banan - 14723 przepisów (strona:682/982)

'Just Peachy', czyli mocno zielone smootie z brzoskwiniami i szpinakiem... 77

blenderze zmiksuj dokładnie, przez około 2 minuty:  1 banana ,  szpinak  (mniej-więcej połowa 125g opakowania),  1 szklankę brzoskwiń  pokrojonych na kawałki (sprawdzaja się i świeże i puszkowane),  1 łyżeczkę  chia ,  1 1/2 szklanki mleka  (krowiego, lub roślinnego, np.migdałowego lub kokosowego) i  1/2 szklanki soku owocowego (jabłkowy, brzoskwiniowy), lub wody

Lejdi of the house
ZAPIEKANE OWOCE POD MIGDAŁOWYM CIASTEM! 147

jabłka pod przepysznym ciastem migdałowym. Takie owoce podawane na gorąco sprawdzą się w roli śniadania, deseru czy podwieczorku. Przepyszne! SKŁADNIKI; - ulubione owoce np. maliny, jagody, wiśnie, borówki, porzeczki, jabłka, banany - 1 łyżeczka cukru trzcinowego - masło/ olej kokosowy Naczynie żaroodporne wysmaruje tłuszczem ułóż owoce posyp cukrem. CIASTO na 4 porcje: - 100 g masła - 100 g mąki pszennej - 100 g zmielonych migdałów

SMYKWKUCHNI
czekoladowa jaglanka z suszoną morwą białą 121

kaszy jaglanej 250 ml wody 50 ml mleka (dowolnego) 3 kostki czekolady 1 garść suszonej morwy białej Helio 2-3 orzechy włoskie miód do smaku owoce (truskawki, brzoskwinie, banan) wykonanie: Kaszę jaglaną płuczemy 2-3 razy a następnie przelewamy gorącą wodą aby pozbyć się goryczki. Zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy, aż wchłonie wodę

Domowy Smak Jedzenia
Bułki z grahamką i żurawiną 179

jakoś zapomniałam nastawić nowy, więc bułki z grahamką upiekłam na drożdżach. Grahamki to idealne bułeczki na śniadanie. Jeszcze ciepłe lubię je posmarować twarożkiem i polać syropem klonowym. Obkładam kanapkę bananem i posypuję pistacjami. Prosto i smacznie! Bułki z grahamką Składniki: 15 bułek 200 g mąki grahamki 750 g pszennej mąki chlebowej 50 g świeżych drożdży 1 łyżka soli

codojedzenia
Czekoladowa granola gryczana (bez płatków owsianych) 214

gotową granolę bez kilogramów cukru). Uważam, że granola jest jedną z najlepszych propozycji śniadaniowych, gdy nie mamy możliwości przygotowania śniadania, które wymaga więcej czasu. Wielokrotnie słoik puddingu chia z bananem posypanym granolą ratował mój poranek w sytuacji awaryjnej. Warto zawsze mieć ją pod ręką. Czekoladowa granola gryczana słodzona suszonymi figami Wielkim atutem tej granoli jest to, że za jej słodki

Book of spells
Racuchy drożdżowe gruszkowe 140

takie racuszki drożdżowe z gruszkami chętnie sięgam co jakiś czas w kuchni. Ciasto jest wspaniałą bazą do innych owocowych farszów, np. z bananami, malinami, jabłkami. Przygotowuję je także z suszonymi owocami, najczęściej wybór pada na rodzynki, suszoną żurawinę, miechunkę (lekko kwaskowa) lub suszone daktyle i figi. Ostatnio powstała nawet wersja wytrawnych placuszków – z mrożoną kukurydzą, wyszły bardzo smaczne

