Pesto sałatka z tortellini i szpinakiem

Pesto sałatka z tortellini i szpinakiem

Pesto sałatka z tortellini i szpinakiem

Lubię sałatki z tortellini. Świetnie nadają się do lunch boxa i wzięca do pracy czy na wycieczkę. Dziś proponuję mięsne tortellini w towarzystwie pesto i świeżego szpinaku. Składniki (3 porcje) -250 g tortellini z mięsem (opakowanie) -2 garści świeżego szpinaku  -8-10 pomidorków kokrajlowych -100 g kukurydzy z puszki -100 g czarnych oliwek -50 g tartego żółtego sera -2 łyżki zielonego pesto Przygotowanie Ugotować tortellini według przepisu na opakowaniu. Ostudzić.  Pomidorki przekroić na pół, oliwki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.