książce "Wypieki dla diabetyków" Agaty Lewandowskiej. Książka jest przecudowna, jestem bardzo ciekawa innych przepisów i na pewno będę je tutaj zamieszczać :) Piekłam kiedyś ciasto z czerwonej fasoli ale dodałam banany a wersja z białym serem jest dla mnie o wiele lepsza. Bardzo polecam Temp. pieczenia: 180C Czas pieczenia: ok. 40 minut Składniki: podwoiłam ilość 240 g fasoli czerwonej z puszki
Różne smaki w kuchniczym skorupka za młodu nasiąknie , który wprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii. Śniadanie 8:00 Płatki ryżowe + jogurt naturalny + amarantus + rodzynki + bananowe gwiazdki + płatki kokosowe. II Śniadanie 10:30 Banan, marchewka i jabłko zmiksowane na papkę. Zupa 13:00 Zupa z dodatkiem kaszy jaglanej. II Danie 16:00 Dorsz, kasza bulgur z cebulką i pietruszką, marchewka z jabłkiem. Podwieczorek
lady-och-mistrzyni.blogspot.comksiążce "Wypieki dla diabetyków" Agaty Lewandowskiej. Książka jest przecudowna, jestem bardzo ciekawa innych przepisów i na pewno będę je tutaj zamieszczać :) Piekłam kiedyś ciasto z czerwonej fasoli ale dodałam banany a wersja z białym serem jest dla mnie o wiele lepsza. Bardzo polecam Temp. pieczenia: 180C Czas pieczenia: ok. 40 minut Składniki: podwoiłam ilość 240 g fasoli czerwonej z puszki
Różne smaki w kuchnisłodycze🍩🍭, najlepiej bez cukru, bez konserwantów, bez barwników, bez innej bliżej niezidentyfikowanej chemii... 😀 Dziś wersja Light ❗ Bez dodatkowych węglowodanów takich jak miód (czy inne słodzidło) lub banan. Właśnie dokładnie dla dzieci...👸 Chociaż jak znam życie będą wolały te w wersji Strong❗ , czyli batoniki energetyczne z zastosowaniem po treningu💪, na maraton🏃 lub ultramaraton... 🏃 Przepis
Dieta Rozdzielna i Zdrowienowość do swojego jadłospisu.❗ Polska wersja Agnieszki różni się przede wszystkim tym, że te naleśniki oparte są na mące orkiszowej... Dodatkowo zamiast syropu klonowego proponujemy zmiksowany banan... 😁 Składniki: 200g mąki orkiszowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 340-350ml dowolnego mleka roślinnego (oprócz sojowego) 1-2 łyżki miodu lub innego słodzidła szczypta soli 2 łyżki oleju
Dieta Rozdzielna i Zdrowiesuszonej żurawiny/rodzynków (opcjonalnie, nasze są bez) -20g ziaren lnu -50g ksylitolu lub innej substancji słodzącej lub 1 miarka odżywki białkowej lub 1 duży, dojrzały, rozgnieciony banan -80g oleju koksowego -150ml ciepłego napoju roślinnego lub mleka lub wody lub soku -2 łyżeczki ziaren czarnuszki Suche składniki mieszamy i odrobinę rozdrabniamy w termomixie lub blenderze. Olej
Candy PandasKurkuma pomaga przy wzdęciach, biegunce i zespole jelita drażliwego. Działa antywirusowo i antybakteryjnie. Koktajl bananowo-pomarańczowy z kurkumą / 2 porcje, razem około 500 ml Składniki: 1 pomarańcza 1 banan 400 g jogurtu naturalnego około 1/2 łyżeczki miód do smaku lub inny zamiennik cukru Przygotowanie: Jogurt przelewamy do blendera kielichowego. Pomarańczę obieramy razem z bananem.Owoce dzielimy na mniejsze części
Moja smaczna kuchniaSzybki murzynek na maślance Domowe markizy Sernik zebra Omletowy naleśnik z serem Babeczki w 5 minut Kule mocy Czekoladowiec na maślance Omlet kakaowy z orzechami Jaglanka czekoladowo orzechowa z bananem Murzynek z twarogiem i kaszą Proteinowy fit Kopiec kreta Czekoladowy fit sernik z wanilią Kakaowe placuszki-oszukane ciastka
Zdrowie i pysznie na talerzucoś słodkiego – gofry, lody, owoce z bitą śmietaną… Moje lodowe kanapki z sucharków mogą być zdrowszym rozwiązaniem, zaspokajającym tę potrzebę 🙂 Koniecznie spróbujcie! Składniki: na 1l lodów: 400g bananów (bez skórki) 450-500g mrożonych owoców jagodowych mleko sojowe na dżem owocowy (ok [...] Artykuł LODOWE KANAPKI Z SUCHARKÓW pochodzi z serwisu sandrafrej.com
SandraFrej.comPrzepis na placuszki bananowe. Placuszki bananowe są świetnym pomysłem na szybkie i dodające energii śniadanie, ale także pyszny obiad czy deser dla dzieci. Do placuszków możemy użyć mocno dojrzałych bananów. Nam placuszki najbardziej smakują z dżemem z dyni, jednak można je podawać z praktycznie każdą konfiturą. Przepis na bananowe […] Artykuł Placuszki bananowe pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl
PysiaGotuje.plSkładniki (2 porcje): 1 nieduży arbuz 1 pomarańcza 1 banan 200 g winogron 200 g malin 200 g kiwi 200 ml wino lub sok z cytryny Sposób przygotowania: Arbuza przekroić na połówki i wybrać miąższ łyżeczką. Wszystkie owoce umyć. pokroić według uznania, skropić winem lub sokiem. Dokładnie wymieszać i umieścić w naczyniach ze skóry arbuza. Schłodzić przed podaniem
The Slow Life Wifedrugą stronę gdy spód naleśnika będzie już ładnie zrumieniony i ścięty. Tyle z teorii. Z praktyki tyle, że ja uwielbiam grube naleśniki. Porządnie nadziane. Najlepiej twarogiem zmiksowanym z bananem lub innymi owocami (mango, truskawki.. mmmm…). A Wy? Jakie lubicie
Kucharzycaobserwowanych i już nie będziemy się więcej gniewać ) Acha i pamiętajcie, że to jest tylko inspiracja, zmieniajcie, modyfikujcie oraz dodawajcie swoje ulubione dodatki i składniki Składniki: Baza: 3 zamrożone banany ½ szklanki mleka migdałowego ( TUTAJ przepis na najlepsze roślinne mleko) 3 łyżki masła migdałowego (przepis TUTAJ ) 2 łyżki kakao (dodatki) 1 łyżeczka chia lub siemienia lnianego, ew. jęczmień lub inne fajne
PaleoLifekratkę do studzenia, by spokojnie odparowały. Położone, np. na talerzu zmiękną i zwilgotnieją- nie będą już tak chrupiące. Podawać na ciepło bądź zimno. U mnie z tahini i bananem. Smacznego! Rada: - jeśli gofry przywierają Wam do gofrownicy, wysmarujcie ją wcześniej olejem rzepakowym
Nastoletnie Wypiekanie