bez pieczenia i na szybko - 7465 przepisów (strona:211/498)

MUFFINKI CZEKOLADOWE 143

Mięciutkie i lekkie jak piórko muffinki czekoladowe. Bardzo delikatne, puszyste i długo utrzymujące świeżość. Z dużą ilością gorzkiej czekolady i naturalnym masłem. Przygotowanie ich, trwa chwilę

cool and minty
Pomarańczowe szarlotki z bezą 156

pomarańczową, i studzę. Nie słodzę jabłek bo beza jest słodka. Ciasto dziele na sześc części i każdą wałkuję do rozmiarów foremki do tarteletek. Foremki dokładnie smaruję masłem, posypuję bułką tartą i wykładam do nich ciasto dociskając do brzegów foremki, nakłuwam widelcem. Wstawiam do rozgrzanego piekarnika temp 190 stopni góra dół i piekę 15 minut aż się zarumienią.Po ostygnięciu wyjmuję

wesoła kuchnia
Cream Brulee 130

Opis: Creme Brulee to wykwintny francuski deser. Jest to pyszny, waniliowy krem, zapiekany pod cienką warstwą karmelu. Ten deser przygotujemy szybko, a na pewno zachwyci swoim smakiem każdego. Składniki: 300 ml śmietany kremówki 36% 40 g cukru 100 ml mleka 1 laska wanilii 4 żółtka Sposób przygotowania: Na małym ogniu w rondelku gotujemy śmietanę oraz cukier. Do tego wrzucamy(...)ubić trzepaczką, aby nie powstała puszysta masa. Do żółtek powoli dodajemy śmietanę i wszystko razem mieszamy trzepaczką, bez ubijania kremu. Masa powinna być gładka. Masę przelewamy do foremek do zapiekania, najlepiej przelewać przez sitko. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 100 stopni. Pieczemy przez ok 50 minut. Po ostudzenia najlepiej odłożyć masę do lodówki, najlepiej przez całą noc. Po ostudzeniu wierzch

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Cukinia w sosie z pomidorów i pieczonej papryki / Zucchini with tomato and roasted pepper sauce 145

różowo;/ Mając do wykorzystania kod rabatowy zakupiłam masę fajnych produktów, w tym piękne i świeże warzywa. Postanowiłam więc przygotować na szybko pyszny dodatek do dania głównego. Moja ulubiona cukinia, duszona w sosie z pomidorów i pieczonej papryki, z ziołami prowansalskimi i podana posypana posiekaną natką pietruszki. Pasuje do wszystkiego: mięs, ryb lub można ją zjeść po prostu z chlebkiem(...)zakupach za min 100 zł) do wykorzystania do końca kwietnia:) Scroll down for recipe in English Cukinia w sosie z pomidorów i pieczonej papryki (4-5 porcji) Składniki: 3 średnie cukinie, pokrojone w kostkę 2 czerwone papryki, bez gniazd nasiennych i przekrojone na połówki 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, posiekane 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

karmelowy
Szparagi pieczone – z bekonem, jajkiem i serem Provolone 189

muszą być w temperaturze pokojowej – trzeba je wyjąć z lodówki dużo wcześniej. Zimne jajka nie zetną się tak szybko jak lekko ogrzane, a zależy nam na maksymalnie krótkim czasie obróbki wszystkich składników. Rozgrzewamy piekarnik do 200⁰C – grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Ramekiny dokładnie smarujemy w środku masłem. Szparagi myjemy, osuszamy, odcinamy im zdrewniałe końce. Szparagi tniemy(...)pokrojonym na mniejsze kawałki. Jeśli piekarnik już mocno zagrzany, wkładamy do niego szparagi z bekonem i pieczemy je na środkowej półce przez dokładnie 14 minut. Po tym czasie na wierzch warzyw wlewamy po jednym jajku, ostrożnie – żeby nie zniszczyć żółtka. Piekarnik zamykamy i pieczemy dalsze 5 minut. Po tym czasie białko będzie zupełnie ścięte, żółtko jeszcze rozkosznie płynne. Posypujemy jajka

