Pianka wiśniowa

Pianka wiśniowa

Pianka wiśniowa

Przepis na : deser

Składniki (na 1 porcję) - łyżeczka żelatyny (ok. 5 g), - 1/3 szklanki wody (ok. 80 ml), - 1/4 opakowania mrożonych wiśni (ok. 112 g), - 2 łyżeczki miodu (ok. 24 g), - 2 łyżki płatków jaglanych (ok. 20 g), - łyżka migdałów (ok. 10 g), - pół opakowania jogurtu naturalnego (ok. 90 g). Sposób przygotowania 1. Żelatynę zalewamy częścią przygotowanej wody i odstawiamy na kilka minut do napęcznienia. 2. Wiśnie podgrzewamy z dodatkiem wody. 3. Miksujemy wiśnie z łyżeczką miodu i namoczoną żelatyną. 4. Wiśnie przelewamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.