Przepis na : śniadanie
Puszyste, miękkie bułki drożdżowe z jagodami i kruszonką. Idealne na lato – pachnące, domowe i zawsze znikają w mgnieniu oka. Czas przygotowania: 2,5 godziny Trudność przygotowania: średnie Ilość porcji: 10 szt SKŁADNIKI CIASTO: 500g mąki pszennej 200ml mleka 80g cukru 1 jajko 70g roztopionego masła 25g świeżych drożdży lub 7 g suchych szczypta soli SKŁADNIKI KRUSZONKA: 60g mąki 30g cukru 30g zimnego masła DODATKOWO: 200g jagód 1 jajko do posmarowania bułek 1. Przepis na bułki drożdżowe z jago... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...