Przepis na : obiad
Zupę meksykańską z batatami, kurczakiem i czerwoną soczewicą można podać na pierwsze danie lub kompletny obiad. To prosta w przygotowaniu i bardzo aromatyczna zupa. Pachnie kminem rzymskim i kolendrą. Możesz ją podać ze świeżo posiekaną kolendrą lub natką pietruszki. Jest rozgrzewająca i pięknie prezentuje się na talerzu. Jeśli lubisz, dodaj do zupy niewielką ilość posiekanej świeżej ostrej papryczki. Zupa meksykańska z batatami i kurczakiem SKŁADNIKI: 1 pojedyncza pierś z kurczaka – 380 g ½ większego b... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...