli chcę zaoferować moim gościom szeroką gamę pyszności. Kabanosy w cieście francuskim należą do tych szybkich i świetnych przekąsek, które szykuję bardzo często. Jednakże, zabierając się za ich przygotowanie, musimy kupić DOBRE kabanosy, które nie zawierają całej tablicy Mendelejewa. Składniki: - arkusz ciasta francuskiego - dowolna ilość(...)mnie ok. 35-40) - 1 jajko - 1 łyżka mleka *opcjonalnie: zioła prowansalskie, papryka słodka Jajko rozmącamy wraz z łyżką mleka (możemy dodać zioła prowansalskie lub paprykę słodką, aczkolwiek bez nich również wychodzi smacznie). Arkusz ciasta francuskiego płasko rozkładamy i z wierzchu smarujemy (pędzelkiem silikonowym) rozmąconym jajkiem z mlekiem. Kroimy w paski o średnicy 0,5-1cm wzdłuż dłuższego
Be Fit Be Strongtarce, za to schłodzone do rozwałkowania na dwa płaskie blaty. Przepis na największą blachę 34 x 23 cm. Po ostygnięciu można posypać cukrem pudrem, ale doskonała jest również bez niego. Drukuj Szarlotka domowa na kruchym cieście window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Masa jabłkowa 1,5 kg kwaskowych jabłek 1 kisiel cytrynowy 6 łyżek cukru 1 łyżka bułki tartej(...)się rozpadną. Pod koniec duszenia, dodajemy rozrobiony w 1/3 szkl. wody kisiel. Ciasto Mąkę przesiewamy. Dodajemy żółtka, 0,5 szkl. cukru, proszek do pieczenia, śmietanę i cukier waniliowy. Masło siekamy w kostkę i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na pół. Odstawiamy obie połówki do lodówki lub zamrażalki na ok. 1h. Blachę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Ścieramy
Mieszam w GarnkuWszystkie składniki szybko zagnieść, owinąć folią i odłożyć do zamrażalnika na ok 30 minut. Po tym czasie ciastem wylepiamy tortownicę ( u mnie o średnicy 25 cm) nie zapominając o brzegach. Przykrywamy papierem do pieczenia i wysypujemy obciążniki ( specjalne kulki lub po prostu ziarna fasoli). Wstawiamy do nagrzanego do 170 st. C piekarnika i pieczemy 15 minut. Mleczny(...)pół i pozbawiamy pestek. Układamy je skórką do dołu na podpieczonym spodzie, a następnie delikatnie wylewamy krem. Raz jeszcze wstawiamy je do piekarnika i pieczemy przez kolejne 45 minut w temp. 170 st. C ( bez termoobiegu). Smacznego
Słodka Kraina WypiekówBardzo prosty przepis na mini pączki bananowe - szybko mieszamy, smażymy, a najszybciej zjadamy :) SKŁADNIKI 3 banany 1 jajko 1,5 szklanki mąki 1/4 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli olej do smażenia cukier puder i cynamon do posypania PRZYGOTOWANIE Banany miksujemy. Dodajemy mleko i jajko i znów mieszamy. Dodajemy(...)Odsączamy na papierowym ręczniku i posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Zajadamy, nie przejmując się, gdy nie wyjdą okrąglutkie - do tego potrzeba wprawy :) W każdym razie pączki są przepyszne bez względu na kształt ;) Smacznego
Moje Kuchenne RewelacjePrzepis na te pyszne ciastka - rogaliki znalazłam na blogu ALI i od razu wpadły mi w oko. Małe, niepozorne, proste i szybkie do zrobienia. Posypane jedynie odrobiną cukru wymieszanego z cukrem waniliowym ... z wierzchu lekko chrupiące, miękkie w środku mają smak i zapach wanilii i budyniu :)) Pyszne są świeże, ale i na drugi dzień smakują(...)rewelacyjnie, wg mnie nawet nabierają dodatkowego smaku :) Polecam gorąco! Składniki: 220g m ąki pszennej 110g miękkiego masła (ja dałam roztopione) 95g cukru 2 żółtka 1 budyń waniliowy bez cukru (35g) 2 łyżki mleka 1 op. cukru wanilinowego Dodatkowo: 1 białko cukier wymieszany z cukrem wanilinowym Wykonanie: Żółtka zmiksować z cukrem i cukrem wanilinowym, dodać pozostałe składniki
Walijskie Pichcenie