Muffiny cytrynowe

Muffiny cytrynowe

Muffiny cytrynowe

Składniki (na 6 muffinek) - szklanka mąki pełnoziarnistej np. Graham, typ 1850 (ok. 130 g), - łyżeczka proszku do pieczenia, - szczypta soli, - 1/3 szklanki cukru (ok. 65 g), - łyżka startej skórki z cytryny, - ziarenka laski wanilii, - jajko (ok. 50 g), - opakowanie jogurtu naturalnego (ok. 180 g), - 1/4 kostki masła (ok. 50 g), - łyżka płatków migdałów (ok. 10 g). Sposób przygotowania 1. Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier, startą skórkę z cytryny i ziarenka laski wanilii. 2. Mieszamy jajko, jo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.