Przepis na : obiad
Knedle z truskawkami to jeden z tych smaków, które zawsze przywołują wspomnienia z dzieciństwa. Miękkie ciasto ziemniaczane, owocowy środek i śmietana z cukrem – to proste danie, które kocha cała rodzina. W moim przepisie dodaję do środka odrobinę cukru waniliowego, który pięknie podkreśla smak truskawek. Podaję je ze śmietaną i cukrem trzcinowym – klasyka, która nigdy się nie nudzi. Czas przygotowania: 1,5 godziny Trudność przygotowania: łatwe Ilość porcji: 3-6 osób SKŁADNIKI : 1 kg ugotowa... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...