Przepis na : obiad
200 g groszku zielonego 1 papryka 1 marchewka 1 seler 1/2 pęczka pietruszki 3 cebule sól i pieprz do smaku 3 litry wywaru z mięsa Groszek moczymy przez całą noc Wywar z mięsa zagotowujemy i dodajemy groch, gotujemy 20 minut Marchew, seler i cebulę obieramy, myjemy i kroimy na kawałki Paprykę myjemy i kroimy na kawałki Warzywa dodajemy do bazy i gotujemy przez 20 minut Przyprawiamy do smaku Na koniec dodajemy pietruszkę czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.