Przepis na : obiad
Delikatne krewetki ze szparagami podsmażone na maśle z aromatycznym sosem na bazie białego wina tworzą idealne danie na szybki, ale efektowny obiad lub kolację. To przepis, który zrobisz w 15 minut – idealny na ciepłe dni i romantyczne wieczory. Czas przygotowania: 15 minut Trudność przygotowania: łatwe Ilość porcji: 5 sztuk SKŁADNIKI : 250g surowych krewetek 250g szparagów 2 ząbki czosnku 100ml białego wytrawnego wina (np. sauvignon blanc) 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka soku ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...