Pierogi mięsne z pomidorami

Pierogi mięsne z pomidorami

Pierogi mięsne z pomidorami

Przepis na : obiad

Takie pierogi podawajcie okraszone cebulką przesmażoną na oleju z dodatkiem słodkiej papryki i kilku plasterków boczku. Smakują także (jak widzicie na zdjęciu) ze szczypiorkiem. Możecie podać pierogi inaczej, zrezygnować z boczku, zamiast tego polać danie lekko przesmażonymi pomidorkami koktajlowymi na klarowanym maśle, z cebulką lub bez. Składniki: Ciasto: 3,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody 1/2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki ostrej papryki Farsz: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.