jesienny wieczór dzielę się przepisem na smaczne i zdrowe ciasteczka, tym razem bez banana, ale za to z pysznym masłem orzechowym, które sprawia, że ciasteczka są bardziej kruche. Przepis jak zwykle jest bardzo prosty, nie potrzeba również wielu składników, chociaż śmiało można dodać do ciasteczek np. kawałki gorzkiej czekolady lub suszone owoce. Ciasteczka doskonale nadają się na szybką przekąskę
Healthy food explorertakże bezglutenowy :). Składniki: 3 białka 2 żółtka 1 jabłko 1 łyżka mąki kokosowej 2 łyżki mąki ryżowej pół łyżeczki cynamonu 1 łyżka ksylitol Krem czekoladowy: pół awokado pół banana 1 łyżka kakao Wykonanie: Jabłko obrać i zetrzeć na tarce. Wymieszać z cynamonem. Białka ubić na sztywną pianę. Wrzucić żółtka i delikatnie wymieszać. Dodać mąkę oraz starte jabłko i znów
Healthy food explorertaki posiłek świetnie sprawdzi się na wynos, a drugi podałam w kokilce - idealna porcja na słodki deserek. Na zdjęciach można zobaczyć też przykładowe dodatki - u mnie to niezastąpione plasterki banana i masło orzechowe crunchy. Druga wersja jest bez dodatków, żeby wspaniała kremowa konsystencja budyniu była dobrze widoczna ;) Naprawdę w smaku i konsystencji przypomina ten torebkowy, ale jednak ten w wersji
Healthy food explorercałą noc. Następnie podgrzewać na średnim ogniu cały czas mieszając, posłodzić i pod koniec gotowania dodać łyżkę wiórków kokosowych. Przelać do miseczki i podawać z ulubionymi dodatkami (np. banan, masło orzechowe, wiórki kokosowe
Healthy food explorerłyżka roztopionego oleju kokosowego 1/2 szklanki mleka kokosowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki ksylitolu Krem czekoladowy: 1/2 awokado 1/2 dojrzałego banana 1 łyżka kakao 1 łyżka syropu z agawy lub miodu (opcjonalnie) Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować na gładką masę. Przełożyć do dobrze nagrzanej i wysmarowanej olejem kokosowym gofrownicy
Healthy food explorerBardzo gorąco polecam :) Składniki: 2 jajka 2 łyżki mąki orkiszowej lub innej ulubionej szczypta sol 2 łyżki ksylitolu lub erytrytolu Krem czekoladowy: 1/2 awokado 1/2 dojrzałego banana 1 łyżka kakao 1 łyżka syropu z agawy lub miodu (opcjonalnie) Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać ksylitol
Healthy food explorerinnymi do takich koktajli. Robię je dość często, tym bardziej teraz kiedy świeżych owoców jest pod dostatkiem. Na upalne dni taki zimny koktajl jest rewelacyjny. Składniki: 4 brzoskwinie 1 banan 200 ml. jogurtu naturalnego Wykonanie: Owoce obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do kielicha blendera. Zblendować. Dodać jogurt i ponownie zblendować do połączenia składników. Można dodatkowo schłodzić w lodówce
Agusiowe smakołykiowocami: nektarynkami, borówkami, jeżynami ananasem i melonem, malinami i mango. Do tego warto dodać nasiona chia, goi, siemię lniane i siekane orzechy . W każdym w słoiku, jako baza występują banan i jogurt oraz oczywiście granola. Proporcje i skład to już kwestia gustu. Jeśli wolicie by śniadanie było bardziej chrupkie – dodajcie mniej jogurtu. Naszym zdaniem świetnie sprawdza się sposób pakowana
Niedzielny kucharzjeszcze świetnie skleiły pancakes, dzięki czemu wyszły kształtne i foremne. Już nie musiałam dodawać żadnej mąki. Jako że placuszki same w sobie wyszły słodkie – dzięki bananowi – rekomenduję aby podawać je z bardziej kwaśnymi dodatkami, tj. dżemem czy owocami. Puszyste i delikatne pancakes idealnie sprawdzą się jako pyszne śniadanie czy kolacja. Spróbujcie sami! A jak macie ochotę na inne
A to pestkaSpód: 1,5 szklanki płatków owsianych 1,5 szklanki wiórków kokosowych 2 szklanki suszonych daktyli 2/3 szklanki oleju kokosowego 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego szczypta soli Masa: 4 dojrzałe banany 1 szklanka wiórków kokosowych pół szklanki orzechów nerkowca (wcześniej namoczonych przez ok. godzinę) 1/3 szklanki syropu wiśniowo-daktylowego (można zamienić na dowolny sok owocowy) 1/4 szklanki syropu daktylowego Dodatkowo: kilka łyżek
Domowa Cookierenka Agiśliwkami i cynamonem Koktajl śliwkowy z kokosem i chia Koktajl śliwko - jagodowy Koktajl śliwkowo - kakaowy na maślance z kokosem i chia Koktajl bananowy z nektarynką i śliwką Kule z bananem i suszonymi śliwkami Muffinki ze śliwkami Pieczona owsianka z suszonymi śliwkami i masłem orzechowym Pieczona owsianka ze śliwkami i kokosem Pieczona owsianka ze śliwkami i kokosem
Moja smaczna kuchniamaliny, a nawet borówki i jagody. Wykonałam je w dwóch formach, jedno z wiśniami klasyczne takie jak widzicie na zdjęciu, a drugie z dodatkiem odżywki białkowej o smaku banana i malinami. Ciasto dzięki temu zyskało mocny aromat bananowy i z dodatkiem kwaśnych malin wyszło naprawdę super. Ten, kto nie posiada odżywek białkowych może użyć aromatu np. waniliowego lub nie dodawać
Zdrowie i pysznie na talerzuPlacuszki z serka waniliowego z czekoladą to nasza kolejna propozycja na pyszne, słodkie śniadanie. Wbrew pozorom placuszki robi się bardzo szybko. Placuszki są bardzo delikatnie w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sezon na borówkę amerykańską i maliny w pełni, więc i koktajli u nas więcej :) Składniki: 1 mały banan 1 garstka malin 1 garstka borówki amerykańskiej mleko do uzupełnienia Sposób wykonania: 1. Wszystkie składniki umieszczamy w wysokim naczyniu, np. kielichu miksera do robienia koktajli, uzupełniamy mlekiem i miksujemy. 2. Rozlewamy do szklanek. Od razu podajemy. Smacznego
Kuchnia domowa Aniłososia. OWOCE Tutaj są dwie zasady: wybieramy takie których nie trzeba obierać nożem i takie która nie opaćkają nam wszystkiego dookoła. Warto więc spakować ze sobą banana, jabłko, mało soczystą brzoskwinię, gruszkę czy schować do pudełka agrest, czereśnie i truskawki. WARZYWA Słupki warzywne to super zdrowa przekąska. Jeżeli macie taką możliwość to weźcie do nich hummus
Czarnawisienka