Przepis na : śniadanie
U większości osób będących na diecie bezglutenowej owies jest zazwyczaj dobrze tolerowany. Jednak ta tolerancja dotyczy owsa "czystego", czyli nie zanieczyszczonego podczas różnych etapów produkcji. W Polsce zwykły owies wykazuje wysoki poziom zanieczyszczenia glutenem, jednak w ostatnim czasie na naszym rynku coraz więcej pojawia się produktów na bazie tego zboża ze specjalnym oznaczeniem - wolny od glutenu. I jedną z takich marek jest Pięć Przemian , która to m.in. oferuje bezglutenowe płatki owsiane, ... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...