Przepis na : deser
Lubisz gofry, które są naprawdę chrupiące a nie miękkie i gumowate? Mam dla Ciebie przepis idealny. Te domowe gofry są lekkie, złociste, pachnące wanilią i cudownie chrupiące. Świetnie smakują z owocami sezonowymi, dżemem lub klasycznie – z cukrem pudrem. Dzięki prostym składnikom i sprawdzonemu sposobowi przygotowania zawsze wychodzą perfekcyjne. Czas przygotowania: 30 minut Trudność przygotowania: łatwe Ilość porcji: 2-4 osób SKŁADNIKI : 2 jajka 250 ml mleka 60 ml oleju rzepakowego 200 g mąki pszennej (typ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...