Zasmakuj Kuchni
Najlepsze muffiny bananowe z kawałkami czekolady… 162

koleżankę z dzieciństwa (Madziu, jeśli to czytasz, przesyłam uściski :), która stwierdziła kiedyś, że nie lubi bananów, bo smakują, jak ziemniaki. Może nie do końca się z tym stwierdzeniem zgadzam, ale muszę przyznać, że sama nie pałam do nich wielką miłością. W zasadzie tylko takie zielone, jeszcze lekko niedojrzałe jadam od czasu do czasu… Czytaj dalej Najlepsze muffiny bananowe

brunetkawkuchni
Naleśniki budyniowe 229

Łatwy i szybki przepis na pyszne naleśniki. Idealnie pasują do słodkiego nadzienia - u mnie jeszcze w świątecznej formie, podane z kremem czekoladowym, bananami i wiórkami kokosowymi. Pyszności. Polecam i na śniadanie i na podwieczorek ;) PS Jeśli marzy Wam się mała zmiana w Waszym salonie, jakiś nowy element dekoracyjny na ścianie warto zainteresować się ofertą digitaldruk.pl/obrazy-na-plotnie.html  To obrazy

Domowa cukiernia Ewy
Placki twarogowo-jaglane 135

sobą dokładnie. Masa powinna dać się formować w dłoniach. Formujemy kulki, spłaszczamy dłonią i smażymy na patelni przetartej tłuszczem. Dodatki wedle uznania. U mnie dżem z rokitnika, banan i orzechy nerkowca

Kucharzyca
Placki twarogowo-jaglane 126

sobą dokładnie. Masa powinna dać się formować w dłoniach. Formujemy kulki, spłaszczamy dłonią i smażymy na patelni przetartej tłuszczem. Dodatki wedle uznania. U mnie dżem z rokitnika, banan i orzechy nerkowca

Kucharzyca
Jarmuż 125

zmniejsza ryzyko występowania chorób układu krążenia. Sezon na jarmuż to głównie jesień i zima. Jak możecie wykorzystać jarmuż w kuchni?? Poniżej kilka propozycji: Koktajl z jarmużu, kiwi i banana Chipsy z jarmużu Artykuł Jarmuż pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Koktajl bananowo - jabłkowy. 120

Składniki : 2 dojrzałe banany 1 jabłko 1 szklanka naturalnego jogurtu 1 łyżka miodu ( np. lipowego ) Sposób wykonania :   B anany obierz ze skórki, miąższ pokrój na kawałki. Jabłko dokładnie umyj, usuń gniazdo nasienne, pokrój na kawałki ( nie obieraj ). Wrzuć wszystkie składniki do blendera, zmiksuj. Rozlej do szklanek, wypij. Jeśli chcesz możesz dodać szczyptę cynamonu.   K oktajl możesz posypać nasionami

Przepisy i porady kulinarne
Karczochy danie jak z 5 gwiazdkowej restauracji 131

drobnych na wózek, oczywiście nie mam, dobra tak naprawdę chce tylko kilka rzeczy, obejdę się bez niego… Idę do mojego ulubionego działu warzywnego, biorę bataty, jakieś awokado, kilka bananów i nagle widze – SĄ ONE – leżą tak spokojnie i grzecznie, a ludzie obojętnie przechodzą obok… Nagły flashback, na krótką chwilę przeniosłem się na Sycylię – jedziemy samochodem

PaleoLife
Ciasto czekoladowe bez jajek 221

pyszne! Idealne do kawy, na szybko, można polać polewą czekoladową. Inne moje wersje tego ciasta: dodaję wiórki kokosowe, dodaję inny owocowy dżem, konfiturę, dodaję świeże posiekane owoce, np. banany, śliwki, jabłka, maliny, wtedy można nie dodawać kakao, dodaję mak, dodaję sok z cytryny i skórkę z dwóch cytryn, powstaje ciasto cytrynowe, rezygnuje wtedy z kakao, dodaję suszone owoce, bakalie

Zasmakuj Kuchni
Nasze słopnickie śniadania 139

pomykającą sarnę, która wraca do lasu z wyżerki w ogrodzie sąsiadów, wszystko smakuje najlepiej. Czasem jemy nasze tradycyjne/codzienne śniadanie – czyli płatki kukurydziane z jogurtem greckim, tyle że zostawiamy banana, ale mango zastępujemy poziomkami, malinami lub jagodami, albo słodkimi jak miód, pachnącymi jeżynami. Często mamy ochotę na jakaś odmianę – obficie zastawiony stół pełen warzyw, owoców, serów, wędlin i pieczywa

Niedzielny kucharz