Krewetki ze szparagami w białym winie i maśle

Krewetki ze szparagami w białym winie i maśle

Krewetki ze szparagami w białym winie i maśle

Przepis na : obiad

Delikatne krewetki ze szparagami podsmażone na maśle z aromatycznym sosem na bazie białego wina tworzą idealne danie na szybki, ale efektowny obiad lub kolację. To przepis, który zrobisz w 15 minut – idealny na ciepłe dni i romantyczne wieczory. Czas przygotowania:  15 minut Trudność przygotowania:  łatwe Ilość porcji:  5 sztuk SKŁADNIKI : 250g surowych krewetek 250g szparagów 2 ząbki czosnku 100ml białego wytrawnego wina (np. sauvignon blanc) 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka soku ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu karolgotuje

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.