Uwielbiam te słoneczne poranki, gdy mogę posiedzieć chwilę w kuchni, rozkoszując się ciepłą herbatą i pysznym śniadaniem. Lubię słodkie śniadania – gdy
Vegan Tastewykręcają twarzy w grymasie. Cały bajer polega na podpieczeniu rabarbaru, dzięki czemu odparowujemy co zbędne a wydobywamy naturalną słodycz ps. Przeszły bardzo pozytywnie testy na dzieciach. Składniki: 3 zmrożone banany 500-600 g rabarbaru 300 g gęstego mleka kokosowego z puszki (stała część) *opcjonalnie 50 ml wody różanej 100-150 g cukru Przygotowanie: Rabarbar pokrój na kawałki, rozłóż równomiernie
greenscarfSkładniki: - 5 łyżek lnu - 5 łyżek mąki kokosowej - 2 łyżki korabu - 5 bananów Przygotowanie : Len mielimy i zalewamy 1/2 szklanki wrzątku. Mieszamy i zostawiamy do przestudzenia. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na gładko. Nakładamy do silikonowych foremek, wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 20 minut
Szkrab Je Samzdrowie i smak, ale cudowna aksamitna konsystencja. O ile z mango poradzi sobie średniej mocy blender, to już marchew wymaga naprawdę dobrego sprzętu. Składniki: 2 marchewki 1/2 mango 1 banan 1 pomarańcza 2 cm kawałek imbiru 1 łyżeczka oleju kokosowego 1-2 plasterki mrożonej cytryny Wykonanie: marchew i owoce obrać, następnie pokroić na mniejsze cząstki dołożyć resztę składników i zmiksować
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ciecierzycę. Piec przez pół godziny w temperaturze 200°C. Chipsy z warzyw i owoców Tych chipsów nie zobaczysz w garnku pełnym oleju! Te z suszonych buraków, jabłek, marchewki czy banana możesz już kupić w większości sklepów. Zrobione bez dodatku tłuszczu mają prawie o połowę mniej kalorii od smażonych chipsów ziemniaczanych. Ich przygotowanie w domu jest bardzo proste: Składniki
Okiem Blondynki by McBlondiPoznaj mój ulubiony przepis na koktajl z czerwonych pomarańczy i bananów . Ten napój robi się błyskawicznie. Wygląda i smakuje cudownie. Koktajl polecam pić na śniadanie. Gasi pragnienie i daje uczucie sytości. Bardzo dobry na początek dnia jest również koktajl owsiany z truskawkami
AniaGotuje.plfajny sposób na przemycenie szpinaku . Kiedy moje dzieci były małe nazywałam te placki Shrek. Jadły aż im się uszy trzęsły. Placki szpinakowe Składniki: 100 g orzechowego masła 150 g banana, jeden duży 50 g owsianych płatków 25 nasion konopi, łuskanych 100 g szpinaku, świeżego 150 ml wody 1 łyżeczka błonnika witalnego ½ łyżeczki soli olej kokosowy do smażenia Smoothie truskawkowo
codojedzeniaWlej porcję, rozlej po całej powierzchni i smaż na średnim ogniu. Po chwili przerzuć na drugą stronę. Podawaj z ulubionymi dodatkami. U mnie serek grani wymieszany z rozgniecionym bananem
Zdrowie na języku :Pochronnie na zęby Ma wpływ na wydzielanie hormonów przewodu pokarmowego Zmniejsza kaloryczność diety Pęcznieje w żołądku – daje uczucie sytości źródło: pixabay.com Lista produktów bogatych w błonnik Produkt Zawartość błonnika banany 1,7 botwina 4,4 bób 5,8 brokuły 2,5 brzoskwinie 1,9 bułka grahamka 6,7 bułka tarta 6,1 chleb ze śliwką 7 chleb żytni pełnoziarnisty
Dajet23x39 cm): 2 puszki białej fasoli (1 puszka = 400 g, po odsączeniu z zalewy = 240 g) 2 szklanki suszonych daktyli (wcześniej namoczonych przez ok. godzinę) 1 dojrzały banan pół szklanki płatków owsianych pół szklanki oleju kokosowego 1 szklanka kakao 1/4 szklanki soku pomarańczowego 1/4 szklanki ksylitolu pół łyżeczki soli pół łyżeczki sody oczyszczonej pół łyżeczki proszku do pieczenia kilka
Domowa Cookierenka Agisuszone figi oraz daktyle SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mleko kokosowe blendujemy z kawą Inka z błonnikiem oraz garścią orzechów i garstką daktyli ( Jeśli wolimy bardziej geste koktajle możemy dodać jeszcze pokrojonego banana ). Przelewamy do miseczki, dodajemy posiekane, podprażone wcześniej orzechy oraz owoce. Zajadamy na zimno! Smacznego! Ps. tak jak pisałam powyżej smoothie bowl jemy w miseczkach, ale nic nie stoi na przeszkodzie
Ostra na Słodkoczasu do czasu jadam je na śniadanie. Dziś mam owsiankę na wodzie. Składniki: 6 łyżek płatków owsianych szklanka gorącej wody miód/ cukier do smaku- niekoniecznie ulubione dodatki- u mnie banan, suszone śliwki i żurawina oraz pestki z dyni Przygotowanie: płatki przełóż do miseczki zalej szklanką gorącej wody wymieszaj zostaw na 5 minut wymieszaj jeszcze raz na wierzch połóż swoje ulubione
Oka w rosole czyli KaFka gotujeszklanki ugotowanej kaszy jaglanej - 2 jajka - 1 szklanka mleka - 1/2 szklanki wody gazowanej - łyżeczka proszku do pieczenia - jeśli lubisz słodkie pankejki dodaj cukier/ erytrol/ syrop z agawy/lub 1/2 banana - ja nic nie dodaje bo jem je z owocami lub syropem klonowym - 2 łyżki mielonej babki płesznik (niezbędna) Placuszki z kaszy jaglanej mają to do siebie, że są bardzo
SMYKWKUCHNIwzględu), dla mnie jest zwyczajnie za słodka, dlatego ratuję się swoją domową nutellą na bazie daktyli i orzechów laskowych. Polecam Ci ją tak samo, jak tę z awokado i banana (przepis tu - klik ), sama nie wiem, która jest wg mnie lepsza. Składniki na 1 małą kokilkę/słoiczek: 100g orzechów laskowych (u mnie Radix-bis ) 60g daktyli (u mnie
Fabryka pomysłów