Kruche ciasteczka maślane z mąki kukurydzianej i ryżowej

Kruche ciasteczka maślane z mąki kukurydzianej i ryżowej

Kruche ciasteczka maślane z mąki kukurydzianej i ryżowej

Przepis na : deser

Według mojej córki pychotkowo chrupią.  A według mnie rozpływają się w ustach, zostawiają niebiański posmak masła i rozsiewają przepyszny, maślany aromat, nawet po wystygnięciu. Przepis bardzo prosty, bezglutenowy i nie może się nie udać.  Na pewno długą nie poleżą... 😊 Składniki: 1 szkl mąki kukurydzianej 1 szkl mąki ryżowej 1/2 szkl skrobi ziemniaczanej 1/2 szkl cukru pudru 1/2 szkl cukru białego kryształ 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kostka dobrego, niesolonego masła - 83% tłuszczu mlecznego... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem bez glutenu

Autor

Lilu

Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bezglutenowe, ciasteczka, ciasto, szybkie ciasto, kruche ciasta, kruche ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, bez pieczenia, kruche ciasteczka, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia, proste i szybkie ciasto, ciasteczka waniliowe, proste ciasto

Inne przepisy z Ze smakiem bez glutenu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.