bez pieczenia i na szybko - 7465 przepisów (strona:219/498)

NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM (NAJLEPSZY FARSZ) 320

NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM Naleśniki zna i jadł raczej każdy. Naleśniki mają do siebie to, że mogą być na wytrawnie jak i na słodko. Jest wiele możliwości

Kuchnia Paulettes
Tarta na cieście francuskim z botwinką i fetą 105

Tym razem post ściśle kuchenny, poważny i smaczny. Bo ja to tak bez obiadu się uczyć? Nie wypada przecież... A i postępowanie cywilne jakoś lepiej

U Fiolki
Migdałowo-daktylowe trufelki 196

Pogoda nas niestety nie rozpieszcza, dlatego warto sięgnąć po coś słodkiego, co poprawi nam od razu humor. Dziś zapraszam Was na migdałowo-daktylowe trufelki . Zdrowe i

Słodkie okruszki
Piernik dyniowy 167

Bardzo miękki, bardzo aromatyczny, pachnący dynią i przyprawami do piernika... Przepyszny piernik dyniowy! Świetny do kawy lub herbaty, idealny na jesienne wieczory bądź popołudnia, znika bardzo

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Rolada z kremem pomarańczowym i makiem 254

Pyszna i szybka w wykonaniu rolada o jesienno-świątecznym smaku. Czyli moja niekończąca się miłość do maku trwa! Mak w tym kremie to również ciekawy

Mohiella
Wegańskie lody jagodowe z octem balsamicznym i tahini z solą himalajską {v, bg, sf}. 189

Wegańskie lody jagodowe (a właściwie jagodowo-tahiniowe) to jeden z tych „wypadków przy pracy”, które lubię najbardziej. Nie planowałam ich przygotować, nie planowałam w

Fill The Bowl
Szarlotka z rabarbarem i żurawiną 352

pieczenia przesiać na stolnicę - w ten sposób wprowadza się powietrze i ciasto jest bardziej pulchne. Dodać cukier, cukier wanilinowy, masło i smalec - powoduje że ciasto jest bardziej wilgotne. Składniki siekać szerokim nożem - aby unikać kontaktu ciepłych dłoni z ciastem - aż się dobrze rozdrobnią.  Dodać żółtka i śmietanę. Posiekać jeszcze nożem do wymieszania i następnie szybko(...)odstawić na ok. 1 godz., aby puścił sok. Schłodzone ciasto kroić nożem w plastry i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  Zrobić mały rant z ciasta dookoła dna blachy, aby nadzienie przy pieczeniu nie wypływało. 2/3 ciasta użyć do wylepienia blachy, 1/3 zostawić do ułożenia na górze.Ubić pianę z białek ze szczyptą soli

Grunt to przepis!
Tarta cytrynowa 187

blachy, dobrze dociskając brzegi. Spód nakłuwamy widelcem.Na wierzch ciasta układamy folię aluminiową lub papier do pieczenia, wysypujemy kulkami do pieczenia lub grochem/fasolą.Pieczemy  10 minut w temperaturze 180 stopni C. Po tym czasie zdejmujemy obciążenie i papier, pieczemy jeszcze 15 minut - aż spód stanie się złocisty.KREM CYTRYNOWY:* sok z 3 cytryn* sok z 1/2 pomarańczy(...)masy cytrynowej - dokładnie mieszamy.Krem studzimy, wcześniej przykrywając go folią spożywczą. W ten sposób unikniemy utworzenia się kożucha. Zimny krem chwilę miksujemy i wykładamy na upieczony, wystudzony spód.BEZA WŁOSKA:* 150 g cukru*   75 g białek* wodaBiałka lekko podbić z odrobiną cukru.Pozostały cukier zalać wodą, tak by płyn zakrył cukier. Gotować na małym ogniu do próby nitki

kolorowotorcikowo
Kremowy sernik nowojorski na owsiano-orzechowym spodzie 326

mieć taką samą temperaturę – otoczenia. Tak potraktowane sprawią, że nasz sernik zostaje płaski – w piekarniku nie urośnie, nie siądzie po pieczeniu i nie popęka.   Formę do pieczenia o średnicy 18cm rozpinamy, dno wykładamy papierem do pieczenia, boki lekko smarujemy masłem. Ciastka owsiane i orzechy bardzo drobno kruszymy – w malakserze, blenderem lub ręcznie, wałkiem w foliowej grubej(...)piekarnika i pieczemy w 170⁰C przez 25 minut. Zmniejszamy po tym czasie temperaturę do 130⁰C i pieczemy sernik w tej niskiej temperaturze przez 80-90 minut. Po upływie 40 minut czasu pieczenia mieszamy gęstą, kwaśną śmietanę z przesianym cukrem pudrem. Wyjmujemy sernik na chwilę z pieca, wylewamy na wierzch śmietanę i lekko wyrównujemy. Pieczemy dalsze 40 minut

