Praliny kokosowe oblane czekoladą

Praliny kokosowe oblane czekoladą

Praliny kokosowe oblane czekoladą

Przepis na : deser

Składniki (na 22 sztuki) - puszka mleka kokosowego (ok. 400 ml), - opakowanie wiórków kokosowych (ok. 200 g), - 2 łyżki miodu (ok. 48 g), - tabliczka gorzkiej czekolady (ok. 100 g), - 4 łyżki mleka (ok. 48 ml). Sposób przygotowania 1. Blendujemy mleko kokosowe (bez wody) z wiórkami kokosowymi i miodem. 2. Masę wkładamy na 15 min do zamrażalnika. 3. Formujemy praliny i ponownie wstawiamy do zamrażalnika na ok. 1 h. 4. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka. 5. Praliny nadziewamy na długie wyka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.