Karo in the Kitchen
Ciasto z owocową pianką 181

ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy cukier, a następnie stopniowo dodajemy żółtka. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao i miksujemy jedynie do połączenia składników. Blaszkę o wymiarach ok. 26x37 cm smarujemy masłem, wylewamy masę i wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok. 30-35 minut do tzw. suchego patyczka. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Wystudzony biszkopt kroimy(...)stopniowo dodajemy tężejącą galaretkę. Jeżeli masa jest zbyt płynna, wkładamy ją na chwilę do lodówki - UWAGA - masa bardzo szybko tężeje! GALARETKA: Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wody. Pozostawiamy w chłodnym miejscu, aż zacznie tężeć. PRZEŁOŻENIE: Na paterze kładziemy biszkopt bez wycięć. Smarujemy równomiernie kremem i przykrywamy biszkoptem ze wzorkami. Wycięcia wypełniamy tężejącą galaretką. Wkładamy na kilka godzin

My Culinary Art
Ciasto "Anielski puch" (na białkach) 219

Proste, delikatne i szybkie ciasto na samych białkach bez dodatku tłuszczu. Ciasto jest lekko wilgotne, lekkie i sprężyste. Można powiedzieć, że to taki biszkopt na białkach. Składniki: (mała keksówka) 5 białek 140 g cukru 100 g mąki 2 łyżeczki soku z cytryny trochę otartej skórki z cytryny szczypta soli Białka ubijać ze szczyptą soli, gdy trochę się spienią wsypać(...)dodać 1/3 cukru i miksować, i z resztą tak samo. Gdy piana będzie lśniąca przesiewamy do niej mąkę w pięciu partiach, delikatnie mieszając łyżką. Przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Piec w temp. 180 stopni na złoty kolor, do suchego patyczka. Smacznego

talerz przyjemności
tymbaliki owocowe 166

Tymbaliki wytrawne zyskały światową sławę i zawsze cieszą się powodzeniem, dlaczego więc nie spróbować ich zrobić na słodko. Zwłaszcza, że upalna pogoda nie nastraja do pieczenia ciast. Taki deser będzie szybki, tani i ciekawie wyglądający. A jeśli Wasze dzieci rzadko jadają owoce to pod taką postacią łatwo będzie je przemycić.  Składniki na 4 sztuki; 1 opakowanie galaretki(...)foremkach (użyłam kubeczków po jogurtach ale mogą być np. silikonowe foremki na muffinki). Zalać płynną galaretką i odstawić do lodówki do stężenia. Tymbaliki zrobione w foremkach silikonowych wyciąga się bez problemu. Te zrobione w plastikowych kubeczkach wystarczy na kilka sekund zanurzyć w gorącej wodzie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jagodzianki najlepsze 120

trwa akcja Kulinarne Wspomnienia. A więc będzie sentymentalnie. Moje wspomnienie kulinarne numer 1 to jagodzianki mojej Babci - mistrzyni drożdżowych wypieków. Jagodzianki Babci Tosi były mięciutkie, nieprzyzwoicie wręcz jagodowe i bez jakichkolwiek lukrów, czy kruszonek. Jedynie posypane cukrem. Po prostu cudowne. Ja długo nie próbowałam nawet ich przyrządzać, bo uważałam ciasta drożdżowe za wypiek niesamowicie skomplikowany. Jednak tęskniąc(...)ciasta, nieudolne i udolne zlepianie bułeczek i czas razem spędzony. Mimo wszystko nieskromnie uważam, że moje są po Babcinych najlepsze jakie jadłam. Szczególnie teraz kiedy piekę je dla moich chłopaków i znikają tak szybko, że nie jestem w stanie nawet zrobić satysfakcjonujących zdjęć. Składniki na 14-16 sztuk 3 1/2 szklanki mąki pszennej 35 g świeżych drożdży 2/3 szklanki

Pełny talerz
Chinese rice cookies, czyli chińskie ciasteczka z kleiku ryżowego :) 124

smaczne, proste i szybkie w zrobieniu. Polecam wszystkim wypróbowanie przepisu, który mam od mojej przyszłej Teściowej- jest super! ( i przepis i Teściowa :) Ciasteczka: 25 dag margaryny 25 dag cukru 1 opakowanie kleiku ryżowego (160g) 5 jajek 2 łyżeczki proszki do pieczenia 10 dag kokosu Margarynę dobrze ucieramy z cukrem i żółtkami, dodajemy proszek do pieczenia, a następnie stopniowo(...)wszystko razem mieszamy. Dodajemy kokos. Z gotowej masy formujemy łyżeczką lub szprycą niewielkie ciasteczka, które nakładamy na papier pergamin. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180C na złoty kolor. Ciasteczka biorą udział w akcjo- konkursie na wypiek bez mąki, nie-dietetyczne:) R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google