Karo in the Kitchen
Kruche ciastka monetki 125

mocno się sprężać ze zrobieniem zdjęć, bo szybko znikały z talerzyka. Faktura ciasta jest taka, że nie wykroicie z niego ciastek, ale doskonale nadadzą się właśnie do formowania w dłoniach, czy wyciskania przez maszynkę do mięsa, wyposażoną w specjalną nasadkę ( to też chyba wynalazek zamierzchłych czasów);). Ciasteczka są typu ciastek najzwyklejszych, bez udziwnionych dodatków, takie jak robiło się kiedyś(...)się okiełznać niezliczoną liczbą wypieków Ciasteczka pieczemy według upodobania, tzn niektórzy preferują lekko zezłocone, inni chrupią intensywnie brązowe. Jak kto lubi, zwykle ciastka będą upieczone po ok. 15 min. Drukuj Kruche ciastka monetki Składniki 0,5 kg mąki pszennej 2 żółtka 100 g cukru pudru 250 g masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki

Mieszam w Garnku
Nalewka cytrynowa 870

Nalewka cytrynowa przypomina włoski likier Limoncello. Ma bardzo orzeźwiający smak i doskonale sprawdzi się w letnie dni, jednak jeśli dodacie do niej odrobinę spirytusu i miodu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto z powidłami 152

Ciasto na jedną keksówkę, pachnące wanilią z powidłami. Wspaniałe! Dziś ciasto, łatwe, szybkie i proste z aromatem waniliowym i powidłami. Dla nas idealne w smaku, takie które znika niesamowicie szybko ze stołu, nie tylko do kawy. Po prostu smakujemy cały czas i już! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej, u mnie tortowa 1 jajko 100 ml mleka ¾ szklanki cukru, może(...)gęste dodaję trochę mleka, jak za rzadkie nieco mąki. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia, można wysmarować tłuszczem i podsypać bułką tartą. Układam ciasto, wyrównuję, piekę w temp. 180 C przez 50-60 minut, przed wyjęciem sprawdzam czy patyczek jest suchy. Piekę bez termoobiegu grzaniem góra plus dół. Proste i smaczne ciasto gotowe

Zasmakuj Kuchni
Szaszłyki z chleba tostowego 206

tostowym w roli głównej i postanowiłam ten przepis odtworzyć, oczywiście ze składnikami, które w moim domu są uwielbiane. I tak powstał pyszny przepis na szaszłyki z chleba tostowego. Spróbujcie! Szybkie, pyszne i cieplutkie :D Warto ! Szaszłyki z chleba tostowego 12 kromek chleba tostowego keczup majonez musztarda 6 plastrów szynki 6 plastrów sera żółtego pół pomidora natka pietruszki pieprz Rozłożyć kromki(...)pomidora. Całość posypać natką pietruszki. Posypać pieprzem.  Kromki, na których są składniki przykryć kromkami bez dodatków. Przekroić je na 4 kawałki, aby powstały 4 kwadraciki (tak jak na zdjęciach). Położyć na siebie kwadraciki i przebić patyczkiem do szaszłyków. Położyć na brytfannie i piec. Piec w 180 st. przez ok. 20-25 minut, aż do zrumienienia się kromek

Gotuję Testuję
JAK ZROBIĆ TORTILLE? 202

łamać, powinniśmy móc bez problemu, ją zrolować.  Tortille można przygotować pszenne bądź kukurydziane. ale dla mnie najlepsze połączenie to właściwie dwa rodzaje mąk: kukurydziana i pszenna.   PRZEPIS NA TORTILLE: - 180 g mąki pszennej tortowej - 120 g mąki kukurydzianej - około szklanki letniej wody - 1/3 szklanki oleju - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/4 łyżeczki soli W składnikach

SMYKWKUCHNI
TARTA Z PIECZONYM KALAFIOREM I MUSZTARDĄ 162

francuskiej (możecie pominąć) 200 g kwaśnej śmietany 3 jaja dobry olej dobra sól, świeżo zmielony pieprz pomidorki koktajlowe Przygotowanie Najpierw ciasto. Posiekajcie masło, dodajcie do niego resztę składników.Zagniećcie szybko kruche ciasto (ważne, aby nie ogrzało się nadmiernie od dłoni- ja używam do tego celu malaksera). Spłaszczcie, obwińcie folią spożywczą i włóżcie na pół godziny do zamrażarki. Piekarnik rozgrzejcie(...)zapiekania lub ułóżcie na blasze. Wstawcie do piekarnika i pieczcie do momentu, aż kalafior zmięknie (około 20-30 minut). Upieczony kalafior wyciągnijcie, zmniejszcie temperaturę piekarnika do 190 st. Z zamrażarki wyciągnijcie ciasto. Rozwałkujcie je, wyłóżcie nim formę do tarty, ponakłuwajcie widelcem i włóżcie jeszcze na chwilę do lodówki. Pieczcie bez obciążenia w temperaturze 190 st przez około

OliveandThyme