Granola orzechowa

Granola orzechowa

Przepis na : śniadanie

Składniki (na 8 porcji) - 2 łyżki miodu (ok. 48 g), - 2 łyżki masła orzechowego (ok. 40 g), - 2 szklanki płatków owsianych (ok. 220 g), - 5 łyżek orzechów arachidowych (ok. 50 g), - pół tabliczki gorzkiej czekolady (ok. 50 g). Sposób przygotowania 1. Podgrzewamy miód z masłem orzechowym. 2. Mieszamy płatki owsiane z miodem i masłem orzechowym. 3. Przygotowaną masę rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Granolę suszymy w 130 stopniach C (najlepiej z termoobiegiem) przez ok. 15-20 min. (warto c...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.