Przepis na : obiad
Próbuje człowiek wyprodukować coś co będzie przypominało glutenowy smak dzieciństwa. I często całkiem nieźle wychodzi 😊 Uszka wykonane są pierogowego ciasta bezglutenowego autorstwa Natchnionej (natchniona.pl) - przepis zaiste doskonały i bardzo łatwy w realizacji. Farsz grzybowy zrobiłam z własnoręcznie uzbieranych i ususzonych podgrzybków i prawdziwków. No i otrzymałam prawdziwe, bezglutenowe uszka... Nawet nie napracowałam się zbytnio przy tym... Składniki: Ciasto: 300 g skrobi ziemniaczan...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)