Chleb islandzki Gordona Ramsaya

Chleb islandzki Gordona Ramsaya

Chleb islandzki Gordona Ramsaya

Przepis na : kolacja

Tradycyjnie chleb ten wypiekany był w niezwykle interesujący sposób. Zamykało się go w metalowym pojemniku i zakopywało w pobliżu gorących źródeł. W domu oczywiście nie uda się powtórzyć tego zabiegu, ale jest on warty uwagi także z powodu przypraw. Jest dość ostry w smaku i przyjemnie ziołowy. Ja posiadam większą blachę niż wskazana, więc chleb po wyrośnięciu okazał się cieńszy niż być powinien, ale Wy możecie mój błąd naprawić (chociaż cienki chlebek też był bardzo fajny) - zdublujcie ilość składników, albo wy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Życie zamknięte w smaku

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.