Przepis na : obiad
Mięciutkie, domowe pyzy z mięsem mielonym to klasyk polskiej kuchni. W tej wersji wykorzystujemy gotowane ziemniaki, a farsz to prosty miks mielonego mięsa i cebulki. Jajko w cieście sprawia, że pyzy są bardziej zwarte i łatwiejsze do formowania. To idealna propozycja na rodzinny obiad – sycąca i przepyszna. Czas przygotowania: 1 godzina Trudność przygotowania: średnie Ilość porcji: 3-5 osób SKŁADNIKI : 1 kg ziemniaków 1 jajko 300 g mięsa mielonego 1 średnia cebula 2–3 łyżki mąki ziemniacza... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...