Smakowy Raj
Łosoś w porowych papilotach z puree limonkowym z miętą. 180

górze układamy wiórki pora oraz natkę pietruszki. Pieczemy w folii w piekarniku około 15 minut w temperaturze 180 stopni.Do ugotowanych ziemniaków dodajemy łyżeczkę masła, łyżkę śmietany, kapkę mleka, skórkę limonki i drobno posiekane listki mięty.Wszytko ugniatamy na puree.Mix sałat skrapiamy oliwą i sokiem z limonki, do smaku sól i pieprz.Prosto, szybko i smacznie

BaRepas
Ciasteczka "mocca" ( dla gości ) 413

pomocy robota. Dodać pozostałe składniki, szybko zagnieść ciasto.Ciasto uformować w kulę, owinąć folią spożywczą i włożyć na 30-40 minut do lodówki.Po tym czasie, ciasto wałkować, na grubość 0,5 cm. Wykrawać nieduże, okrągłe ciasteczka.Piec w 220 stopniach C 10-12 minut - do zrumienienia.Upieczone ciasteczka zdejmować z blachy i odstawić do wystygnięcia.Bezy kawowe:* 5 białek(...)łyżce cukru i ubijać, aż piana stanie się gęsta szklista, a cukier zupełnie się rozpuści. Pod koniec ubijania dodać kawę rozpuszczalną, ubijać jeszcze kilka minut.Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia formować bezy o średnicy zbliżonej do średnicy ciasteczek. Bezy najlepiej wyciskać przy pomocy rękawa cukierniczego.Bezy suszyć w piekarniku rozgrzanym do 100 stopni C przez 3-3,5 godziny. Wysuszone

kolorowotorcikowo
Nowy cykl: Uczta mola książkowego, a w nim Muffinki z bakaliami i "Jeden dzień" Davida Nichollsa 143

humoru. Od horrorów, przez kryminały, poradniki, aż po obyczajówkę i lekkie kobiece książki, bo czemu nie skoro akurat na takie mam chęć :) Czytać lubię chyba tak bardzo jak piec słodkości, więc postanowiłam połączyć te dwie przyjemne rzeczy i stworzyć dla Was cykl pt. "Uczta mola książkowego", w którym postaram się przedstawiać co akurat czytam z tym co w trakcie czytania(...)orzechami, żurawiną, rodzynkami i migdałami babeczki, które robi się w kilka chwil bez użycia miksera. Później zamknięte w szczelnym pojemniku można przechowywać przez kilka dni, o ile dadzą radę uchować się przed łakomczuchami :) Składniki na 12 sztuk: 2 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżka proszku do pieczenia  0,5 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego

Simply Food
Co można zrobić z resztek kurczaka 2 155

Pierożki won ton to jeden z naszych ulubionych sposobów na recykling pieczonego lub gotowanego kurczaka. Drobno pokrojone resztki z pieczonego drobiu (w tej roli sprawdzi się też pieczeń wieprzowa) wymieszane z posiekanymi krewetkami, tworzą niesamowicie aromatyczny farsz. Do tego cieniutkie ciasto i można trafić do kulinarnego nieba. Zakochacie się w tej zupie. Jambalaya z resztkami kurczaka Jambalaya to mega(...)recykling kiedy brakuje nam czasu i musimy zrobić coś na szybko. To pyszne i sycące danie, które świetnie nadaje się na lunch do pracy, albo na szybką kolację, przygotujecie w pół godziny. Wystarczą 3 składniki. Zostaje nam tylko życzyć smacznego! Ekonomiczna kuchnia nie obejdzie się bez mrożenia. Poznaj 10 zasad jak mrozić jedzenie. Artykuł Co można zrobić

Niedzielny kucharz
PASTA Z BURAKÓW I CZOSNKU (SUPER ŻYWNOŚĆ) + KONKURS!!! 169

składniki odżywcze zawiera, jego właściwości oraz wpływ na nasze zdrowie. Poza tym, w każdym rozdziale znajdują się nieskomplikowane przepisy, które szybko się przyrządza z superproduktem w roli głównej. Znajdziemy w niej m.in. naturalne superprodukty wspierające odporność, jak: czarny bez, maliny, miód, pyłek pszczeli, które o tej porze roku są szczególnie przydatne... dla każdego! Jedna taka książka jest właśnie(...)sól, pieprz Wykonanie: Buraki dokładnie myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, by szybciej się upiekły. Pokrojone buraki i ząbki czosnku (nieobrane) zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 45 min., do momentu aż w buraki będzie można wbić widelec. Następnie studzimy i obieramy ze skóry zarówno buraki, jak i czosnek

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania