Zupa grzybowa ze śmietaną i jajkami

Zupa grzybowa ze śmietaną i jajkami

Zupa grzybowa ze śmietaną i jajkami

Moja współlokatorka wie, jak mnie wymęczyć. Wróciwszy z wypadu do lasu przywiozła reklamówkę pachnących skarbów. Część postanowiła ususzyć. Wiecie co znaczy zapach suszonych grzybów w mieszkaniu przez kilka dni? Nie mogłam się mu oprzeć... Tak oto dziś powstała zupa ze śmietaną i jajkami :-) Składniki -garść suszonych grzybów -5 dag masła -1 mała cebula -4 łyżki mąki -litr bulionu -3-4 ziemniaki -200ml śmietany 30% -1/2 pęczka koperku -sól, pieprz, ocet -4 jajka Przygotowanie Suszone grzyby przebrać, opłukać, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.